Airbus: Οραματίζεται αποσπώμενες καμπίνες για τα αεροσκάφη της

Η φαντασία της Airbus όσον αφορά στα αεροπλάνα του μέλλοντος φαίνεται ότι δεν σταματά πουθενά και συνεχίζει να μας εκπλήσσει. Από τα cockpits χωρίς παράθυρα και τα καθίσματα που θα “φέρνουν” σε καθίσματα ποδηλάτου τώρα έρχεται να μας δείξει τις αποσπώμενες, από το αεροπλάνο, καμπίνες. Ο λόγος είναι να επιταχύνει τη διαδικασία επιβίβασης αποβίβασης και το αεροπλάνο να είναι έτοιμο πιο γρήγορα για τον επόμενό του προορισμό.

Αυτό μπορεί να κάνει χαρούμενες τις εταιρείες, καθώς θα μπορούν να κάνουν περισσότερες πτήσεις με το ίδιο αεροπλάνο, αλλά δεν ξέρουμε πόσο πολύ μπορεί να γίνει αποδεκτή η ιδέα να πετάς με ένα αεροπλάνο φτιαγμένο σαν από LEGO.

Η πατέντα, που κατατέθηκε στο U.S. Patent and Trademark Office, περιγράφει μια αποσπώμενη καμπίνα, αποτελούμενη από το δάπεδο, το πάνω μέρος της ατράκτου και δύο τοίχους για να κλείνει η καμπίνα. Αυτό το module θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλαπλούς σκοπούς, όπως η μεταφορά επιβατών, βαλιτσών, φορτίων ή και συνδιασμός αυτών.

Η αποσπώμενη καμπίνα θα βρίσκεται στην πύλη και εκεί θα επιβιβάζονται οι επιβάτες. Όταν φτάσει το αεροπλάνο, απλά θα αλλάζουν τις καμπίνες, θα το ανεφοδιάζουν με καύσιμα και θα είναι έτοιμο για πτήση. Αυτή η πατέντα έχει ως σκοπό φυσικά να σταματήσει τις χαοτικές σκηνές κατά την διάρκεια της επιβίβασης όταν απογειώνεται το αεροπλάνο. Αυτό θα έχει και απόδοση στον χρόνο που θα κάνει να ετοιμαστεί το αεροπλάνο, άρα θα μπορούν οι εταιρείες να κάνουν παραπάνω πτήσεις κατά την διάρκεια μιας μέρα.

Φυσικά για να γίνει η υλοποίηση είναι και θέμα κόστους εκτός από την τεχνολογία που χρειάζεται. Απαιτούνται μεγάλες αλλαγές στα terminal των αεροδρομίων ενώ και οι εταιρείες πρέπει να αγοράσουν νέα αεροπλάνα που θα έχουν αυτή την τεχνολογία.

airbus, Airbus: Οραματίζεται αποσπώμενες καμπίνες για τα αεροσκάφη της

airbus, Airbus: Οραματίζεται αποσπώμενες καμπίνες για τα αεροσκάφη της

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Δεν βλεπω τοση πρακτικοτητα στο να “κουμπωνουν” οι καμπινες-βαγονια στα terminals οσο στην ευελεξια που θα αποκτησουν οι εταιριες στην χρηση των αεροσκαφων. Ετσι ενα αεροσκαφος θα μπορει να φερει διαφορετικους τυπους βαγονιων αναλογα με τις εκαστοτε αναγκες των εταιριων. Τα βαγονια αυτα θα μπορουν να εναλασονται αμεσα με το αεροσκαφος να μετατρεπεται απο μικτης καμπινας σε vip, cargo, ιπταμενο radar ή και πυρασβεστικο. Κατι τετοιο θα μειωσει το κοστος αγορας πλεοναζοντων αεροσκαφων και τα αεροσκαφη που φερουν βαγονια θα αποκτησουν μεγιστη χρηστικοτητα. Επισης θα δινεται η δυνατοτητα σε μια εταιρια που εχει χαμηλη ζητηση τοσο σε εισητηρια οσο και σε υπηρεσιες cargo για καποιες πτησεις να συνδιασει τις δυο υπηρεσιες με ενα βαγονι cargo/passenger γλυτωνοντας τα εξοδα μιας επιπλεον πτησης.

