5 gadget που νομίζεις πως δεν χρειάζεσαι

5 gadget που νομίζεις πως δεν χρειάζεσαι, 5 gadget που νομίζεις πως δεν χρειάζεσαι

Πόσες φορές έμεινε από μπαταρία το κινητό ή ακόμα και το αμάξι επειδή η μουσική έπαιζε για ώρες στο “βουνό”; Δεν θα ήταν υπέροχο να μπορεί μία παλιά τηλεόραση ή οθόνη να μετατραπεί σε ένα έξυπνο media center;

Γνώριζες πως μόνο με ένα απλό Bluetooth gadget μπορεί να μειωθεί δραστικά η ακτινοβολία που εκπέμπεται από ένα smartphone κατά την διάρκεια μίας συνομιλίας; Μήπως ένα φορητό ασύρματο ηχείο μπορεί να σώσει μια σημαντική για σένα κατάσταση; Ας δούμε 5 κατηγορίες gadget που μάλλον πιστεύεις πως δεν χρειάζεσαι!

PowerBank + Jump Starter + φακός
Ίσως το πιο χρήσιμο gadget της λίστα για πολλούς από εμάς. Ένα powerbank jump starter δεν μπορεί μόνο να φορτίσει κινητά σε περίπτωση ανάγκης, αλλά μπορεί να βάλει μπροστά μέχρι και αυτοκίνητο αν η μπαταρία του αδειάσει. Εξάλλου μία μπαταρία αυτοκινήτου είναι δεδομένο πως κάποια στιγμή θα αδειάσει και θα χρειαστεί οδική βοήθεια για την αντικατάσταση της. Όχι όμως αν είσαι σωστά προετοιμασμένος! Μάλιστα αν επιλέξεις λίγο πιο έξυπνα θα μπορεί να γίνει και φακός.

5 gadget που νομίζεις πως δεν χρειάζεσαι, 5 gadget που νομίζεις πως δεν χρειάζεσαι

Bluetooth hands-free για ομιλία ή μουσική
Όλοι γνωρίζουμε για τα ασύρματα Bluetooth ακουστικά, αλλά ίσως αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι πως με αυτά μπορεί σχεδόν να μηδενιστεί η ακτινοβολία που εκπέμπεται από το κινητό στο ανθρώπινο σώμα, μόνο αν αφήσουμε το κινητό λίγο πιο μακρυά από το σώμα μας. Τα μονά ακουστικά που δεν έχουν καλώδιο είναι ιδανική επιλογή για χρήστες που μιλάνε αρκετά στο τηλέφωνο. Διαφορετικά, ιδανική επιλογή θα ήταν και τα διπλά ακουστικά ψείρες που προορίζονται κυρίως για πολυμέσα, όπως αναπαραγωγή μουσικής, και παρέχουν καλύτερη ποιότητα ήχου.

5 gadget που νομίζεις πως δεν χρειάζεσαι, 5 gadget που νομίζεις πως δεν χρειάζεσαι

Android TV Box
Τα TV Box ήρθαν ξεκάθαρα για να σώσουν τις λίγο πιο παλιές τηλεοράσεις ή ακόμα και τα απλά monitor. Με ένα TV Box μπορεί σχεδόν οποιαδήποτε τηλεόραση ή οθόνη να μετατραπεί σε smart TV! Με μία τέτοια κίνηση η παλιά τηλεόραση θα μπορεί να προβάλει πολυμέσα από εφαρμογές και
προγράμματα όπως Netflix, Spotify, YouTube, Red Bull TV και όχι μόνο. Πολλά Android TV Box υποστηρίζουν δεκάδες εφαρμογές, αλλά και παιχνίδια.

5 gadget που νομίζεις πως δεν χρειάζεσαι, 5 gadget που νομίζεις πως δεν χρειάζεσαι

Fitness tracker
Τα fitness trackers είναι κυρίως για τους πιο αθλητικούς της παρέας, αλλά δεν περιορίζονται εκεί οι δυνατότητες τους. Για αρχή είναι η πιο οικονομική εκδοχή των wearables και έχουν πιο μεγάλη αυτονομία από τα smartwatches που πολλές φορές με μία φόρτιση μπορούν να πλησιάσουν και
τον 1 μήνα. Εκτός του ότι μπορείς να παρακολουθείς καρδιακούς παλμούς για πιο αποδοτική προπόνηση, ανάλογα με το ποιο θα επιλέξεις μπορεί να σε ειδοποιεί για εισερχόμενα μηνύματα και κλήσεις ή ακόμα και να σε ξυπνήσει αθόρυβα με δόνηση χωρίς να χρειαστεί να ξυπνήσεις το ταίρι
σου…!

5 gadget που νομίζεις πως δεν χρειάζεσαι, 5 gadget που νομίζεις πως δεν χρειάζεσαι

Φορητά ηχεία
Υπάρχουν διάφορα είδη φορητών ηχείων, τα πιο ενδιαφέροντα είναι σίγουρα τα έξυπνα. Ένα έξυπνο ηχείο μπορεί να δεχτεί μέχρι και φωνητικές εντολές και ανάλογα με τον αυτοματισμό που έχει ένα σπίτι να μπορεί να ανοίξει μέχρι και τα φώτα. Συνήθως οι πιο απλές λειτουργίες ενός έξυπνου ηχείου είναι να αναπαράγει ένα τραγούδι της επιλογής μας, να βάλει ένα ξυπνητήρι, να πει τον καιρό και όχι μόνο με φωνητικές εντολές. Υπάρχουν και τα πιο απλά ηχεία βέβαια που συνδέονται μέσω Bluetooth με smartphone και είναι απλώς για να ακούμε μουσική όπου και αν είμαστε.

5 gadget που νομίζεις πως δεν χρειάζεσαι, 5 gadget που νομίζεις πως δεν χρειάζεσαι

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.