Επιτυχημένη η 1η επίσημη παρουσίαση του Final Cut Studio 2

0

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η επίσημη παρουσίαση της νέας ολοκληρωμένης σουΐτας για επεξεργασία video, Final Cut Studio 2, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στις 29 Μαΐου 2007 στον Πολυχώρο Αθηναΐς, από την Rainbow, επίσημο διανομέα της Apple σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ειδικά προσκεκλημένος για την εκδήλωση αυτή ήταν ο ο κ. Eric Charles, Video Business Development Manager της Apple. Ο κ. Charles παρουσίασε στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης τα άψογα ενσωματωμένα εργαλεία της δημοφιλούς εφαρμογής Final Cut Studio 2, η οποία παρέχει ένα ευέλικτο, γρήγορο και απόλυτα εξατομικεύσιμο περιβάλλον εργασίας ειδικά για τους επαγγελματίες του video.
Συγκεκριμένα παρουσίασε:
– το Final Cut Pro 6, το οποίο περιλαμβάνει το format ProRes 422 της Apple για ασυμπίεστη ποιότητα HD σε αρχεία μεγέθους SD, για μιξαρισμένα video format και frame rates σε ένα και μόνο Timeline
– το Motion 3 που ενσωματώνει έξυπνο περιβάλλον 3D, paint και νέα behaviours
– το Soundtrack Pro 2 με δεκάδες πρωτοποριακά εργαλεία για επεξεργασία πολλαπλών track, μίξη surround και προσαρμογή ήχου σε εικόνα
– το Compressor 3 που προσφέρει ισχυρή μαζική κωδικοποίηση για πολλαπλά format με ένα μόνο κλικ
– το DVD Studio Pro 4.2 που είναι ιδανικό για τη δημιουργία SD και HD DVD και το Color, μία επαγγελματική εφαρμογή διαβάθμισης χρώματος και φινιρίσματος για τη διασφάλιση της ποιότητας χρώματος και τη δημιουργία ηλεκτρονικών υπογραφών

Στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκε με ποιό τρόπο το νέο Final Cut Studio 2 παρέχει μία ολοκληρωμένη ροή εργασίας για post production, broadcast και newsrooms.

Στο διάλειμμα οι συμμετέχονες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να δουν από κοντά ολοκληρωμένες λύσεις στην μικρή έκθεση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της παρουσίασης από Εξουσιοδοτημένους Μεταπωλητές Apple της Rainbow και από τις εταιρείες Canon και Panasonic.

Η παρουσίαση προσέλκυσε πλήθος επαγγελματίων του χώρου- μοντέρ, ηχολήπτες, εικονολήπτες, σκηνοθέτες, παραγωγούς ακόμη και φωτογράφους και γραφίστες, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν από τις δυνατότητες που μπορεί να τους δώσει η χρήση του νέου αναβαθμισμένου πακέτου, Final Cut Studio 2. Είχαν επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσουν τόσο με τον κ. Charles, όσο και με τους Εξουσιοδοτημένους Μεταπωλητές της Apple λύνοντας κάθε τους απορία, αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Aξίζει να σημειώσουμε ότι ο ενθουσιασμός και το ενδιαφέρον για το νέο Final Cut Studio 2 ήταν τόσο μεγάλο που η πλειοψηφία του κοινού παρέμεινε στο χώρο μιάμιση ώρα επιπλέον μετά το τέλος της παρουσίασης.

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα