Sony α900 | Η πρώτη full-frame DSLR στα 24,6 Megapixel

, Sony α900 | Η πρώτη full-frame DSLR στα 24,6 MegapixelΣτη ναυαρχίδα της σειράς α DSLR παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην αγορά αισθητήρας full frame (δηλ. με πλήρες κάδρο) CMOS με 24,6 ενεργά megapixel. Αυτός ο πρωτοποριακός αισθητήρας αναπτύχθηκε από την Sony και ο τεράστιος αριθμός των pixel του σε συνδυασμό με το μεγάλο μέγεθός του –που ισοδυναμεί με τα 35mm ενός καρέ συμβατικού φιλμ – μας χαρίζουν εξωπραγματική λεπτομέρεια εικόνας και εκτεταμένη περιοχή δυναμικού εύρους.

Ο νέας γενιάς αισθητήρας αιχμαλωτίζει με αξεπέραστη πιστότητα εικόνες που χαρακτηρίζονται από τα παλλόμενα χρώματα, την αληθοφανή υφή και τις απαλές τονικές διαβαθμίσεις. Συμπληρώνοντας την ιδιαίτερα υψηλή εγγενή ανάλυση του αισθητήρα, ο επεξεργαστής εικόνας Exmor εκτελεί on-chip την μετατροπή του σήματος από αναλογικό σε ψηφιακό και την μείωση θορύβου σε δύο στάδια. Αυτή η διαδικασία εξασφαλίζει ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα θορύβου στις ψηφιακές εικόνες, στις οποίες αντικατοπτρίζεται εμφανώς η ανώτερη αναλυτική ικανότητα των υψηλής ακρίβειας φακών της σειράς α.

Για να ανταποκριθεί στις απεριόριστες δημιουργικές δυνατότητες του full-frame αισθητήρα των 26,4 megapixel, ο νέος προηγμένος διπλός επεξεργαστής BIONZ χειρίζεται τεράστιο όγκο δεδομένων εικόνας σε πολύ υψηλή ταχύτητα. Οι πανίσχυροι αλγόριθμοι μείωσης του θορύβου εφαρμόζονται τόσο πριν από την μετατροπή του ανεπεξέργαστου σήματος, όσο και κατά την διαδικασία επεξεργασίας της εικόνας, με αποτέλεσμα καθαρές εικόνες με εκπληκτική λεπτομέρεια και τον ελάχιστο δυνατό ψηφιακό θόρυβο. Ο διπλός επεξεργαστής BIONZ είναι, επίσης, υπεύθυνος για την αστραπιαία ανταπόκριση του κλείστρου, επιτρέποντας την συνεχή λήψη 5 καρέ ανά δευτερόλεπτο (5fps) με την πλήρη ανάλυση των 24,6 megapixel.

Στα αδιαμφισβήτητα προσόντα της μηχανής προστίθεται και ένα γρήγορο και υψηλής ακρίβειας σύστημα αυτόματης εστίασης (AF) 9 σημείων, για λιγότερες άσχημα εστιασμένες φωτογραφίες. Το σύστημα υποστηρίζεται από 10 βοηθητικά σημεία εστίασης, τα οποία συμμετέχουν στον εντοπισμό του αντικειμένου, από την βελτιωμένη λειτουργία εντοπισμού αντικειμένων εκτός εστίασης (out-of-focus detection) και από έναν αισθητήρα αποκλειστικά για διάφραγμα F2.8, ο οποίος βελτιώνει την ακρίβεια του συστήματος AF, όταν χρησιμοποιούνται φακοί με διάφραγμα F2.8 ή μεγαλύτερο.

, Sony α900 | Η πρώτη full-frame DSLR στα 24,6 MegapixelΜπορείτε να αξιολογήσετε τις λήψεις σας στην LCD οθόνη Xtra Fine των 3 ιντσών με την ιδιαίτερα ψηλή ανάλυση των 921k dots, η οποία προβάλλει ευκρινείς, καθαρές εικόνες ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, στο δυνατό φώς της ημέρας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να καταχωρίσετε τις επιλογές σας για βρίσκετε εύκολα την καλύτερη λήψη. Είναι, επίσης, διαθέσιμο και πλήρες ιστόγραμμα RGB ενώ εμφανίζονται και πληροφορίες σχετικά με την συγκεκριμένη λήψη.

Με το πάτημα ενός κουμπιού η οθόνη LCD μεταβαίνει στην λειτουργία Quick Navi, επιτρέποντάς σας την γρήγορη επί τόπου ρύθμιση των λειτουργιών της μηχανής, χωρίς να διακόψετε τη δημιουργική σας εργασία.

Μια νέα Intelligent Preview λειτουργία προσομοιώνει τα αποτελέσματα ρυθμίσεων της ισορροπίας λευκού, του D–Range Optimiser και της έκθεσης στην LCD οθόνη χωρίς να πραγματοποιήσετε την λήψη. Μόλις εσείς το επιβεβαιώσετε, όλες οι νέες ρυθμίσεις εφαρμόζονται από την αμέσως επόμενη λήψη. Έτσι απλοποιείται ο ακριβής έλεγχος του τελικού αποτελέσματος όταν έχουμε να κάνουμε με πολύπλοκες ρυθμίσεις.

Φτιαγμένη για να λειτουργεί πολλά χρόνια κάτω από δύσκολες συνθήκες, η α900 διαθέτει σκελετό από αλουμίνιο υψηλής αντοχής ενώ τα πάνελ του σώματος είναι από κράμα μαγνησίου. Το σκόπευτρο, οι θύρες των καρτών μνήμης, τα κουμπιά χειρισμού και άλλα ευαίσθητα μέρη είναι προστατευμένα από την σκόνη και την υγρασία με λαστιχένιες καλύπτρες για να μην ανησυχείτε κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης. Το εσωτερικό της μηχανής προστατεύεται από ένα σύστημα κατά της σκόνης το οποίο προφυλάσσει τον full-frame αισθητήρα από την σκόνη που εισέρχεται στο σώμα της μηχανής κατά την διάρκεια της αλλαγής φακών.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Constantine

Τρομερό μηχανάκι…
Τιμή όμως;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.