Ολοκλήρωση Εργασιών του 4ου Information Security Matrix Forum

0

Security Matrix Forum 2007Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 4ο Information Security Matrix Forum, το διήμερο διεθνές συνέδριο ασφάλειας πληροφορικών συστημάτων, που οργάνωσαν η Ελληνοαμερικανική Ενωση και η Encode στις 14 και 15 Μαΐου.

Περισσότεροι από 160 συμμετέχοντες, από τον τραπεζικό τομέα, τον τομέα της παροχής υπηρεσιών, τη βιομηχανία, τις τηλεπικοινωνίες και την πληροφορική είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να ανταλλάξουν απόψεις με διακεκριμένους ακαδημαϊκούς και καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου διεθνώς, όπως τους: Dr Lou Chitkushev, Steve Hunt, Nick Stamos, Yuval Ben-Itzhak, Δρ. Κωνσταντίνος Ράντος, Γεράσιμος Μοσχονάς, κλπ.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις απειλές που δημιουργούν προβλήματα ασφάλειας στα πληροφορικά συστήματα των επιχειρήσεων, ανέλυσαν τις πρακτικές που χρησιμοποιούν οι hackers για να πλήξουν τα συστήματα αυτά, εκμεταλλευόμενοι τα κενά ασφαλείας του Internet αλλά και των διαδεδομένων εφαρμογών, ενώ παρουσίασαν και επιτυχημένα παραδείγματα μηχανισμών ανίχνευσης και ασφαλείας, όπως έχουν εφαρμοστεί από επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα νομικά ζητήματα που εγείρονται από τη χρήση του Internet ως επιχειρηματικού εργαλείου και την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων με στόχο το κέρδος.

Παράλληλα με τις συνεδρίες λειτούργησε και έκθεση στην οποία οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν προϊόντα και να δουν demos σχετικά με την ασφάλεια πληροφορικών συστημάτων.

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα