AirPods: Αυτόματη εναλλαγή μεταξύ πηγών και υποστήριξη Spartial Sound στα AirPods Pro

, AirPods: Αυτόματη εναλλαγή μεταξύ πηγών και υποστήριξη Spartial Sound στα AirPods Pro

Μπορεί η Apple να απολαμβάνει το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά των TWS, με τη σειρά AirPods, όμως φαίνεται πως η εταιρεία όχι μόνο δεν επαναπαύεται, αλλά προσθέτει ακόμα περισσότερες δυνατότητες στα ασύρματα ακουστικά της, αν και δείχνει μία μεγαλύτερη αγάπη στα AirPods Pro.

Στη διάρκεια της WWDC η Apple ανακοίνωσε πως τα AirPods και τα AirPods Pro θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να εναλλάσσουν αυτόματα πηγές εισόδου, τουλάχιστον όταν θα είναι συνδεδεμένα με άλλες συσκευές. Δηλαδή, αν κάποιος βλέπει βίντεο στο iMac του και κάποιος τον καλέσει στο iPhone, τα AirPods αυτόματα θα αλλάξουν την πηγή ήχου στο iPhone, ενώ μόλις ολοκληρωθεί η κλήση και αφήσει ο χρήστης το κινητό του, πάλι θα επιστρέψει ως πηγή εξόδου το iMac.

Αν το παραπάνω φαντάζει τουλάχιστον εντυπωσιακό, οι κάτοχοι των AirPods Pro έχουν παραπάνω λόγους να χαίρονται. Το Pro μοντέλο της εταιρείας θα αποκτήσει υποστήριξη Spartial Sound, κάτι που θα απογειώσει την ακουστική εμπειρία των χρηστών. Δηλαδή, ο ήχος δε θα μοιράζεται απλά σε δεξί και αριστερό, αλλά θα απλώνεται σε όλο το εύρος του, υποστηρίζοντας Dolby Surround 5.1 και 7.1. Επίσης, ο ήχος θα έρχεται ανάλογα με το που βρίσκεται η πηγή εισόδου και που ακριβώς το κεφάλι του χρήστη, χάρη στη χρήση του accelerometer και του gyroscope των ακουστικών.

Μπορεί να διατεθούν μέσα στο έτος, όμως η Apple δε γνωστοποίησε την ακριβή διάθεση των παραπάνω update, αν και αναμένουμε να μάθουμε περισσότερα μέσα στους επόμενους μήνες. Πάντως, η εταιρεία φαίνεται να δικαιολογεί τον όρο Pro στα AirPods Pro, ενώ αναμένουμε να δοκιμάσουμε και εμείς αυτή τη νέα εμπειρία. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο επίσημο site της Apple.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear AirPods Pro Apple Apple iOS

iOS 18: Φήμες ότι μετατρέπει τα AirPods Pro σας σε πολύ χρήσιμη ιατρική συσκευή

Την περασμένη χρονιά, ο FDA δημιούργησε μια νέα κατηγορία ακουστικών βαρηκοΐας που μπορούν να αγοραστούν χωρίς ιατρική συνταγή.

Gear AirPods Apple

Η Apple τεστάρει smart ring, γυαλιά και Airpods με κάμερες

Η Apple έχει σκεφτεί να αναπτύξει πολλά νέα wearable όλα αυτά τα χρόνια, όπως ένα smart ring για παρακολούθηση της υγείας.

Smartphones AirPods Apple Apple Magic Mouse

Αναλυτής αποκαλύπτει ποιες συσκευές της Apple θα υιοθετήσουν USB-C του χρόνου

O Mark Gurman αποκάλυψε ποια προϊόντα της Apple θα πρέπει να περιμένουμε να αποκτήσουν USB-C έκδοση την επόμενη χρονιά.

Smartphones AirPods Pro Apple

Νέα AirPods Pro: Με θύρα USB-C και μεγάλη αντοχή στη σκόνη

Τα νέα AirPods Pro με θήκη φόρτισης USB-C  έρχονται με μερικά νέα χαρακτηριστικά, τα οποία θα χαροποιήσουν τους χρήστες.