Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά | Εκδήλωση για τις υπηρεσίες και τις τεχνολογίες του

0

Erevnitiko Kentro AthinaΤο Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά, τo μοναδικό Ερευνητικό Κέντρο της χώρας με αποκλειστικό πεδίο την Καινοτομία στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας, των Επικοινωνιών και της Γνώσης, προσφέρει μια σημαντική ευκαιρία γνωριμίας με το ψηφιακό παρόν και μέλλον για κάθε πολίτη. Την Τετάρτη 28 Μαΐου και ώρα 10:00π.μ – 21:00μ.μ, ο πρόεδρος καθηγητής Γεώργιος Καραγιάννης, το Διοικητικό Συμβούλιο και οι επιστήμονες του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, θα παρουσιάσουν επίσημα για πρώτη φορά, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, το εύρος των καινοτόμων ερευνητικών και αναπτυξιακών δραστηριοτήτων του Κέντρου.

Στην εκδήλωση θα παραστεί η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης. Την εναρκτήρια ομιλία με θέμα «Άνθρωπος και μηχανή» θα κάνει ο καθηγητής και αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Πάνος Λιγομενίδης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει η δυνατότητα γνωριμίας με τις τεχνολογίες, τις υπηρεσίες και τα προϊόντα του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά στους τομείς «Γλώσσα, εκπαίδευση και πολιτισμός», «Παραγωγή και εργασία έντασης γνώσης», «Καθολική πρόσβαση», «Μέσα και επικοινωνίες», « Ψηφιακή επιμέλεια», «Διαστημικά προγράμματα», «Ψηφιακές τεχνολογίες για την αειφόρο ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η γνωριμία αυτή θα γίνει με πολλαπλούς τρόπους:
• Παρουσιάσεις, επιδείξεις, στρογγυλά τραπέζια, εργαστήρια, διαβουλεύσεις θα διεξάγονται παράλληλα σε τέσσερις αίθουσες του Ιδρύματος. Απευθύνονται κυρίως σε στελέχη επιχειρήσεων αλλά και δημόσιων οργανισμών, σε φοιτητές και εκπαιδευτικούς, στο γενικό κοινό.

• Στο περιστύλιο του Ιδρύματος οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να δουν και να δοκιμάσουν τις περισσότερες από τις ώριμες αλλά και τις αναδυόμενες τεχνολογίες του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά που θα φιλοξενούνται καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας στα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα

• Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, σημαντικοί εκπρόσωποι τόσο της ερευνητικής όσο και της επιχειρηματικής κοινότητας θα συζητήσουν για την «Κοινωνία της Γνώσης στην Ελλάδα: προοπτικές και προκλήσεις». Στο στρογγυλό τραπέζι θα καθίσουν ερευνητές, πανεπιστημιακοί, νέοι επιχειρηματίες, σχεδιαστές πολιτικής, στελέχη από αντίστοιχους οργανισμούς του εξωτερικού. Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο δημοσιογράφος Ματθαίος Τσιμιτάκης («Καθημερινή») και έχουν ήδη επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους ο διεθνούς φήμης καθηγητής και Ακαδημαϊκός Σ.Κριμιζής, ο καθ. Μ.Τιβέριος (ΑΠΘ), ο κ. Γ.Σακκάς (Fraunhofer), ο πρύτανης του παν/μίου Πατρών καθ. Σ.Κουμπιάς, ο Γενικός Διευθυντής του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας κ. Νίκος Κάκαρης, ο κ. Πάνος Θεοδοσόπουλος (Microsoft Ελλάς) , ο κ. Σπύρος Ράπτης (Innoetics).

Το μέχρι στιγμής πρόγραμμα βρίσκεται στην σελίδα www.athena-innovation.gr/diginnov όπου καθημερινά ανακοινώνονται νέες παρουσιάσεις, συμμετοχές άλλων προσωπικοτήτων.

Το γεγονός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα