Sony a200 | νέα dSLR στα 10Megapixels

Sony a200 Η νέα ψηφιακή φωτογραφική Sony α200 αποτελεί τον ιδανικό τρόπο εισόδου στο συναρπαστικό κόσμο της ψηφιακής SLR φωτογραφίας, συνδυάζοντας την εκπληκτική ποιότητα εικόνας με την ευχρηστία και τις προηγμένες επιλογές δημιουργικότητας. Διαθέτει compact σχεδιασμό, είναι εξαιρετικά εύκολη στο χειρισμό, ενώ είναι συμβατή με περισσότερους από 20 εναλλάξιμους φακούς, συστήματα φωτισμού και άλλα εξαρτήματα.

Εκπληκτική ποιότητα εικόνας
Η α200 ενσωματώνει ένα πανίσχυρο σύστημα μείωσης θορύβου και τεχνικές επεξεργασίας εικόνας δανεισμένες από την ιδιαίτερα προηγμένη Sony α700, προκειμένου να προσφέρει ακόμη υψηλότερη ποιότητα εικόνας – ακόμη και κάτω από απαιτητικές συνθήκες φωτογράφησης. Ο CCD αισθητήρας των 10.2 ενεργών megapixels προσφέρει πλούσια, ολοζώντανα χρώματα κι εκπληκτική τονική λεπτομέρεια, ενώ πλέον διαθέτει νέο κύκλωμα μείωσης θορύβου. Ενσωματώνει, επίσης, τον επεξεργαστή εικόνας BIONZ, με αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση του θορύβου σε όλες τις συνθήκες.

Η ευαισθησία «απογειώνεται» έως και ISO 3200, επιτρέποντας επιτυχημένες λήψεις ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, χωρίς τη χρήση φλας. Μια ειδική λειτουργία μείωσης θορύβου υψηλού ISO βελτιώνει ακόμη περισσότερο την ποιότητα εικόνας, ακόμη και σε ρυθμίσεις αυξημένης ευαισθησίας.

Η τεχνολογία οπτικής σταθεροποίησης εικόνας Super SteadyShot, η οποία ενσωματώνεται στο σώμα της μηχανής είναι συμβατή με ολόκληρη την γκάμα φακών της σειράς α: ανάμεσα τους το παρεχόμενο κιτ φακού 18-70mm, αλλά και τηλεφακοί ή άλλοι φακοί, οι οποίοι συνήθως δε λειτουργούν με τεχνολογίες σταθεροποίησης. Ένας νέος αλγόριθμος ελέγχου στην α200 επεκτείνει τη διόρθωση του Super SteadyShot από 2.5 έως και 3.5 στοπ, σε σύγκριση με το εύρος των 2.0-3.5 της α100.

Υψηλό επίπεδο απόκρισης κι ευχρηστίας
Εκτός από την εκπληκτική ποιότητα εικόνας, η α200 επιτρέπει σε όλους τους φωτογράφους –ανεξαρτήτως εμπειρίας – να επιτύχουν σπουδαίες λήψεις με ιδιαίτερη άνεση και εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους.

Η μεγάλη και ευκρινής οθόνη Clear Photo LCD διαγωνίου 2.7 ιντσών διαθέτει πλέον τη χρηστική επιλογή απεικόνισης λειτουργιών (Camera Function Display). Η εκπληκτικής πιστότητας οθόνη επιτρέπει ταχύτατο και σαφή έλεγχο των επιλογών και των ρυθμίσεων της μηχανής, ακόμη και σε όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο χώρο της φωτογραφίας. Στην οθόνη εμφανίζεται, επίσης, και η νέα λειτουργία ιστογράμματος RGB, η οποία επιτρέπει τον έλεγχο της χρωματικής ισορροπίας των φωτογραφιών.

Οι βελτιωμένες λειτουργίες απόκρισης επιτρέπουν στους φωτογράφους να αντιδρούν γρήγορα σε απροσδόκητες φωτογραφικές «ευκαιρίες». Το ταχύτερο και πιο ακριβές σύστημα αυτόματης εστίασης (AF) συνδυάζεται με τη βελτιωμένη λειτουργία πρόβλεψης (predictive control) επιτρέποντας επιτυχείς λήψεις ακόμη κι όταν το θέμα κινείται. O σταυροειδής AF αισθητήρας 9 σημείων διαθέτει νέο μηχανισμό Αυτόματης Εστίασης και βελτιωμένο σύστημα ελέγχου επιταχύνοντας τη συνολική απόδοση του συστήματος αυτόματης εστίασης. Ένα πλήκτρο AF επιτρέπει τη γρήγορη χειροκίνητη εναλλαγή της εστιασμένης περιοχής στο κέντρο του κάδρου –ιδανικό για ταχύτατη εστίαση σε μικρά αντικείμενα.

Η πανίσχυρη επαναφορτιζόμενη μπαταρία InfoLITHIUM NP-FM500H προσφέρει αυτονομία έως και 750 λήψεων ανά φόρτιση (μέτρηση CIPA). Η υπολειπόμενη διάρκεια ζωής της μπαταρίας εμφανίζεται στην LCD οθόνη ως ποσοστό, ώστε να μην υφίσταται λόγος ανησυχίας για τα επίπεδα αυτονομίας.

