Θεματική συνεδρία: Μάθηση Βασισμένη σε Ψηφιακά Παιχνίδια

0

Μάθηση Βασισμένη σε Ψηφιακά ΠαιχνίδιαΣτο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου “Προκλήσεις και Χρήσεις των ΤΠΕ – Διάχυση των Μέσων και της Πληροφορίας: προς μια ανοικτή κοινωνία” (EUTIC 2007) διοργανώνεται ειδική θεματική συνεδρία με τίτλο «Μάθηση Βασισμένη σε Ψηφιακά Παιχνίδια», την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2007, ώρες 15.30 – 18.30, στο Συνεδριακό Πολυχώρο «Απόλλων», στον Πειραιά.

Αντικείμενo της συνεδρίας αυτής είναι η ανάδειξη και κριτική συζήτηση του μαθησιακού δυναμικού των ψηφιακών παιχνιδιών και των εφαρμογών που αυτά βρίσκουν στην τυπική και άτυπη εκπαίδευση, καθώς επίσης και του ευρύτερου ρόλου τους ως νέου μέσου συλλογικής μάθησης, διαμεσολαβημένης επικοινωνίας και τεχνολογικού αλφαβητισμού. Προς τούτο, στο ενδιαφέρον της συνεδρίας εντάσσονται ψηφιακά παιχνίδια μαθησιακού σκοπού, ψηφιακά περιβάλλοντα μάθησης που ενσωματώνουν ψηφιακά παιχνίδια, ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό με χαρακτηριστικά παικτικότητας, παιχνίδια προσομοίωσης και λήψης αποφάσεων, παιχνίδια ρόλων με δυνατότητες ψηφιακής υλοποίησης.

Η συμμετοχή στη θεματική συνεδρία είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Δρ. Δημήτρη Γκούσκο (email gouscos[a]media.uoa.gr), καθώς και με τη Γραμματεία του Συνεδρίου EUTIC 2007 (κα. Νίκη Παπασταύρου, email npapast[a]media.uoa.gr, τηλ. 210.368.9426).

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα