AirTag: Βοήθησε ομοσπονδιακούς πράκτορες να πιάσουν εμπόρους ναρκωτικών

airtag, AirTag: Βοήθησε ομοσπονδιακούς πράκτορες να πιάσουν εμπόρους ναρκωτικών

Η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών των Ηνωμένων Πολιτειών (DEA)  χρησιμοποίησε πέρυσι ένα AirTag για να παρακολουθεί τα σύνεργα παραγωγής ναρκωτικών που αποστέλλονταν από την Κίνα σε έναν κατασκευαστή ναρκωτικών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες από ένα ένταλμα έρευνας που κοινοποιήθηκε από το Forbes.

Τον Μάιο του 2022, συνοριακοί πράκτορες εντόπισαν δύο δέματα από την Κίνα που περιελάμβαναν μια πρέσα χαπιών και βαφές χαπιών. Υποψιαζόμενοι ότι ο εξοπλισμός αυτός έχει για παραλήπτη κάποιον κατασκευαστή ναρκωτικών ουσιών, ειδοποίησαν την DEA. H DEA αποφάσισε να κολλήσει ένα AirTag μέσα στη συσκευασία για να παρακολουθεί τις κινήσεις του, κάτι που συνέβαινε για πρώτη φορά.

Αν και δεν ξεκαθαρίζεται το γιατί αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί ένα AirTag αντί για κάποια άλλη συσκευή εντοπισμού θέσης που βασίζεται σε GPS, αναφέρεται ότι οι “ακριβείς πληροφορίες τοποθεσίας” θα επέτρεπαν στους ερευνητές “να λάβουν στοιχεία σχετικά με το πού αποθηκεύουν ναρκωτικά και/ ή προϊόντα ναρκωτικών, όπου αποκτούν ελεγχόμενες ουσίες και πού αλλού τις διανέμουν».

Ένας συνταξιούχος ντετέκτιβ που μίλησε στο Forbes είκασε ότι η DEA μπορεί να χρησιμοποίησε ένα AirTag επειδή προσφέρει πιο αξιόπιστη συνδεσιμότητα από άλλες συσκευές ή επειδή άλλες συσκευές GPS που είχε στη διάθεσή της η αστυνομία είχαν υποπέσει σε σφάλματα σε προηγούμενες επιχειρήσεις.

Aξίζει να επισημάνουμε ότι τα AirTag έχουν ενσωματωμένες λειτουργίες anti-tracking που μπορεί να μην τα καθιστούν κατάλληλα για χρήση για αυτού του είδους την παρακολούθηση. Έχουν σχεδιαστεί για να αναπαράγουν έναν ήχο όταν λείπουν από έναν ιδιοκτήτη για σύντομο χρονικό διάστημα και μπορούν επίσης να εντοπιστούν χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Find My στο iPhone ή την εφαρμογή Tracker Detect για Android.

Ο παραλήπτης του πακέτου κατηγορήθηκε από ομοσπονδιακό δικαστήριο, αλλά  από την πολιτεία της Μασαχουσέτης όπου παραδόθηκε το πακέτο.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δημητρης

Αναμένω σύντομα συμβάντα με τίτλο “το airtag εντόπισε Κινέζο μυστικό πρακτορα”, “το apple watch έσωσε χιμπατζη από εφραγμα”, “η νέα δορυφορική τεχνολογία της Apple εντόπισε εξωγήινη ζωη”, “τα airpods εσωσαν στρατιώτη από σφαίρα στα αυτιά” κ.λπ.
Και απορώ…η apple κατέχει το 50% περίπου της αγοράς και οι “αλλοι” το υπόλοιπο στα ρολογια. Μα να μην μπορώ να βρω ένα άρθρο που εσωσαν τα “άλλα” έναν άνθρωπο της προκοπής παρα μονο μια μανουλα απο τη Μελβουρνη…?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.