Lazaros

Μεγάλη εντύπωση μου κάνει το γεγονός οτο ζούμε σε μία εποχή που το μόνο που έχει σημασία είναι το κέρδος! Δηλαδή δεν μπορεί να σκεφτεί και μια προσαρμογή εκτίναξης της καμπίνας σε περίπτωση κινδύνου να σωθούν οι άνθρωποι?
Μικρόμυαλοι σε εποχές ξηρασίας έμπνευσης…

Darth

@Lazaros και γιατι? τα χαμενα λεφτα δεν γυρνανε πισω… αλλα άνθρωποι καθε μερα γεννιόυνται και αλλοι

Agnostos13

@Lazaros
Δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα οι εταιριες κατα κορων χρηματοδοτουν ερευνες που το προσδοκομενο αποτελεσμα ειναι να τους επιφερουν περισσοτερο κερδος. Ερευνες για κοινοφελεις σκοπους κανουν τα ακαδημαικα και τα μη κερδοσκοπικα ιδρυματα…

Bloodmaster

Θα ασκουνται μεγαλες πιεσεις κατα την πτηση μην ξεκολλησει κανα κομματι απο το υπολοιπο αερασκαφος.

Lazaros

Μήπως τα έχετε χάσει λίγο? Δηλαδή μας κάνανε και χάρη που ανακαλύψαμε τις ζώνες ασφαλείας και τους αερόσακους…
Μα βέβαια, αμά ζεις σε μια χώρα που το μόνο που ακούς είναι ότι δεν έχουμε λεφτά, τι περιμένεις να ακούσεις…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars Airbus Star

Airbus: Concept για αυτόνομο όχημα που γίνεται ιπτάμενο [video]

H Airbus ανακοίνωσε ένα νέο concept για ένα αυτόνομο όχημα, το οποίο μετατρέπεται σε drone, όταν χρειαστεί. Το project ονομάζεται Pop.Up και η εταιρεία οραματίζεται ότι στο μέλλον θα μπορείς να μεταβείς από το αυτοκίνητο, στο ιπτάμενο όχημα και στη συνέχεια στο τρένο, χωρίς να κάνεις τίποτα.

Cars Airbus

Airbus: Το prototype του ιπτάμενου αυτόνομου οχήματος θα είναι έτοιμο φέτος

Η Airbus είναι γνωστή στους περισσότερους για τα τεράστια αεροσκάφη της όμως δεν σχεδιάζει να παραμείνει μόνο εκεί. Στα πλάνα της είναι η δημιουργία μικρών αυτόνομων ιπτάμενων οχημάτων, τα οποία προορίζονται για έναν μόνο επιβάτη.

Gear 3D Airbus Star

Airbus Thor: Το πρώτο 3D-printed mini αεροσκάφος

Κατά την διάρκεια της διεθνούς αεροδιαστημικής έκθεσης που πραγματοποιείται στο Βερολίνο, η Airbus ήρθε να εντυπωσιάσει με το μίνι αεροσκάφος που δημιούργησε. Ονομάζεται Thor και είναι το πρώτο μικρό αεροπλάνο στον κόσμο που δημιουργήθηκε μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Gear Airbus Star

Airbus και Siemens: Ετοιμάζουν ηλεκτρικά αεροπλάνα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τις οποίες μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, Airbus και Siemens ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν για να δημιουργήσουν ηλεκτρικά αεροσκάφη. Ο στόχος είναι μέχρι το 2030 να δημιουργήσουν μικρά αεροπλάνα που εν μέρη θα κινούνται από ηλεκτρική ενέργεια.