AirPods Pro: Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν οικονομικά ακουστικά βαρυκοΐας

airpods pro, AirPods Pro: Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν οικονομικά ακουστικά βαρυκοΐας

Μια νέα ιατρική μελέτη έδειξε ότι τα Airpods Pro της Apple μπορούν να λειτουργήσουν καλά ως οικονομικά εναλλακτικά βοηθήματα ακοής.

Η έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό iScience, επικεντρώνεται στη λειτουργία “Live Listen” στα AirPods της Apple και σε ορισμένα ακουστικά Beats που επιτρέπουν στο iPhone σας να λειτουργεί ως μικρόφωνο, το οποίο μεταδίδει βελτιωμένο ήχο στα ακουστικά του χρήστη.

Αυτή η λειτουργία σχεδιάστηκε για να μειώνει ορισμένους ήχους σε καταστάσεις που επικρατεί θόρυβος, ωστόσο διαπιστώθηκε πως αποτελεί βοήθημα για όσους επηρεάζονται από απώλεια ακοής.

Στις ΗΠΑ, τα ακουστικά βαρυκοΐας κοστίζουν από 1.000 μέχρι 10.000 δολάρια. Καθώς το κόστος είναι μεγάλο, ερευνητές στο Γενικό Νοσοκομείο Veterans της Ταϊπέι στην Ταϊβάν αποφάσισαν να εργαστούν σε μια μελέτη για να δουν πώς τα σχετικά φθηνά ακουστικά της Apple που χρησιμοποιούν τη λειτουργία θα συγκρίνονταν με τις ειδικές συσκευές ακοής.

Πιο συγκεκριμένα, έλεγξαν εάν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν προϊόντα προσωπικής ενίσχυσης ήχου (PSAP). Τα PSAP είναι καταναλωτικά wearable προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν τον ήχο για τους χρήστες. Παρόλο που τα PSAP δεν είναι ελεγχόμενα ιατρικά προϊόντα πιστοποιημένα για τη θεραπεία της απώλειας ακοής, παρουσιάζουν μια πιο προσιτή και αποτελεσματική εναλλακτική λύση στα ακουστικά βαρηκοΐας.

Οι ερευνητές συνέδεσαν ένα ζεύγος AirPods δεύτερης γενιάς (29 $) και AirPods Pro (2019) (249 $)με ένα iPhone XS Max. Τα αποτελέσματά τους τα συνέκριναν με αυτά των κορυφαίων ακουστικών OTICON Opn 1 αξίας 10.000 δολαρίων, καθώς και με τη συσκευή ακοής MD1 της Bernafon, αξίας 1.500 δολαρίων.

Συνολικά 21 συμμετέχοντες με ήπια έως μέτρια απώλεια ακοής συμμετείχαν στη μελέτη. Στον κάθε έναν από αυτούς ζητήθηκε να επαναλάβει σύντομες προτάσεις που του διαβάζονταν σε διαφορετικά περιβάλλοντα χρησιμοποιώντας καθεμία από τις τέσσερις συσκευές. Σύμφωνα με τη μελέτη, τα AirPods Pro αποδίδουν εξίσου καλά με τα φθηνότερα ακουστικά βαρηκοΐας και σχεδόν εξίσου καλά με το κορυφαίο μοντέλο OTICON όταν χρησιμοποιείται σε ήσυχο περιβάλλον.

Από την άλλη, τα φθηνότερα AirPods δεύτερης γενιάς βρέθηκαν στην τελευταία θέση ωστόσο κατάφεραν να προσφέρουν ένα αξιοσημείωτο όφελος στην ικανότητα ακοής των συμμετεχόντων σε σύγκριση με τη μη χρήση καμίας συσκευής. Σε πιο θορυβώδη περιβάλλοντα δοκιμών, τα AirPods Pro κατάφεραν να αποδώσουν ακόμα πιο κοντά στα OTICON, αποτέλεσμα που οι ερευνητές αποδίδουν στην ενσωματωμένη ακύρωση θορύβου.

Βέβαια, τα αποτελέσματα αυτά προέκυψαν όταν οι ανεπιθύμητοι αποσπαστικοί θόρυβοι ήταν από την πλευρά του συμμετέχοντος. Όταν ο συμμετέχων αντιμετώπισε θόρυβο από την άλλη πλευρά ενώ προσπαθούσε να ακούσει τα δείγματα προτάσεων, και τα δύο ακουστικά της Apple δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν στη βελτίωση αυτού που ακουγόταν.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear AirPods Apple featured

AirPods: Νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για πιο καθηλωτική εμπειρία ήχου

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκε πρόσφατα από την Apple στο USPTO αποκαλύπτει μια πιθανή μελλοντική δυνατότητα για τα AirPods.

Gear AirPods Apple USB-C

Apple: Δεν θα κυκλοφορήσει την έκδοση USB-C των AirPods 3

Η Apple δεν σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση των AirPods τρίτης γενιάς με θύρα USB-C, παρά το γεγονός ότι σκοπεύει να το κάνει με μια νέα έκδοση του AirPods Pro δεύτερης γενιάς αργότερα φέτος.

Gear AirPods Apple Foxconn

Η Foxconn κατασκευάζει AirPods για πρώτη φορά – Nέο εργοστάσιο στην Ινδία

Ο προμηθευτής της Apple, Foxconn, κέρδισε μια παραγγελία για την κατασκευή AirPods για πρώτη φορά, αναφέρει το Reuters.

Gear AirPods Apple

Gurman: Τα AirPods θα αποκτήσουν χαρακτηριστικά βελτίωσης της ακοής

Τα AirPods της Apple θα μπορούσαν να αποκτήσουν πιο σημαντικά χαρακτηριστικά για την βελτίωση της ακοής μέσα στα επόμενα ένα-δυο χρόνια, σύμφωνα με τον αναλυτή Mark Gurman του Bloomberg.