Μικροηλεκτρονική και Ενσωματωμένα Συστήματα: Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη

, Μικροηλεκτρονική και Ενσωματωμένα Συστήματα: Ημερίδα στη ΘεσσαλονίκηΗ Ένωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ημιαγωγών (ΕΝΕΒΗ), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η Ελληνική Πρωτοβουλία Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών (HTCI) διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα «Μικροηλεκτρονική & Ενσωματωμένα Συστήματα», στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης στις 30 Νοεμβρίου 2007.

Η εκδήλωση αυτή υλοποιείται σε συνέχεια της επιτυχημένης διοργάνωσης της Ημέρας Καριέρας, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Καινοτομίας Μικροηλεκτρονικής στο Μαρούσι, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τους συμμετέχοντες στην Ημερίδα είναι η σχέση μεταξύ Βιομηχανίας Μικροηλεκτρονικής & Ενσωματωμάτων Συστημάτων και Πανεπιστημίων, η ανάπτυξη του συγκεκριμένου κλάδου στην Ελλάδα, οι προοπτικές επαγγελματικής σταδιοδρομίας νέων επιστημόνων, τα κοινά ερευνητικά προγράμματα μεταξύ Πανεπιστήμιων και της Βιομηχανίας Μικροηλεκτρονικής και Ενσωματωμένων Συστημάτων, καθώς επίσης και η ενδυνάμωση του cluster Μικροηλεκτρονικής στη Βόρεια Ελλάδα.

Την Ημερίδα θα ανοίξει με ομιλία του ο κ. Γεώργιος Κουτσογιαννόπουλος, Διευθ. Σύμβουλος Helic και πρόεδρος της ENEBH, ενώ τις δραστηριότητες της HTCI θα παρουσιάσουν οι κ.κ. Βασίλειος Μακιός, Διευθυντής της HTCI και Jorge Sanchez, Διευθ. Στρατηγικού Σχεδιασμού. Επιπλέον, στο πλαίσιο της Ημερίδας, ερευνητικές πανεπιστημιακές ομάδες θα παρουσιάσουν τις δραστηριότητες τους με ομιλητές τους κ. Στυλιανό Σίσκο, Αν. Καθηγητή Α.Π.Θ Τμήμα Φυσικής, κ. Δημήτριο Σούντρη, Αν. Καθηγητή Δ.Π.Θ., κ. Γεώργιο Σταμούλη, Αν. Καθηγητή Παν. Θεσσαλίας, κ. Γεώργιο Τσιατούχα, Λέκτορα Παν Ιωαννίνων, κ. Αλκιβιάδη Χατζόπουλο.

Από την ΕΝΕΒΗ, το παρόν θα δώσουν ως ομιλητές οι κ. Χρήστος Γεωργόπουλος, Διευθ. Σύμβουλος InAccessNetworks, κ. Νικόλαος Ζέρβας, Διευθ. Σύμβουλος Alma Technologies, κ. Ιωάννης Κικίδης, Διευθ. Σύμβουλος Analogies, κ. Ευάγγελος Μαριάτος, Διευθ. Σύμβουλος Diaplus Machine Vision, και κ. Εμμανουήλ Πάτσιος, Διευθ. Τομέα MEMS, Theon Sensors.

Δείτε επίσης:
> Η εναλλακτική λύση στα «ασύρματα» ηχεία!
> Αναβαθμίστε με απλά βήματα, την εικόνα της TV σας
> Ο απολογισμός της έκθεσης dte-Digital Technology Expo 2007

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεχνολογία HTCI

Τεχνολογίες “Made in Greece”

Με θέμα «Re-discover Greece: Technology-Innovation-Business», η Ελληνική Πρωτοβουλία Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών (HTCI) θα πραγματοποιήσει σειρά εκδηλώσεων στη Βοστώνη και τη Νέα Υόρκη μεταξύ 17 και 19 Οκτωβρίου. Βασικός στόχος είναι η προσέλκυση φοιτητών, ερευνητών, επιστημόνων και υψηλόβαθμων στελεχών από το χώρο της υψηλής τεχνολογίας, καθώς και επιχειρηματιών και ιδιωτικών κεφαλαίων, ακολουθώντας τα παραδείγματα της Κορέας […]

Events HTCI

Η HTCI συμμετείχε ως χορηγός στο διεθνές συνέδριο «International Electronics 2007»

Η Ελληνική Πρωτοβουλία Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών (HTCI) συμμετείχε ως χορηγός, στο Διεθνές Συνέδριο «16th Annual International Electronics Forum», που πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 4 Μαΐου 2007 στο Ξενοδοχείο Plaza Resort, στην Ανάβυσσο, με την υποστήριξη της Ένωσης Ελληνικής Βιομηχανίας Ημιαγωγών (ΕΝ.Ε.Β.Η).

Events HTCI

Η HTCI χορηγός στο Διεθνές Συνέδριο «International Electronics 2007»

Η Ελληνική Πρωτοβουλία Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών (HTCI) συμμετέχει ως χορηγός, στο Διεθνές Συνέδριο «16th Annual International Electronics Forum», που πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 4 Μαΐου 2007 στο Ξενοδοχείο Plaza Resort, στην Ανάβυσσο, με την υποστήριξη της Ένωσης Ελληνικής Βιομηχανίας Ημιαγωγών (ΕΝ.Ε.Β.Η).

Τεχνολογία HTCI

Η Ελληνική Πρωτοβουλία Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών στη CeBIT

Η Ελληνική Πρωτοβουλία Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών (Hellenic Technology Clusters Initiative – ΗTCI) συμμετέχει στη φετινή CeBIT, την μεγαλύτερη έκθεση πληροφορικής στον κόσμο, που θα πραγματοποιηθεί στο Ανόβερο, από τις 15 έως τις 21 Μαρτίου 2007. Στο πλαίσιο αυτό, το HTCI θα παρουσιάσει, τις δραστηριότητες, τους στόχους και τις καινοτομίες των εταιρειών που συμμετέχουν στο πρώτο […]