Sony Cyber-shot T300 | Προκλητικό στυλ σχεδίασης

, Sony Cyber-shot T300 | Προκλητικό στυλ σχεδίασηςΥπάρχουν φωτογραφικές μηχανές που απλά πραγματοποιούν καλές λήψεις. Και τώρα πια υπάρχει η νέα Cyber-shot T300 από τη Sony. Διαθέσιμη σε ασημί, μαύρο ή κόκκινο χρώμα, η T300 ξεχωρίζει από τις άλλες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές με τις απαλές γραμμές της και το προκλητικό, κατακόρυφης σχεδίασης στυλ της. Πέρα από την εμφάνιση, η T300 φιλοξενεί προηγμένη τεχνολογία της Sony χάρη στην οποία είναι εύκολο να πραγματοποιήσετε και να μοιραστείτε εκπληκτικές λήψεις.

Η ποιότητα της εικόνας και η ταχεία ανταπόκριση της T300 εξασφαλίζεται από τον ταχύτατο επεξεργαστή εικόνας Sony BIONZ, ο οποίος βελτιώνει την ταχύτητα και την ακρίβεια της αυτόματης εστίασης, του έλεγχου της έκθεσης, της ισορροπίας του λευκού χρώματος, της ρύθμισης των χρωμάτων και άλλων λειτουργιών. Αυξάνει, επίσης, την ευαισθησία ως και ISO 3200 κάνοντας εφικτές επιτυχημένες λήψεις με χαμηλά επίπεδα θορύβου χωρίς flash, σε εσωτερικούς χώρους ή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Σε συνδυασμό με την τεχνολογία οπτικής σταθεροποίησης εικόνας Super SteadyShot, η διπλή αυτή λύση Anti-Blur εξασφαλίζει καθαρότερες λήψεις χωρίς στήριξη, ειδικά σε χαμηλό φωτισμό ή σε ρυθμίσεις υψηλού zoom.

Ο επεξεργαστής BIONZ χρησιμοποιείται επίσης από το σύστημα βελτιστοποίησης Dynamic Range Optimiser, ρυθμίζοντας την έκθεση και τη χρωματική αντίθεση για φυσικά αποτελέσματα, ειδικά σε σκηνικά με ισχυρό οπίσθιο φωτισμό στα οποία υπάρχει ο κίνδυνος απώλειας των λεπτομερειών που φωτίζονται έντονα – ή χαμηλά. Η νέα λειτουργία DRO Plus επεξεργάζεται κάθε περιοχή της εικόνας ξεχωριστά εξασφαλίζοντας ακόμα πιο ζωντανή και ισορροπημένη έκθεση, ακόμα και στα πιο «δύσκολα» σκηνικά.

Η βελτιωμένη τεχνολογία εντοπισμού προσώπων (Face Detection) έχει τώρα τη δυνατότητα να διακρίνει αυτόματα τα πρόσωπα των παιδιών από αυτά των ενηλίκων, ρυθμίζοντας την έκθεση, τις αποχρώσεις του δέρματος και τη λειτουργία εξάλειψης των κόκκινων ματιών έτσι ώστε να προσφέρει εκπληκτικά πορτραίτα με εξαιρετικά ταχύ εντοπισμό του θέματος της φωτογράφησης.

Η λειτουργία Smile Shutter κάνει ακόμα πιο διασκεδαστικές τις λήψεις σας, περιμένοντας ώσπου το πρόσωπο που φωτογραφίζετε να χαμογελάσει πριν πραγματοποιήσει τη λήψη. Η λειτουργία αυτή είναι ιδανική για να πραγματοποιείτε «χαλαρές» λήψεις μικρών παιδιών που δεν χαμογελούν πάντοτε όποτε το επιθυμείτε. Χρησιμοποιώντας τη σε συνδυασμό με τη λειτουργία εντοπισμού προσώπων, μπορείτε να πραγματοποιείτε αυτόματα λήψη όταν το παιδί ή ό ενήλικας που φωτογραφίζετε χαμογελάει.