Η νέα προαιρετική κάθετη λαβή VG-Β300AM επιτρέπει άνετες λήψεις, τόσο σε κάθετη όσο και σε οριζόντια θέση. Επίσης, δέχεται έως και δύο μπαταρίες NP-FM500H για ακόμη πιο διευρυμένους χρόνους φωτογράφησης πριν τη φόρτιση.

Ένα νέο pop-up flash ανορθώνεται αυτόματα όταν επιλέξετε Αυτόματη λειτουργία (Auto) ή λειτουργία Επιλογής Σκηνής (Scene Selection), ενώ μπορείτε και να το απενεργοποιήσετε εφόσον επιθυμείτε λήψεις σε συνθήκες φυσικού φωτισμού.

Βελτιωμένες δημιουργικές επιλογές
Όπως και ο προκάτοχός της, έτσι και η α200 επιτρέπει ακόμη και σε νέους φωτογράφους να επιτύχουν εκπληκτικά αποτελέσματα σε όλες τις συνθήκες.

Το σύστημα βελτιστοποίησης δυναμικού εύρους (Dynamic Range Optimizer – DRO) προσαρμόζει την αντίθεση και την έκθεση εξασφαλίζοντας αποτελέσματα με εξαιρετική έκθεση, ακόμη και στα πορτραίτα με «δύσκολο» οπίσθιο φωτισμό. Με το DRO Advanced mode, η λειτουργία αυτόματης διόρθωσης σκηνών με οπίσθιο φωτισμό έχει βελτιωθεί αισθητά προσφέροντας λήψεις με άριστα επίπεδα έκθεσης.

Οι έξι διαθέσιμες Επιλογές Σκηνικού (Scene Selection) ρυθμίζουν την έκθεση και την ισορροπία λευκού, επιτρέποντας στο χρήστη να συγκεντρωθεί αποκλειστικά στο θέμα του χωρίς να ανησυχεί για τη ρύθμιση των παραμέτρων της μηχανής. Επιπρόσθετα, τα οκτώ διαθέσιμα Δημιουργικά Στυλ (Creative Styles) καθιστούν πανεύκολη την επίτευξη συγκεκριμένου «χαρακτήρα» σε κάθε λήψη χωρίς να απαιτούνται περίπλοκες ρυθμίσεις.

Δείτε επίσης:
> Κάνε την φωτογραφική σου μηχανή… ασύρματη
> Ετήσια Μελέτη της ΕCTA για τις Ευρωπαϊκές Αγορές Τηλεπικοινωνιών
> Ο κόσμος μέσα σε ένα iPod μέχρι το 2020 σύμφωνα τη Google

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Digital camera Lumix Panasonic

Panasonic Lumix GF5, Διαρροή στοιχείων και φωτογραφιών

Η ψηφιακή μηχανή που θα αντικαταστήσει την GF3, η Panasonic Lumix GF5 διέρρευσε στο Διαδίκτυο, σε μία φωτογραφία που δημοσίευσε κατά λάθος ένας μοντέλο που χρησιμοποιεί το Instagram. Τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές η φωτογραφία είχε κατέβει, γεγονός που δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην εν λόγω αποκάλυψη. Οι φήμες λένε ότι το μοντέλο […]

Digital camera Olympus

Olympus mju1060 | Ο αχώριστος συνοδός σας

Η μηχανή Olympus mju1060 διαθέτει ισχυρό οπτικό zoom 7x για αυθόρμητες κοντινές λήψεις των φίλων, της οικογένειας και πολλών άλλων θεμάτων. Με αυτήν τη μηχανή γενικής χρήσης, το θάμπωμα σε συνθήκες δράσης ανήκει στο παρελθόν, καθώς το κούνημα της μηχανής αντισταθμίζεται με τη λειτουργία διπλής σταθεροποίησης εικόνας. Η μεγάλη οθόνη LCD HyperCrystal 3,0 ιντσών, η […]

Digital camera Sony

Sony Cyber-Shot T500 | Με 10,1Megapixel και video HD

Μέχρι σήμερα οι επιλογές ανάμεσα σε ψηφιακές μηχανές που ισχυρίζονται ότι λειτουργούν και ως βιντεοκάμερες ήταν άφθονες, αλλά τα αποτελέσματα τους αμφιλεγόμενα. Η κυκλοφορία, όμως, της λεπτής και εξαιρετικά κομψής, νέας Cyber-shot T500 της Sony αλλάζει τα δεδομένα, καθώς καθιστά πανεύκολη την καταγραφή των αγαπημένων σας στιγμών σε ποιοτικές φωτογραφίες ή σε HD clips.

Digital camera Olympus

Olympus mju1040 | Φωτογραφίστε με στυλ

Με την εκλεπτυσμένη ψηφιακή Olympus µ 1040, θα φωτογραφίζετε με κομψό τρόπο. Στο καλαίσθητο μεταλλικό υπέρλεπτο σώμα της μηχανής, ο ολοκαίνουριος σχεδιασμός της συνδυάζει το στιλ με χαρακτηριστικά, όπως προηγμένη τεχνολογία ανίχνευσης προσώπων, τεχνολογία ρύθμισης σκιάς και μια καινοτόμο λειτουργία Intelligent Auto, με την οποία επιλέγονται οι ιδανικές ρυθμίσεις για λήψη της τέλειας φωτογραφίας.