e-MobiLArt | Συνάντηση καλλιτεχνών και επιστημόνων στην Αθήνα

, e-MobiLArt | Συνάντηση καλλιτεχνών και επιστημόνων στην ΑθήναΤο Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συντονίζει το ευρωπαϊκό έργο e-MobiLArt (European Mobile Lab for Interactive Media Artists) και συνδιοργανώνει με την Νομαρχία Πειραιά το Athens Interactive Artists Workshop από τις 2 έως τις 6 Ιουνίου 2008 στον Πολυχώρο Απόλλων (Eρμουπόλεως και Πηλίου 1 στα Kαμίνια) με την ευγενική χορηγία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το έργο e-MobiLArt έχει ως στόχο την προώθηση της κινητικότητας και της δημιουργικής συνεργασίας καλλιτεχνών και επιστημόνων, κυρίως από χώρες της Ε.Ε., αλλά και από τρίτες χώρες, για την δημιουργία διαδραστικών έργων τέχνης και εγκαταστάσεων. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος προβλέπονται τρία καλλιτεχνικά εργαστήρια (workshops): Αθήνα (Ελλάδα) Ιούνιος 2008, Ροβανιέμι (Φιλανδία) Αύγουστος 2008 και Βιέννη (Αυστρία) Φεβρουάριος 2009.

Συμμετέχοντες στο Athens Interactive Media Artists Workshop είναι περίπου 30 καταξιωμένοι καλλιτέχνες, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από τον χώρο των εικαστικών τεχνών και ειδικότερα της αλληλεπιδραστικής τέχνης, αλλά και από τον χώρο της performance με χρήση νέων τεχνολογιών, της video art και της sound art.

Οι καλλιτέχνες αυτοί έχουν σημαντική εκθεσιακή παρουσία και πορεία στον διεθνή εικαστικό χώρο και διαθέτουν εμπειρία από τον θεωρητικό διάλογο που αναδεικνύεται στο πεδίο της σύγκλισης των τεχνών με την τεχνολογία. Μερικοί από αυτούς είναι ο Martin Reiser (Αγγλία), η Margarette Jahrmann (Αυστρία), η Saoirse Higgins (Ιρλανδία), η Pia Tikka (Φινλανδία), η Lucy Hg (ΗΠΑ), κ.ά.

Κατά τη διάρκεια των 5 αυτών ημερών οι δραστηριότητες του workshop θα εστιάσουν στη θεωρητική και τεχνική ενημέρωση των συμμετεχόντων, ενώ παράλληλα θα προωθηθεί η μεταξύ τους γνωριμία και ο σχηματισμός ομάδων καλλιτεχνών, ώστε να ξεκινήσει η μεταξύ τους δημιουργική συνεργασία.. Επίσης, τους συμμετέχοντες θα πλαισιώσει μια ομάδα περίπου 15 συνεργατών του έργου, οι οποίοι θα υποστηρίξουν τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες με θεωρητικές και τεχνικές παρουσιάσεις, ενώ έχουν προγραμματιστεί και μια σειρά από συνεδρίες ανοιχτές προς το ευρύ κοινό. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ομιλητές που θα απευθυνθούν στο κοινό, είναι οι γνωστοί καλλιτέχνες των νέων μέσων Peter d’ Agostino και Marcos Novak και Δημήτρης Αληθεινός.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business CES 2014 Huawei

Huawei, Αρκετά καλό το 2013, στόχος τα 80 εκατομμύρια συσκευές για το 2014

Στη συνέντευξη τύπου της Huawei στην έκθεση CES 2014 στο Las Vegas, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Colin Giles έκανε μια ανασκόπηση του 2013 και στάθηκε στη μετάβαση της εταιρείας, αναφορικά με τη στρατηγική της. Ανέφερε τη μετάβαση από μια εταιρεία που σχεδίαζε και κατασκεύαζε συσκευές σύμφωνα με το τι ζητούσαν άλλες εταιρείες, σε μια εταιρεία […]

Business CES 2014 Pebble Pebble smartwatch

Pebble Steel, Έξυπνο μεταλλικό ρολόι, κομψό και με App store

Φαίνεται πως η χρονιά που διανύουμε θα μας χαρίσει επιπλέον τεχνολογικές καινοτομίες αφου η εταιρεία Pebble, η οποία μετά το περσινό Pebble Smartwatch, παρουσίασε στη CES 2014 το διάδοχό του, το Pebble Steel, ένα smartwatch σε μεταλλικό σώμα, μόνο που μαζί με το ρολόι χειρός που παρουσίασε, ανακοίνωσε και το App store καθώς και νέους […]

Business CES 2014 NVIDIA NVIDIA Tegra 5

Nvidia, Ανακοίνωσε τον Tegra K1 με 192 πυρήνες GPU και αρχιτεκτονική Kepler

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Nvidia παρουσίασε το διάδοχο του Tegra 4 με την ονομασία Nvidia Tegra K1, ο οποίος θα εφοδιάσει τις φορητές συσκευές τη χρονιά που διανύουμε. Το SoC είναι εφοδιασμένο με 192 GPU cores και βασίζεται στην αρχιτεκτονική Kepler και είναι η τελική έκδοση του Nvidia Tegra 5 chip που […]

Events

SYSTEMS 2008, Διεθνής έκθεση για computers, software & τηλεπικοινωνίες στο Μόναχο

Η έκθεση SYSTEMS θα διεξαχθεί στο νέο εκθεσιακό χώρο του Μονάχου, στο παλιό αεροδρόμιο Riem, στις 21 – 24.10.2008. Είναι η δεύτερη σε μέγεθος έκθεση στον τομέα της εφαρμοσμένης πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών στη Γερμανία. Οι διοργανωτές της SYSTEMS θεωρούν ως βασικό πλεονέκτημα της έκθεσης την άμεση αποτελεσματικότητά της, αποσκοπώντας ταυτόχρονα στην αύξηση της ποιότητας […]