Η HTCI χορηγός στο Διεθνές Συνέδριο «International Electronics 2007»

0

HTCIΗ Ελληνική Πρωτοβουλία Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών (HTCI) συμμετέχει ως χορηγός, στο Διεθνές Συνέδριο «16th Annual International Electronics Forum», που πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 4 Μαΐου 2007 στο Ξενοδοχείο Plaza Resort, στην Ανάβυσσο, με την υποστήριξη της Ένωσης Ελληνικής Βιομηχανίας Ημιαγωγών (ΕΝ.Ε.Β.Η).

Τις εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξει ο καθηγητής Ιωάννης Τσουκαλάς, Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ ομιλητές θα είναι ο καθηγητής Βασίλειος Μακιός Γενικός Διευθυντής του HTCI και ο Θεόδωρος Βαρελάς, εκπρόσωπος της EN.E.B.H, μεταξύ άλλων.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Ελληνικού Κέντρου Επενδύσεων (ΕΛΚΕ). Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις από στελέχη της παγκόσμιας βιομηχανίας μικροηλεκτρονικής και ημιαγωγών, όπως είναι οι Renesas Technology, Oberthur Card Systems Corp, Indesit Company, STMicroelectronics, LSI Corporation και Mentor Graphics Corporation. Επίσης θα συμμετάσχουν με εισηγήσεις και εκπρόσωποι σημαντικών φορέων, όπως οι Optoelectronics Industry Development Association, India Semiconductor Association και University of California, ενώ έχουν προγραμματιστεί επιπλέον δραστηριότητες, με στόχο τη δικτύωση μεταξύ των συνέδρων και την ανάληψη πρωτοβουλιών, που θα λειτουργήσουν ως καταλύτης για τις μελλοντικές εξελίξεις και την ανάπτυξη του τομέα της μικροηλεκτρονικής.

«Η αγορά των Ημιαγωγών και Ενσωματωμένων Συστημάτων, μια αγορά της τάξης των $300 δισ. ετησίως παγκοσμίως, παρουσιάζει σημαντικές ευκαιρίες και για τις ελληνικές εταιρίες που αναπτύσσουν και διαθέτουν καινοτόμα προϊόντα στη διεθνή αγορά. Το γεγονός ότι μια διεθνής διοργάνωση, όπως το International Electronics Forum πραγματοποιείται την Αθήνα αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για την Ελλάδα να αναδείξει ότι διαθέτει μια σημαντική παρουσία στο χώρο, με ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρίες, καινοτόμα προϊόντα και σημαντικές πρωτοβουλίες, λειτουργώντας παράλληλα ως σταυροδρόμι για την προώθηση της ανάπτυξης του τομέα της μικροηλεκτρονικής στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων», δήλωσε ο Βασίλειος Μακιός, Γενικός Διευθυντής του HTCI. «Είμαστε περήφανοι που στους τρεις πρώτους μήνες λειτουργίας του το Κέντρο Μικροηλεκτρονικής στην Αθήνα προσέλκυσε άλλες πέντε εταιρίες μέλη του cluster, εξέλιξη που αποδεικνύει τη δυναμική αυτής της πρωτοβουλίας για την προώθηση της καινοτομίας και της ανάπτυξης της αγοράς αλλά και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα», προσέθεσε.

Η επίσημη παρουσίαση του HTCI έγινε τον Ιανουάριο του 2007, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό και ιδιαίτερα φιλόδοξο εγχείρημα, που υποστηρίζεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης, και έχει ως στόχο την προώθηση της καινοτομίας και την ανάδειξη νέων επιχειρήσεων και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, μέσα από την ανάπτυξη τεχνολογικών συνεργατικών σχηματισμών, σε περιοχές που υπάρχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, υψηλή τεχνολογία και δυνατότητα προώθησης εξαγωγών.

Μία από τις πρώτες ενέργειες που έχει αναλάβει το HTCI σε συνεργασία με την ΕΝ.Ε.Β.Η είναι η λειτουργία του Κέντρου Καινοτομίας Μικροηλεκτρονικής στο Μαρούσι, που αποτελεί σημείο αναφοράς για πάνω από 20 εταιρίες που δραστηριοποιούνται στους Ημιαγωγούς και τα Ενσωματωμένα Συστήματα με περισσότερους από 500 εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα. Μεταξύ των εταιριών συγκαταλέγονται οι: 4Plus, Alma Technologies, Analogies, Antcor, Atmel, BlueDev, Bytemobile, Diaplous, GDT, Globetech, Helic, inAccess Networks, Micrelec, Sciencis, Theon, Theta και Unibrain.

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα