10 χρόνια iPod, Χρόνια Πολλά!

Το φορητό music player που άλλαξε τη μουσική βιομηχανία, το iPod συμπληρώνει αυτές τις ημέρες 10 χρόνια από την ημερομηνία που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά. Δεν ήταν η πρώτη συσκευή MP3 player που κυκλοφόρησε ήταν όμως αυτό που σε συνδιασμό με τη δημιουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος iTunes έδινε τη δυνατότητα αγορά μουσικής με το τραγούδι και όχι με το άλμπουμ.

Στην αρχή οι δισκογραφικές εταιρείες δεν το δέχθηκαν, αργότερα το αγάπησαν.
Χρόνια Πολλά iPod!

, 10 χρόνια iPod, Χρόνια Πολλά!

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John

Το χρόνια πολλά δεν ισχύει σε αυτή την περίπτωση.

Το μέλλον είναι προδιαγεγραμμένο. Με τη βελτίωση των δυνατοτήτων των κινητών το μερίδιο αγοράς των αυτόνομων multimedia players ήδη περιορίζεται και θα περιοριστεί ακόμα περισσότερο.

Δε πρόκειται βέβαιως να εξαφανιστούν εντελώς (π.χ. για όσους τους αρέσει να κάνουν jogging έχει πολύ περισσότερο ένας αυτόνομος player του μεγέθους του ipod shuffle παρά το βαρύ iPhone. Επιπλεόν, και να πέσει κατά λάθος κάτω κατά τη διάρκεια του τρεξίματος το shuffle και να σπάσει μικρή η ζημιά. Δε μπορείς όμως να πεις το ίδιο και για το iPhone).

Τέλος, το μερίδιο αγοράς των αυτόνομων players θα το κανιβαλίσουν και τα tablets. Ποιος ο λόγος π.χ. να δώσεις ~300 ευρώ για το iPod touch όταν μπορείς να βάλεις ακόμα 200 και να πάρεις ένα iPAD.

γιωργος22

John γιατί κάποιος που θέλει να το κουβαλάει με ευκολία και όχι να κρατάει μια πατάτα στο χέρι θα πάρει ipod touch και επίσης εκείνος που έχει 300 ευρώ τα αλλά 200 θα του δα δώσεις εσύ για να πάρει ipad ? (αστειεύομαι φυσικά) είναι καθαρά θέμα τι το χρειάζεσαι

okman

Kαι γιατί κάποιος να δώσει 200 με 300 ευρώ να πάρει ipod και δεν αγοράζει ένα φτηνό, μικρό και καλό smartphone που θα μπορεί να παίζει ότι mp3 και mp4 θέλει;
ξέρετε γιατί στο ipod δεν έχουν βάλει επείτηδες λειτουργικό σύστημα iOS;
γιατί τότε θα το λέγανε ipod-ios !!!

γιαννης α.

@okman. το iPod touch τρεχει με συστημα iOS. Τα αλλα πολυ απλα δεν μπορουν να παρουν το συστημα γιατι ειναι βασισεμνο στην αφη. Επισης,σχεδον κανενα smartphone σε τετοια τιμη δεν εχει την ποιοητα οθονης,κατασκευης και σταθεροτητας λειτουργικου συστηματος του iPod.Ειναι αναλογα με το τι ζηταει ο καθενας

Dimtiriskor

Παιδια εχω μπερδευτει με καποιες αγορες μου.. Εχω το χ10μινι (2.3.5 κτλ) και ενα μπ4 σονυ.. Ειμαι αναμεσα στο να αγορασω ενα ipod touch 4g και να κρατησω το χ10μινι ή να παρω το νεο xperia mini και να κρατησω το μπ4 σονυ.. Τι μου προτεινεται ?

okman

Ευχαριστώ Γιάννη, νόμιζα ότι δεν είχε iOS (μάλλον με μπέρδεψε η φωτογραφία πάνω!)
όμως υπάρχουν αρκετά smartphones με 300 έως 400 ευρώ και με πολύ καλή ποιότητα όπως το ipod αλλά τα smartphones έχουν και όλα τα άλλα καλούδια που συμπεριλαμβάνονται μέσα σε αυτό! Μουσική μπορεί κανείς να κατεβάσει στα smartphones (με λειτουργικό android και windows mobile και άλλα) από τα διάφορα sites που υπάρχουν στο internet δωρεάν ή από τα νόμιμα sites επί μικράς πληρωμής.
καθώς επίσης στα λειτουργικά συστήμα android και windows mobile και phones έχουν βγεί και εφαρμογές youtube downloaders! όπου κατεβάζει μόνιμα κανείς απο το youtube ότι θέλει μέσα στο κινητό του! και έχει και decoder και τα μετατρέπει αυτόματα σε mp4 και mp3! (ανάλογα με την εφαρμογη που έχει)

γιωργος22

Dimtiriskor@ εγώ θα σου πρωτινά να πάρεις ipod ώστε να έχεις και android και ios 😉 θα χαλάς την μπαταριά του ipod σε μουσική εφαρμογές internet κτλ και το κινητό σου θα ειναι φορτισμενο πάντα οπότε το χρειαστείς 😛

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.