ActiWait, το έξυπνο φανάρι που σε διασκεδάζει

Τα φανάρια και ειδικά αυτά που είναι κόκκινα κάθε άλλο παρά ευχάριστα αισθήματα προκαλούν τόσο σε οδηγούς και πόσο μάλλον στους πεζούς. Όταν για παράδειγμα είσαι σε μια μεγαλούπολη όπως η Αθήνα με τα άπειρα φανάρια που πρέπει να έρθεις αντιμέτωπος κάθε μέρα και ειδικά όταν κάποια από αυτά καθυστερούν, είναι αναπόφευκτο το να μην περάσεις με κόκκινο.

Αυτό επιχειρεί να σταματήσει ένα νέο project ονόματι ActiWait, που μπήκε για χρηματοδότηση στο Indiegogo και ζητά 35.000 δολάρια. Πρόκειται για έξυπνα φανάρια, συγκεκριμένα κουμπιά φαναριών, τα οποία σε διασκεδάζουν ενώ περιμένεις να ανάψει πράσινο για τους πεζούς. Στο φανάρι έχει τοποθετηθεί μια οθόνη η οποία σου επιτρέπει να παίξεις Pong με το άτομο που βρίσκεται στο απέναντι φανάρι κι έτσι να περάσει η ώρα μέχρι να ανάψει το πράσινο.

Αυτός είναι ένας τρόπος να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου ενώ περιμένεις αλλά και να αποτρέψεις κάποιους βιαστικούς που θέλουν να περάσουν με κόκκινο.

Το concept είχε εμφανιστεί πριν από 2 χρόνια σε ένα video από τρεις φοιτητές του HAWK University με την ονομασία StreetPong, το είδαν περίπου 5 εκατομμύρια άνθρωποι και αποφάσισαν να κάνουν το prototype πραγματικότητα. Το πρώτο ActiWait έξυπνο φανάρι εγκαταστάθηκε στην πόλη Hildesheim της Γερμανίας.

Δείτε το project στο Indiegogo: ActiWait

actiwait, ActiWait, το έξυπνο φανάρι που σε διασκεδάζει

actiwait, ActiWait, το έξυπνο φανάρι που σε διασκεδάζει

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Lefteris

Αν τοποθετηθούν στην χώρα μας, πόσο χρόνο ζωής τους δίνετε πριν τα καταστρέψουν τα “ατίθασα” νιάτα μας που νομίζουν ότι καταστρέφοντας δημόσια, αλλά και ιδιωτική περιουσία κάνουν επανάσταση;;;

Πάνος

αν τοποθετηθουν στη χωρα μας καλα ειναι να τα καταστρεψουν τα ατιθασα νιατα μας ωστε να καταλαβουν καποιοι οτι ειναι καλυτερα να μη χρησιμοποιειται το δημοσιο χρημα σε ηλιθιοτητες

Lefteris

Και ποιος θα κρίνει τι είναι ηλίθιο και τι όχι; Είμαστε εξυπνότεροι από τους “ηλίθιους” που τα δοκιμάζουν; Αλλά ακόμη και αν είναι ηλίθιο, δικαιολογείται η καταστροφή του; Τι θα αλλάξει στην καθημερινότητά μας; Ίσα ίσα μάλλον θα αντικατασταθούν και θα επιβαρυνθούν περισσότερο οι πολίτες. Πολλοί θεωρούν ηλίθιο να υπάρχουν σχολεία και πανεπιστήμια και τα καταστρέφουν. Δικαίωμά τους; Λυπάμαι που υπάρχουν συμπολίτες μου που σκέφτονται έτσι…..

Γιάννης

Αν έκαναν κάτι για τους οδηγούς και τα κόκκινα φανάρια που είναι πρόβλημα τότε ναι. Τώρα αυτό υποτίθεται ότι θα σταματήσει τους πεζούς να διασχίζουν το δρόμο; Έχουμε έναν άνθρωπο που βιάζεται να πάει κάπου. Θα δει αυτό το παιχνίδι και θα πει ας παίξω λίγο (άσε που προϋποθέτει να υπάρχει κάποιος που θέλει να παίξει απέναντι). Στην περίπτωση που υπάρχουν δύο η περισσότερα άτομα και από τις δύο πλευρές και υποθέτουμε ότι όλοι τους είναι θετικοί προς αυτό, τι εμποδίζει τα άτομα που δεν μπορούν να παίξουν (ένα ανά φαναρι) από το να περάσουν το δρόμο με κκκινο?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Eγκαταλείπoνται τα σχέδια για την ανάπτυξη οθονών MicroLED

Η Apple τερμάτισε ένα project για την εσωτερική ανάπτυξη οθονών microLED εσωτερικά, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.