Σαββόπουλος, Λάντσιας & Κιουρτσόγλου με Dynacord Cobra 4 στη Χίο

0

Μέσα από θεατρικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες και πλήθος άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, προσφέρει δροσιά σε ένα τόπο διψασμένο για ποιοτικά πολιτιστικά δρώμενα. Στα πλαίσια αυτού του φεστιβάλ, έγινε και η συναυλία του τρίο Σαββόπουλος-Λάντσιας-Κιουρτσόγλου με τον τίτλο «Ο Πυρήνας», του μουσικού σχήματος που έκλεψε την καρδιά των Αθηναίων για ένα ολόκληρο χειμώνα στο γνωστό Gaz ARTE, πρίν πάει στην Χίο.

Η συναυλία έγινε στο κλειστό θέατρο του Ομηρείου Πολιτιστικού Κέντρου της Χίου, ένας χώρος θρύλος για την προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Η ιδιαιτερότητα του χώρου σε συνδυασμό με την υψηλή μουσική κατάρτιση των καλλιτεχνών και την ποιότητα της μουσικής τους, έκαναν την ηχητική κάλυψη ιδιαίτερα απαιτητική. Η επιλογή ήταν σχεδόν φυσική για την εταιρεία που θα έκανε την δουλειά.

Η Χιώτική Focus Studio των Ανδρέα Απέσσου και Γιώργου Παυλιδάκη, γνωστή για τις ποιοτικές καλύψεις που εδώ και χρόνια προσφέρουν στο Αιγαίο, ήταν έτοιμη για μια τέτοια απαιτητική συναυλία. Χάρη στο νέο σύστημα line array Dynacord Cobra 4, που παρέλαβαν μόλις 30 ημέρες πριν την ημέρα της συναυλίας, το αποτέλεσμα ήταν εξασφαλισμένο.

Η αγορά του συστήματος Cobra 4 έγινε μετά από σύγκριση με τα συστήματα τού ανταγωνισμού και μετά από live demo που τους έγινε από την αντιπρόσωπο της Dynacord στην Ελλάδα Νedis A.E. Η καθαρότητα και ποιότητα του ήχου που προσέφερε, η αποδεδειγμένη αξιοπιστία του, η ευκολία στησίματος και η ομοιογενής κάλυψη ήταν τα πλεονεκτήματα που έκαναν τον Ανδρέα και τον Γιώργο να ψηφίσουν υπέρ του Cobra 4.

Είναι δε ιδιαίτερα σημαντικό να σημειώσουμε ότι το δικό τους Cobra 4 είναι το πρώτο στην Ελλάδα και ένα από τα πρώτα παγκόσμια που παραδόθηκε με τους νέους ενισχυτές σειράς H της Dynacord, που χάρη στην εξελιγμένη ψηφιακή τεχνολογία που διαθέτουν και τα φίλτρα FIR που περιέχουν, προσφέρουν το πρώτο σύστημα Concert Sound στον κόσμο ικανό να παίξει όπως ηχεία studio monitors.

H αίθουσα χωρητικότητας 480 ατόμων γέμισε ασφικτικά. Φυσικά το μέγεθος της αίθουσας ήταν πολύ εύκολη υπόθεση για το σύστημα Cobra 4 (κανονικά μπορεί να καλύψει μέχρι και 4.000 άτομα), γι’ αυτό και χρησιμοποιήθηκαν μόνο οι δορυφόροι Cobra 4 Top χωρίς τους δορυφόρους Cobra 4 Far. Aυτό όμως που εντυπωσίασε ήταν η ποιότητα και η ομοιγενής κάλυψη που προσέφερε το σύστημα σε όλες τις θέσεις, από μπροστά στην σκηνή μέχρι και τις τελευταίες στο πίσω μέρος της αίθουσας αλλά και τον εξώστη.

Ο ηχολήπτης Γιάννης Τούντας έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος με το Cobra 4 από την πρώτη στιγμή, αφού δεν έκανε κάποια ρύθμιση στο EQ ή σε κάποιο άλλο φίλτρο, με αποτέλεσμα να το παίξει ουσιαστικά flat. Τα λόγια του ήταν ότι το σύστημα ‘έχει αέρινο ήχο, μεγάλο headroom, υψηλή καθαρότητα και σαφή ακουστική απόδοση’.

Επάνω στην σκηνή, χρησιμοποιήθηκαν τα monitors AM-12 της Dynacord για την φωνή και τις κιθάρες του Διονύση Σαββόπουλου, επίσης ΑΜ-12 για την φωνή του Στραύρου Λάντσια και D-15-3 της Dynacord πάλι για την ντράμς και το μπάσο. Όλοι έμειναν ικανοποιημένοι από την απόδοση των monitors και από το δέσιμό τους με το βασικό σύστημα.

Η συναυλία έγινε στις 29 Μαρτίου, άφησε το κοινό κατενθουσιασμένο, γεμάτο ελπίδες ότι τέτοιας ποιότητας δουλειές θα ξαναγίνουν σύντομα στην όμορφη Χίο.

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα