Ημερίδα του ΕΚΤ για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα eContentplus

0

Εθνικό Κέντρο ΤεκμηρίωσηςΗ τρίτη προκήρυξη του ευρωπαϊκού προγράμματος eContentplus για την αξιοποίηση και χρήση του ψηφιακού περιεχομένου, με προϋπολογισμό 46,5 εκατ. ευρώ, θα παρουσιαστεί σε ημερίδα που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (EKT), Εθνικό Σημείο Επαφής του προγράμματος, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουνίου 2007 στην Αθήνα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας).

Το πρόγραμμα eContentplus στοχεύει στη βελτίωση της πρόσβασης, της χρηστικότητας και της αξιοποίησης του ψηφιακού περιεχομένου στην Ευρώπη. Απευθύνεται σε δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς από τα κράτη μέλη και τις συνδεδεμένες χώρες της ΕΕ, και, υπό προϋποθέσεις, από την Τουρκία, την Κροατία και τη FYROM. Καλύπτει τρεις τομείς: Γεωγραφικά δεδομένα, Εκπαιδευτικό περιεχόμενο και Ψηφιακές βιβλιοθήκες (πολιτιστικό και επιστημονικό περιεχόμενο), ενισχύοντας παράλληλα τη συνεργασία μεταξύ φορέων, όπως βιβλιοθήκες, μουσεία και αρχεία, που δραστηριοποιούνται στον τομέα του ψηφιακού περιεχομένου. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων στην τρίτη προκήρυξη του προγράμματος είναι η 4η Οκτωβρίου 2007.

Στην εκδήλωση, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σπύρος Πηλός (Γενική Διεύθυνση “Κοινωνία της Πληροφορίας και Μέσα Επικοινωνίας”) θα παρουσιάσει τις θεματικές περιοχές, τα μέσα υλοποίησης και τις διαδικασίες υποβολής και αξιολόγησης των προτάσεων στην τρίτη πρόσκληση υποβολής προτάσεων που αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα. Θα πραγματοποιηθούν επίσης παρουσιάσεις σχετικά με τη μέχρι σήμερα συμμετοχή των ελληνικών φορέων στο πρόγραμμα, καθώς και χρήσιμες επισημάνσεις από αξιολογητές του Προγράμματος.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης και το δελτίο συμμετοχής είναι διαθέσιμα στον ειδικό δικτυακό τόπο του ΕΚΤ για το πρόγραμμα eContentplus (https://www.ekt.gr/econtentplus). Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα