3ο Συνέδριο | Ελεύθερο Λογισμικό/ Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα

0

3rd El-AkΤο 3ο Συνέδριο για το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ) θα συγκεντρώσει το σύνολο της Ελληνικής κοινότητας ΕΛ/ΛΑΚ, με στόχο την παρουσίαση των εξελίξεων, την ανταλλαγή απόψεων και την ενημέρωση σε θέματα ΕΛ/ΛΑΚ που αφορούν στον Ελληνικό και Διεθνή χώρο. Οι εξελίξεις τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργήσει μια ιδιαίτερη δυναμική στο χώρο του Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα.

Το ΕΛ/ΛΑΚ έχει πλέον εξαπλωθεί σε όλους τους τομείς, προσφέροντας ανταγωνιστικές και καινοτόμες λύσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα εφαρμογών λογισμικού και χαρακτηρίζονται από αξιοπιστία, σταθερότητα, και ασφάλεια. Οι εναλλακτικές προτάσεις του ΕΛ/ΛΑΚ συνεισφέρουν ουσιαστικά στην εξέλιξη του λογισμικού, τονώνοντας συγχρόνως τον ανταγωνισμό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το 3ο Συνέδριο ΕΛ/ΛΑΚ φιλοδοξεί να ανταποκριθεί στο αυξανόμενο ενδιαφέρον του Ελληνικού κοινού για τα οφέλη της χρήσης του Ελεύθερου Λογισμικού στην καθημερινότητά τους και να τονώσει τις δραστηριότητες της δυναμικής κοινότητας ΕΛ/ΛΑΚ στη χώρας μας. Κύριος στόχος του συνεδρίου είναι να συντελέσει δυναμικά στην ανάπτυξη νέων πρωτοβουλιών για την επέκταση της χρήσης των εφαρμογών του, και συγκεκριμένα στους παρακάτω τομείς:
• Ασφάλεια
• Επιστημονικά Υπολογιστικά Προβλήματα
• Ανοικτή Πρόσβαση
• Εφαρμογές σε Περιβάλλον Γραφείου
• Υποδομές για Ανάπτυξη Λογισμικού
• Διαχείριση Δικτύων
• Δημόσιος Τομέας
• Νομικά Θέματα

Οι εξελίξεις στο διεθνή χώρο θα παρουσιαστούν από τους Wietse Venema (Postfix), Jim Blandy (SVN), John Eaton (Octave), Mathias Bauer (Open Office), Pieter Hintjens (ESOMA/Digistan/iMatix), Lisa Petrides (ISKME), Luca Deri (ntop), Barbara Held (IDABC), Mats Ostling (SALAR) και Jan H. Wildebear (RedHat). Επιπλέον, Έλληνες ομιλητές, ειδικευμένοι στο χώρο του Ελεύθερου Λογισμικού, θα παρουσιάσουν τις εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ και τις δυνατότητες ανάπτυξής του στη χώρα μας. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν Σεμινάρια ειδικού περιεχομένου που θα αφορούν σε: Xen Virtualization, Open Solaris & Java, Web εφαρμογές JBoss, καθώς και στην Προσαρμογή του Ελεύθερου Λογισμικού στην Ελληνική πραγματικότητα.

Το 3ο Συνέδριο ΕΛ/ΛΑΚ διεξάγεται στο Κτίριο Διοίκησης και στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΕΜΠ, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Οδηγίες προσέλευσης θα βρείτε στο https://conf.ellak.gr/2008/access

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: https://conf.ellak.gr/2008

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα