AirPods Pro: Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν οικονομικά ακουστικά βαρυκοΐας

airpods pro, AirPods Pro: Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν οικονομικά ακουστικά βαρυκοΐας

Μια νέα ιατρική μελέτη έδειξε ότι τα Airpods Pro της Apple μπορούν να λειτουργήσουν καλά ως οικονομικά εναλλακτικά βοηθήματα ακοής.

Η έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό iScience, επικεντρώνεται στη λειτουργία “Live Listen” στα AirPods της Apple και σε ορισμένα ακουστικά Beats που επιτρέπουν στο iPhone σας να λειτουργεί ως μικρόφωνο, το οποίο μεταδίδει βελτιωμένο ήχο στα ακουστικά του χρήστη.

Αυτή η λειτουργία σχεδιάστηκε για να μειώνει ορισμένους ήχους σε καταστάσεις που επικρατεί θόρυβος, ωστόσο διαπιστώθηκε πως αποτελεί βοήθημα για όσους επηρεάζονται από απώλεια ακοής.

Στις ΗΠΑ, τα ακουστικά βαρυκοΐας κοστίζουν από 1.000 μέχρι 10.000 δολάρια. Καθώς το κόστος είναι μεγάλο, ερευνητές στο Γενικό Νοσοκομείο Veterans της Ταϊπέι στην Ταϊβάν αποφάσισαν να εργαστούν σε μια μελέτη για να δουν πώς τα σχετικά φθηνά ακουστικά της Apple που χρησιμοποιούν τη λειτουργία θα συγκρίνονταν με τις ειδικές συσκευές ακοής.

Πιο συγκεκριμένα, έλεγξαν εάν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν προϊόντα προσωπικής ενίσχυσης ήχου (PSAP). Τα PSAP είναι καταναλωτικά wearable προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν τον ήχο για τους χρήστες. Παρόλο που τα PSAP δεν είναι ελεγχόμενα ιατρικά προϊόντα πιστοποιημένα για τη θεραπεία της απώλειας ακοής, παρουσιάζουν μια πιο προσιτή και αποτελεσματική εναλλακτική λύση στα ακουστικά βαρηκοΐας.

Οι ερευνητές συνέδεσαν ένα ζεύγος AirPods δεύτερης γενιάς (29 $) και AirPods Pro (2019) (249 $)με ένα iPhone XS Max. Τα αποτελέσματά τους τα συνέκριναν με αυτά των κορυφαίων ακουστικών OTICON Opn 1 αξίας 10.000 δολαρίων, καθώς και με τη συσκευή ακοής MD1 της Bernafon, αξίας 1.500 δολαρίων.

Συνολικά 21 συμμετέχοντες με ήπια έως μέτρια απώλεια ακοής συμμετείχαν στη μελέτη. Στον κάθε έναν από αυτούς ζητήθηκε να επαναλάβει σύντομες προτάσεις που του διαβάζονταν σε διαφορετικά περιβάλλοντα χρησιμοποιώντας καθεμία από τις τέσσερις συσκευές. Σύμφωνα με τη μελέτη, τα AirPods Pro αποδίδουν εξίσου καλά με τα φθηνότερα ακουστικά βαρηκοΐας και σχεδόν εξίσου καλά με το κορυφαίο μοντέλο OTICON όταν χρησιμοποιείται σε ήσυχο περιβάλλον.

Από την άλλη, τα φθηνότερα AirPods δεύτερης γενιάς βρέθηκαν στην τελευταία θέση ωστόσο κατάφεραν να προσφέρουν ένα αξιοσημείωτο όφελος στην ικανότητα ακοής των συμμετεχόντων σε σύγκριση με τη μη χρήση καμίας συσκευής. Σε πιο θορυβώδη περιβάλλοντα δοκιμών, τα AirPods Pro κατάφεραν να αποδώσουν ακόμα πιο κοντά στα OTICON, αποτέλεσμα που οι ερευνητές αποδίδουν στην ενσωματωμένη ακύρωση θορύβου.

Βέβαια, τα αποτελέσματα αυτά προέκυψαν όταν οι ανεπιθύμητοι αποσπαστικοί θόρυβοι ήταν από την πλευρά του συμμετέχοντος. Όταν ο συμμετέχων αντιμετώπισε θόρυβο από την άλλη πλευρά ενώ προσπαθούσε να ακούσει τα δείγματα προτάσεων, και τα δύο ακουστικά της Apple δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν στη βελτίωση αυτού που ακουγόταν.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear AirPods Nothing Phone 1

Nothing Phone 1: Εμφανίζει το επίπεδο μπαταρίας των AirPods μετά την ενημέρωση

Οι χρήστες του Nothing Phone 1 άρχισαν να λαμβάνουν την νεότερη ενημέρωση που φέρνει την εμφάνιση του ποσοστού της μπαταρίας των συνδεδεμένων AirPods.

Gear AirPods Apple

Πως να “χαράξετε” το πρόσωπό σας στην θήκη των airpods

H Apple προσφέρει ολοένα και συχνότερα νέες λειτουργίες για τις συσκευές της, τα iPhone, τα iPad αλλά και τα airpods, όπως η “χάραξη” του memoji σας.

Gear AirPods AirPods Pro Apple

Η Apple κυκλοφορεί νέο firmware beta για AirPods, AirPods Pro και AirPods Max

Η Apple κυκλοφόρησε ένα νέο firmware beta για τα AirPods 2, AirPods 3, AirPods Pro, AirPods Pro 2 και AirPods Max.

Gear AirPods Apple Beats

Η Apple αρχίζει να κατασκευάζει AirPods και Beats στην Ινδία

Η Apple ξεκίνησε να μεταφέρει μέρος της παραγωγής iPhone της από την Κίνα στην Ινδία το 2020 και τώρα σχεδιάζει να κάνει το ίδιο για τα AirPods και τα Beats.