Το techblog.gr κάνει support στο Φεστιβάλ Earthdance 2007

0

Earthdance 2007 supportΑυτό το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου ξεκινάει το Διεθνές Φεστιβάλ χορού για την Ειρήνη – EarthDance 2007 που θα ενώσει περισσότερους από 350.000 ανθρώπους μέσω του internet, σε μια έκκληση για την παγκόσμια ειρήνη. Το techblog.gr είναι ένας από τους supporters του φετινού Φεστιβάλ και θα συμβάλει σημαντικά στην ομαλή λειτουργία του weblink. Τί είναι όμως το weblink;

Από το ηλιοβασίλεμα μέχρι την ανατολή, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2007, πάνω από 340 πόλεις σε 57 χώρες θα ενωθούν σε ένα χορευτικό κρεσέντο σε υποστήριξη της παγκόσμιας ειρήνης. Η πεμπτουσία του Earthdance είναι ένα παγκόσμιο weblink που θα πραγματοποιηθεί ζωντανά στις 15 Σεπτεμβρίου 2007 (00.00 GMT).

Πώς λειτουργεί
Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2007, στις 2.00 πμ. ώρα Ελλάδος θα ξεκινήσει η ζωντανή αναμετάδοση από κάθε μεριά του πλανήτη, αποσπασμάτων από το φεστιβάλ. Για τέσσερα λεπτά (όσο κρατάει το τραγούδι «Prayer for Peace», επίσημο soundtrack του φεστιβάλ) μια κάμερα θα στέλνει σήμα σε ένα υπολογιστή που υπάρχει στον χώρο του φεστιβάλ και που με την σειρά του θα στέλνει ήχο και εικόνα προς μια ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα μέσω του internet. Το σήμα θα ταξιδέψει στο διαδίκτυο με τελικό προορισμό την πλατφόρμα του Earthdance Global (www.earthdance.org). Από εκεί, με την επιλογή του webcast, το σήμα επιστρέφει μέσω υπολογιστή στον χώρο του Φεστιβάλ κι εν συνεχεία σε βιντεοπροβολέα που προβάλλει σε γιγαντοοθόνες τα δρώμενα.
Με ένα κλικ, όλη η Γη ενώνεται στο μεγαλύτερο, συγχρονισμένο γεγονός χορού

Όσοι δεν παραβρεθείτε σε κάποιο από τα φεστιβάλ μπορείτε να παρακολουθήσετε την σύνδεση από τον παγκόσμιο χάρτη στο earththdance.org στις 02.00 ώρα Ελλάδας το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2007.

EarthDance 2007
To Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί το Διεθνές Φεστιβάλ χορού EarthDance 2007 ταυτόχρονα σε 57 χώρες. Φίλοι της μουσικής και υποστηρικτές της παγκόσμιας ειρήνης θα συγκεντρωθούν ταυτόχρονα σε 340 πόλεις στέλνοντας το μήνυμά του σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω του ίντερνετ. Μια ειδικά διαμορφωμένη ψηφιακή πλατφόρμα θα στηθεί από την εταιρεία Steamguys.com και θα μεταδώσει μέσω web από την ιστοσελίδα www.earthdance.org, σε ολόκληρο τον πλανήτη, αποσπάσματα από την ζωντανή συναυλία EarthDance 2007.

Λίγα λόγια για το EarthDance
Από την ίδρυση του το 1996, το EarthDance – Διεθνές Φεστιβάλ χορού για την Ειρήνη – έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο συγχρονισμένο γεγονός χορού, παγκοσμίως. Η μουσική βιομηχανία το χαρακτηρίζει σαν «Dance Aid» για την νέα χιλιετία ενώ ο διεθνής τύπος διαπιστώνει πως «είναι το μεγαλύτερο χορευτικό γεγονός στη γη». Σκοπός του EarthDance για το 2007, εκτός από την ενιαία έκκληση για την ειρήνη, είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με το αγαθό που όλοι θεωρούμε δεδομένο κι όμως παγκοσμίως τείνει να εκλείψει. Το νερό και η έλλειψή του θα είναι η κύρια αναφορά και το θέμα της συνειδητοποιημένης προσπάθειας ενημέρωσης των επισκεπτών από τις Μ.Κ.Ο που θα συμμετάσχουν. Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ και οι καλλιτέχνες στο www.earthdance.gr.

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα