Gear

Με 200 δολάρια και μία συσκευή μπορείς να χακάρεις ένα Smart Home

Το Flipper Zero είναι ένα μικρό gadget που μπορεί να εκμεταλλευτεί όλες τις αδυναμίες που εμφανίζει ένα smart home. Μάλιστα, η συσκευή αυτή μπορεί να αποκτηθεί πολύ εύκολα εάν κάποιος καταβάλλει το αντίτιμο των 200 δολαρίων στις ΗΠΑ.

Το Flipper Zero έχει στον εξοπλισμό του ένα NFT Reader, έναν πομπό RFID, πομπό υπερύθρων και μπορεί να ανοίγει κλειδαριές με τεχνολογία NFD, να μπει σε access points, ακόμα και να στείλει εντολές σε υπολογιστές, χωρίς να το συνειδητοποιεί ο κάτοχος του υπολογιστή.

Θεωρείται ως ένα εργαλείο που θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει κανείς για κακόβουλη χρήση και να χακάρει ένα smart home, κάτι που αποδεικνύει πόσο εύκολο μπορεί να είναι κάτι τέτοιο. Αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία στο Kickstarter με σκοπό να χρησιμοποιηθεί για ethical hacking, δηλαδή για να εξεταστεί ο βαθμός ασφαλείας από τέτοιες απειλές ενός smart home.

Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι θα μπορούσε να γίνει εάν πέσει σε… λάθος χέρια.

Σχόλια

  • Ααα! Υπέροχο άρθρο!
    Γιατί δεν το κοινοποιούμε όλοι παντού;! Θα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να "ανοίξουμε τα μάτια" σε όλους τους επίδοξους απατεώνες μια ώρα αρχύτερα!

    Κάθε νέα τεχνολογία έχει αρχικά τα "ευαίσθητα σημεία" της. Αν όμως έχει απήχηση σε πραγματική χρήση ως τεχνολογία, σύντομα βρίσκεται ο τρόπος να καλυφθούν ικανοποιητικά τέτοια κενά.
    Αυτό εύχομαι και εδώ καθώς είναι μια τεχνολογία που σύντομα θα γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του καθενός μας.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.