Για πρώτη φορά σε μια φωτογραφική μηχανή Cyber-shot, η T300 διαθέτει τώρα τη λειτουργία ευφυούς αναγνώρισης σκηνικών (Intelligent Scene Recognition) η οποία σας βοηθά να σταματήσετε να «μαντεύετε» ποιές ρυθμίσεις θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε σε μια σειρά από συχνά ισχύουσες συνθήκες λήψης Στην προηγμένη (Advanced) λειτουργία, η φωτογραφική μηχανή πραγματοποιεί δύο λήψεις – μια με τις τυποποιημένες αυτόματες ρυθμίσεις και μια με βελτιστοποιημένες ρυθμίσεις – επιτρέποντάς σας να επιλέξετε αυτή που προτιμάτε.

Στα υπόλοιπα γνωρίσματα που κάνουν την T300 να ξεχωρίζει περιλαμβάνεται η μεγάλη, ευρεία (widescreen) οθόνη αφής Clear Photo LCD Plus 3,5 ιντσών. Με εξαιρετικά υψηλή ανάλυση 230k κουκίδων, είναι ιδανική για να βλέπετε τις φωτογραφίες σας ή να τις δείχνετε σε φίλους. Επιπρόσθετα, ο υψηλής ποιότητας φακός Carl Zeiss Vario-Tessar με το ισχυρό zoom 5x φέρνει κοντά σας τα μακρινά αντικείμενα με εκπληκτική καθαρότητα.

Με την T300 είναι εξαιρετικά εύκολο να διαχειριστείτε τις φωτογραφίες σας μετά τη λήψη. Η νέα λειτουργία ‘Date View’ (προβολή ημ/νίας) εμφανίζει τις φωτογραφίες σας με τη μορφή εικόνων προεπισκόπησης (thumbnails) σε ένα ημερολόγιο επί της οθόνης, ενώ η λειτουργία ‘Favourites’ (αγαπημένα) εμφανίζει μόνο τις λήψεις που έχετε επιλέξει. Επιπρόσθετα, η λειτουργία ‘Filter by Faces’ (φιλτράρισμα ανά πρόσωπο) ταξινομεί αυτόματα τις φωτογραφίες που περιέχουν παιδιά, μωρά και χαμόγελα – ιδανική αν έχετε πολλές φωτογραφίες τις όποιες θέλετε να δείτε.

Οι αναμνήσεις σας θα φαίνονται ακόμα καλύτερες σε μεγάλου μεγέθους προβολές ‘Slideshow with Music’ στην τηλεόρασή σας. Συνδέοντας την T300 σε οποιαδήποτε συμβατή με την τεχνολογία PhotoTV HD τηλεόραση BRAVIA ή άλλη HD-Ready τηλεόραση (μέσω καλωδίου που διατίθεται προαιρετικά) εξασφαλίζετε ακόμα πιο εκπληκτική ποιότητα εικόνας Full HD, με εξαιρετική λεπτομέρεια και ρεαλισμό. Η λήψη σε υψηλή ανάλυση με αναλογία 16:9 κάνει εύκολη τη δημιουργία υπέροχων εκτυπώσεων με τις ίδιες αναλογίες όπως η προβολή στις τηλεοράσεις HD.

Sony T300
Ανάλυση 10,1 ενεργών megapixels
Φακός Carl Zeiss με οπτικό zoom 5x
Οθόνη αφής Clear Photo LCD plus 3,5 ιντσών, ανάλυσης 230K κουκίδων
Επεξεργαστής BIONZ που χρησιμοποιείται από τις λειτουργίες Smile Shutter και Face Detection
Λειτουργία ευφυούς αναγνώρισης σκηνικού (Intelligent Scene Recognition)
Τεχνολογία Super SteadyShot
Έξοδος HD
Διαθέσιμη σε τρία χρώματα: Ασημί, μαύρο και κόκκινο

Η Cyber-shot T300 θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη από τις αρχές Μαρτίου του 2008.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.

Smartphones Sony

Κάμερες smartphone: Όλα όσα αξίζει να γνωρίζετε

Η τεχνολογία πίσω από τις σύγχρονες κάμερες smartphone είναι τόσο προηγμένη, από τους αισθητήρες έως όλους τους αλγόριθμους λογισμικού.