2023 Homepod: 5 φημολογούμενες νέες δυνατότητες και αλλαγές

homepod, 2023 Homepod: 5 φημολογούμενες νέες δυνατότητες και αλλαγές

Aργότερα μέσα στο 2023 η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα νέο HomePod πλήρους μεγέθους, διάδοχο του έξυπνου ηχείου που σταμάτησε πριν από δύο χρόνια. Οι πωλήσεις τότε είχαν φανεί ανεπαρκείς και τα χαρακτηριστικά δεν μπορούσαν να ανταγωνιστούν τα ηχεία που προσφέρονται από την Amazon και την Google. Έκτοτε κυκλοφόρησε το ΗοmePod mini στα 99 δολάρια.

Παρακάτω θα δούμε πέντε νέα χαρακτηριστικά και αλλαγές που αναμένουμε από το επερχόμενο HomePod.

1. Ταχύτερος επεξεργαστής

Το αρχικό HomePod διέθετε ένα τσιπ A8, το οποίο βοηθούσε την αναπαραγωγή μουσικής, το Siri και πολλά άλλα. Το επερχόμενο HomePod, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, θα διαθέτει ένα ενημερωμένο τσιπ S8 από τα πιο πρόσφατα μοντέλα Apple Watch.

2. Τσιπ U1 Ultra Wideband

Το HomePod mini διαθέτει ένα τσιπ U1 Ultra Wideband, το οποίο ανιχνεύει πότε άλλες συσκευές εξοπλισμένες με U1, όπως τα πιο πρόσφατα μοντέλα iPhone, βρίσκονται κοντά και του επιτρέπει να μεταφέρει γρήγορα τον ήχο στο έξυπνο ηχείο. Το επερχόμενο HomePod θα μπορούσε να διαθέτει επίσης το τσιπ U1 Ultra Wideband.

Το τσιπ U1 Ultra Wideband θα μπορούσε μελλοντικά να επιτρέψει άλλες εμπειρίες, όπως μεταφορά δεδομένων κοντινής εμβέλειας, βελτιωμένες εμπειρίες AR και τη δυνατότητα παρακολούθησης της ακριβούς τοποθεσίας ενός χρήστη μέσα στο σπίτι του.

3.Μεγαλύτερη διασύνδεση αφής με οπίσθιο φωτισμό

homepod, 2023 Homepod: 5 φημολογούμενες νέες δυνατότητες και αλλαγές

Το αρχικό HomePod και το mini HomePod διαθέτουν μια διασύνδεση αφής με οπίσθιο φωτισμό στο επάνω μέρος τους. Η διεπαφή είναι μικρή και δεν εμφανίζει εικόνες ή κείμενο, αλλά, σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά του Gurman, στο νέο μοντέλο θα είναι μεγαλύτερη. Δεν είναι σαφές εάν η μεγαλύτερη περιοχή θα επιτρέψει πλουσιότερες πληροφορίες ή διευρυμένη λειτουργικότητα.

4. Φθηνότερη τιμή

Όταν η Apple ανακοίνωσε για πρώτη φορά το HomePod, είχε τιμή 349 $, ήταν δηλαδή ακριβότερο από τα ανταγωνιστικά έξυπνα ηχεία της αγοράς. Αργότερα έπεσε στα 299 $ αλλά δεν κέρδισε ούτε τότε το κοινό. Με το επερχόμενο μοντέλο, η Apple αναμένεται να ρίξει ακόμη περισσότερο την τιμή, σύμφωνα με αρκετές αναφορές.

5. Ταχύτερα χαρακτηριστικά λογισμικού

Το τσιπ A8 τροφοδοτούσε το αρχικό HomePod πλήρους μεγέθους, το οποίο παρείχε επαρκή απόδοση για να τροφοδοτήσει διαφορετικά χαρακτηριστικά του. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, οι χρήστες ανακάλυψαν ότι το αρχικό HomePod δυσκολεύεται με ορισμένες εργασίες, καθιστώντας μερικές φορές δύσκολη τη χρήση ορισμένων λειτουργιών.

Χάρη στο τσιπ S8 στο επερχόμενο HomePod, οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν καλύτερα νέες δυνατότητες λογισμικού, όπως βελτιωμένες δυνατότητες Siri, ταχύτερη ‌φωνητική αναγνώριση Siri για πολλά μέλη ενός νοικοκυριού και πολλά άλλα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple HomePod

Το νέο HomePod παραδόθηκε σε τυχερό πελάτη δύο μέρες νωρίτερα

Το HomePod δεύτερης γενιάς πρόκειται να κυκλοφορήσει την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, oπότε και θα παραδοθούν οι προπαραγγελίες και τα ηχεία θα γίνουν διαθέσιμα για αγορά σε καταστήματα λιανικής.

Gear Apple featured HomePod

Η Apple δεν ετοιμάζει νέο Homepod Mini

Η Apple πιθανότατα δεν ετοιμάζει μια νέα έκδοση του έξυπνου ηχείου της HomePod Mini, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Gear Apple Apple HomePod featured

Ανακοινώθηκε το Apple HomePod δεύτερης γενιάς με αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας

Δύο χρόνια μετά τη διακοπή του, το ΗomePod της Apple επιστρέφει με αλλαγές στη διάταξη των ηχείων και ενσωματωμένους αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας.

Smartphones Apple HomePod MacBook

Gurman: Στα σκαριά M2 Pro Mac Mini, νέο Apple TV, ανανεωμένο HomePod και άλλα

Σύμφωνα με τον αναλυτή, η Apple αναπτύσσει πολλές συσκευές που θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν από αργότερα μέσα στη χρονιά.