Σημαντική διάκριση για την ελληνική συμμετοχή στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Imagine Cup της Microsoft

0

MicrosoftΣημαντική διάκριση σημείωσε η ελληνική ομάδα στην τελική φάση του φετινού Παγκόσμιου Διαγωνισμού Imagine Cup της Microsoft, που ολοκληρώθηκε πριν δύο εβδομάδες στη Σεούλ της Νότιας Κορέας. Η ελληνική συμμετοχή από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κατάφερε να κερδίσει μία θέση στην τελική δωδεκάδα στην κατηγορία «Σχεδιασμός Λογισμικού», με την εφαρμογή Noesis.

Tο Noesis στοχεύει στην εκπαίδευση των παιδιών με προβλήματα αυτισμού, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και προσαρμόζοντας ανάλογα την εκπαιδευτική διαδικασία. Η ομάδα εκτιμά ότι το Noesis μπορεί να αποκτήσει πρακτική εφαρμογή στο μέλλον βοηθώντας ουσιαστικά τα παιδιά με προβλήματα αυτισμού. Η ελληνική συμμετοχή αποτελούνταν από τους φοιτητές Αλεξάνδρα Τσιλιγκύρη, Δημήτρη Μπόλη, Παναγιώτη Πετραντωνάκη και Ιάσονα Βιιττόρια και τελούσε υπό την καθοδήγηση του Επίκουρου Καθηγητή στο Α.Π.Θ. Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.

«Είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα», δήλωσε ο Επίκουρος Καθηγητής του ΑΠΘ και επικεφαλής της ελληνικής ομάδας, κ. Λεόντιος Χατζηλεοντιάδης. «Ο διαγωνισμός Imagine Cup της Microsoft δίνει έμπρακτα την ευκαιρία στους φοιτητές όχι μόνο να αναπτύξουν τα ιδιαίτερα ταλέντα τους, αλλά και να συνεισφέρουν στην επιστημονική έρευνα, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά πως οι Έλληνες φοιτητές έχουν τις ικανότητες αλλά και τα εχέγγυα για να διακριθούν σε παγκόσμιο επίπεδο».

Το Imagine Cup, το οποίο διοργανώνεται φέτος για τέταρτη συνεχή χρονιά, αποτελεί έναν παγκόσμιο φοιτητικό διαγωνισμό που βοηθάει στην ανάδειξη τεχνολογικών γνώσεων και δυνατοτήτων. Διεξάγεται κάθε χρόνο σε 100 χώρες ανά την υφήλιο, με τη συμμετοχή περίπου 100.000 φοιτητών δίνοντάς τους την ευκαιρία να ξεκλειδώσουν τη φαντασία τους και να αναπτύξουν τεχνολογικές λύσεις με τη χρήση εργαλείων της Microsoft.

«Η χώρα μας κατάφερε για άλλη μία χρονιά να πετύχει μια σημαντική διάκριση» , δήλωσε ο κ. Χρήστος Τσάγκος, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Ελλάς. «Όλες οι ομάδες του ΑΠΘ που συμμετείχαν τα τελευταία χρόνια στο διαγωνισμό κατάφεραν να θέσουν πολύ ψηλά τον πήχη. Οι φοιτητές με το πάθος και τη δημιουργικότητά τους, έχουν καταφέρει να μας εντυπωσιάσουν αλλά και να συμβάλλουν στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων αναπτύσσοντας εφαρμογές που βοηθούν ουσιαστικά μια σειρά από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΑΠΘ συμμετείχε και στο παρελθόν στους τελικούς του Imagine Cup και συγκεκριμένα το 2004 με την εφαρμογή Smart Eyes και το 2005 με το Sign2Talk, όπου κατέλαβε την τρίτη και τη δεύτερη θέση αντίστοιχα.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού για την κατηγορία «Σχεδιασμός Λογισμικού» ήταν «Φανταστείτε έναν κόσμο όπου η τεχνολογία συμβάλλει σε μία καλύτερη εκπαίδευση για όλους», επιτρέποντας στους φοιτητές να αναπτύξουν καινοτόμες εκπαιδευτικές εφαρμογές.

Εκτός από την ελληνική, οι υπόλοιπες ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική δωδεκάδα ήταν από την Αυστρία, την Ιρλανδία, την Κίνα, τη Νότια Κορέα, την Ολλανδία, την Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Σερβία, την Ταϊλάνδη, την Τζαμάικα και την Τσεχία.

Την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα από την Ταϊλάνδη.

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα