«Γεφυρώνοντας το Ευρυζωνικό χάσμα»

0

ΕΕΤΤΣυνάντηση με την Ευρωπαία Επίτροπο Ανταγωνισμού, κα Νeelie Kroes, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ, Καθηγητής Νικήτας Αλεξανδρίδης στο πλαίσιο Διεθνούς Συνεδρίου που διεξήχθη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες στις 14 και 15 Μαΐου με θέμα «Γεφυρώνοντας το Ευρυζωνικό χάσμα: Τα οφέλη της Ευρυζωνικότητας για τις αγροτικές και λιγότερο αναπτυγμένες περιοχές».

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Αλεξανδρίδης συζήτησε με την Επίτροπο Κroes διεξοδικά τα θέματα ανταγωνισμού στις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες στην Ελλάδα. Δεδομένου ότι η ΕΕΤΤ ασκεί αρμοδιότητες Επιτροπής Ανταγωνισμού στην αγορά Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ ενημέρωσε την Επίτροπο για την πορεία του ανταγωνισμού και τις συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική αγορά, για τα εμπόδια και τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν σήμερα δυσχεραίνοντας τον ανταγωνισμό και την προσέλκυση νέων επενδύσεων στις ψηφιακές επικοινωνίες, καθώς επίσης και για τις προσπάθειες που καταβάλλει η ΕΕΤΤ με σκοπό την ενδυνάμωσή του ανταγωνισμού. Τέλος, αντάλλαξαν απόψεις για στρατηγικές περαιτέρω ανάπτυξης, διασφάλισης και προώθησης ενός υγιούς ανταγωνισμού τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε επίπεδο εφαρμογών και υπηρεσιών.

Το κεντρικό ζήτημα που πραγματεύτηκε το Συνέδριο, στο οποίο παρευρέθη ο κ. Αλεξανδρίδης, ήταν η αναζήτηση στρατηγικών μεθόδων- πολιτικών προκειμένου οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών να υποστηρίξουν την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη, να ξεπεράσουν τα γεωγραφικά εμπόδια και τέλος, να ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις στις λιγότερο αναπτυγμένες περιφέρειες και αγροτικές περιοχές. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, υπήρξαν πολλές θετικές αναφορές στις ενέργειες της Ελλάδας για τη διάδοση της ευρυζωνικότητας ενώ ξεχωριστή μνεία έγινε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα 4.2 της Κοινωνίας της Πληροφορίας που αφορά στην ανάπτυξη ευρυζωνικών δικτύων και υποδομών στην Ελληνική Περιφέρεια. Κεντρικοί ομιλητές του Συνεδρίου ήταν: η Επίτροπος για την Κοινωνία της Πληροφορίας και τα ΜΜΕ κα Viviane Reding, η Επίτροπος Ανταγωνισμού κα Νeelie Kroes, η Επίτροπος για τη Γεωργία και Αγροτική Ανάπτυξη κα Mariann Fischer Boel και η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής κα Danuta Hubner.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ, Καθηγητής Νικήτας Αλεξανδρίδης «μέσα από τις εργασίες του Συνεδρίου έγινε σαφές ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αποφασισμένη να γεφυρώσει το «ευρυζωνικό χάσμα» που υπάρχει στις αγροτικές και λιγότερο αναπτυγμένες περιφέρειες κινητοποιώντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Το μήνυμα που θέλουμε να φτάσει σε όλους είναι ότι πρέπει να υπάρξει ολοκληρωμένη και ισορροπημένη στρατηγική για την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας στις αγροτικές ή/και γεωγραφικά απομακρυσμένες περιοχές – που θα ενδυναμώσει τον Πολίτη αυτών των περιοχών και θα εξαλείψει τον κοινωνικό, οικονομικό, εκπαιδευτικό, και επιχειρηματικό του αποκλεισμό. Η ΕΕΤΤ είναι διατεθειμένη να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση».

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα