Ειδική έκθεση “H2Over?” Νερό : Προβλήματα, λύσεις & προοπτικές

0

ΜεγέθυνσηΣτις 04 Ιουνίου 2007 εγκαινιάζεται η ειδική έκθεση για το νερό με τίτλο «H2Over? Νερό: Προβλήματα, Λύσεις & Προοπτικές» στο Κέντρο ΓΑΙΑ του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Κηφισιά.

Η έκθεση αυτή δημιουργήθηκε ειδικά από το SiemensForum στο Μόναχο όπου και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά. Στην συνέχεια φιλοξενήθηκε μεταξύ άλλων και στο Deutsches Museum της Βόννης, και τώρα για πρώτη φορά εκτός Γερμανίας, στο Κέντρο ΓΑΙΑ στην Αθήνα, όπου πραγματοποιείται με την χορηγία της Siemens Ελλάδας.

Μάθετε ποιο είναι το μέλλον του νερού!
Η πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό είναι για μας στην Ευρώπη κάτι το αυτονόητο. Αυτό όμως δεν ισχύει για ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους σε άλλα μέρη της Γης. Για εκείνους το νερό σημαίνει ζωή και επιβίωση. Η έλλειψη γλυκού νερού – και σε αυτό συμφωνούν όλοι οι ειδικοί – θα γίνει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του πλανήτη τα επόμενα χρόνια. Και αυτός είναι ο λόγος που η Siemens, σε συνεργασία με το κέντρο ΓΑΙΑ, διοργανώνει την ειδική αυτή έκθεση με τον προκλητικό τίτλο «H2Over?».

Η ανθρωπότητα καλείται να λύσει πολλά περιβαλλοντικά προβλήματα τον 21ο αιώνα. Στην πρώτη θέση του καταλόγου βρίσκεται η έλλειψη πόσιμου νερού, πολύ πιο μπροστά από άλλα προβλήματα, όπως οι κλιματικές αλλαγές, η καταστροφή των τροπικών δασών και η υπεραλίευση των ωκεανών.

Η έκθεση στην Ελλάδα εντάσσεται συνεπώς στο πλαίσιο του παγκόσμιου προβληματισμού για το θέμα των υδάτινων πόρων, ενός τομέα στον οποίο η Siemens, που δημιούργησε την έκθεση αυτή, έχει ιδιαίτερη εμπειρία, έχοντας αναπτύξει πρωτοπόρες τεχνολογίες και υποδομές σε όλο τον πλανήτη για την ορθολογιστική διαχείριση των υδάτων, την μείωση της ρύπανσης και την διαχείριση των βιομηχανικών αποβλήτων, τον καθαρισμό λυμάτων, την αφαλάτωση, και πολλές άλλες σχετικές μεθόδους. Τα παγκόσμια περιβαλλοντικά προβλήματα είναι εξάλλου στο επίκεντρο των μελλοντικών δράσεων της Siemens καθώς απαιτούν νέες λύσεις, καινοτόμες τεχνολογίες και συνεργασία σε παγκόσμια κλίμακα.

Η ειδική έκθεση «H2Over?», ανοίγει τις πύλες της για το κοινό την Τρίτη, 05 Ιουνίου 2007 και θα διαρκέσει έναν ολόκληρο χρόνο. Αποτελείται από πέντε ενότητες σχετικά με την αξία του πολύτιμου αυτού για την ζωή και την φύση αγαθού, το άκρως αναγκαίο για την επιβίωση πόσιμο νερό, τη μεταφορά του που απαιτεί να καλύψει τεράστιες αποστάσεις, τη διαχείριση των βιομηχανικών αποβλήτων, των νερών της βιομηχανίας και του νερού της αποχέτευσης μέχρι την διανομή του νερού σε πολύπλοκα δίκτυα ύδρευσης.

Η έκθεση, που απευθύνεται και στους νέους, αποβλέπει μεταξύ άλλων, στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του επισκέπτη στο θέμα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων. Παρουσιάζει πως από τις καθημερινές μας πράξεις, χρήσεις και διεργασίες μπορούμε να αποφύγουμε τη σπατάλη και να οδηγηθούμε στην εξοικονόμηση του νερού. Το θέμα αυτό είναι καίριο και για την χώρα μας, όπου παράλληλα με βελτιωμένες πρακτικές όλων μας, μπορεί να υποστηριχθεί με σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις και υποδομές. Η έκθεση δίνει επίσης ιδιαίτερη έμφαση στην σημασία του νερού στην αρχαία Ελλάδα, καθώς και στην τεχνολογία που ανέπτυξε.

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα