Ajax Security System: Πλήρης λύση ασφάλειας για το σπίτι και έλεγχο από απόσταση

Η προστασία του σπιτιού μας είναι μία απαραίτητη ανάγκη που οι περισσότεροι είτε έχουμε ήδη μεριμνήσει είτε σκεφτόμαστε να μεριμνήσουμε για αυτήν στο άμεσο μέλλον. Οι περισσότεροι από εμάς όταν ακούμε home security σκεφτόμαστε την ασφάλεια από ληστές και μόνο, κάτι που εν μέρη είναι σωστό, όμως η προστασία του σπιτιού αφορά όλες τις κακουχίες που μπορεί να συμβούν σε ένα σπίτι.

Εδώ έρχεται η Ajax, με το πλήρες security system της για όλες τις περιπτώσεις. Οι λύσεις της Ajax προσφέρουν όχι μόνο προστασία από τους επίδοξους ληστές, ενημερώνοντας το χρήστη μέσω της εφαρμογής της, αλλά και από πλημύρες και πυρκαγιές, χάρη στις έξυπνες συσκευές της εταιρείας. Επιπλέον, μέσω IP κάμερας μπορείτε να δείτε οποιαδήποτε στιγμή τι γίνεται μέσα στο σπίτι σας, με έξυπνο αισθητήρα κινήσεων. Πάμε να δούμε πως με λίγες συσκευές και με ελάχιστο χρόνο μπορείτε να προστατέψετε το σπίτι ή το εξοχικό σας.

Hub 2

, Ajax Security System: Πλήρης λύση ασφάλειας για το σπίτι και έλεγχο από απόσταση

Το Hub 2 είναι η εύκολη λύση για να μπορείτε να ελέγχετε όλες της συσκευές σας. Μέσω του Hub 2 έχετε άμεση ενημέρωση για παραβιάσεις πόρτας ή παραθύρων, καθώς και για περιπτώσεις πυρκαγιάς ή πλημμύρας. Το Hub 2 μεταδίδει εικόνες από τους αισθητήρες κίνησης της MotionCam και ειδοποιεί κατευθείαν για τον κίνδυνο, οπότε δε θα χρειάζεται να είστε συνέχεια σε επιφυλακή και συνεχή παρακολούθηση του σπιτιού σας.

MotionCam

, Ajax Security System: Πλήρης λύση ασφάλειας για το σπίτι και έλεγχο από απόσταση

Επειδή η ιδιωτικότητα μας σε ένα σπίτι είναι πολύ σημαντική, η MotionCam της Ajax ενεργοποιείται μόνο αν υπάρξει κάποια ύποπτη κίνηση. Η κάμερα τραβάει στιγμιότυπα και όχι βίντεο και στέλνει απευθείας τις φωτογραφίες στο smartphone σας, ώστε να γνωρίζεται ανά πάσα στιγμή αν γίνεται κάτι περίεργο. Όλες οι φωτογραφίες της MotionCam είναι κρυπτογραφημένες, με τη συσκευή να είναι σε θέση να αγνοήσει τα κατοικίδια σας (έως 50 εκατοστά) . Η MotionCam είναι σε θέση να βλέπει ακόμα και υπό συνθήκες μηδενικού φωτισμού, με της ενσωματωμένες μπαταρίες της να διαρκούν έως και 4 χρόνια.

DoorProtect

, Ajax Security System: Πλήρης λύση ασφάλειας για το σπίτι και έλεγχο από απόσταση

Η πρώτη συσκευή που χρειάζεται κανείς για προστασία από οποιαδήποτε παραβίαση είναι η προστασία της πόρτας ή των παραθύρων. Το DoorProtect είναι η ιδανική λύση, με εύκολη εγκατάσταση και άμεση ενεργοποίηση του συναγερμού αν παρατηρηθεί παραβίαση. Η συσκευή έχει πιστοποίηση ασφαλείας δεύτερης κατηγορίας, ενώ μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε τύπο πόρτας ή παραθύρου, καθώς περιλαμβάνει μαγνήτες διαφόρων μεγεθών. Η μπαταρία της συσκευής διαρκεί έως και 7 χρόνια χωρίς αλλαγή, οπότε μπορείτε να είστε ήρεμοι για αρκετό καιρό.

FireProtect

, Ajax Security System: Πλήρης λύση ασφάλειας για το σπίτι και έλεγχο από απόσταση

Οι πυρκαγιές εντός σπιτιού αποτελούν υψηλό κίνδυνο, ειδικά στις μέρες μας που έχουμε δεκάδες συσκευές συνδεδεμένες στο ρεύμα. Για αυτό το FireProtect δεν είναι απλά μία επιπρόσθετη συσκευή του Ajax Hub, αλλά μπορεί να λειτουργήσει και εντελώς αυτόνομα. Διαθέτει αισθητήρα θερμότητας και ενσωματωμένο συναγερμό, ενώ είναι σε θέση να καταλάβει πότε χρειάζεται καθάρισμα για να λειτουργήσει σωστά, ειδοποιώντας το χρήστη για τη συντήρηση του.

LeaksProtect

, Ajax Security System: Πλήρης λύση ασφάλειας για το σπίτι και έλεγχο από απόσταση

Μία συσκευή που δε χρειάζεται καν εγκατάσταση, αλλά προστατεύει στο 100% από οποιαδήποτε πλημμύρα εντός του χώρου είναι το LeaksProtect. Χάρη στους ενσωματωμένους αισθητήρες της η συσκευή ειδοποιεί για οποιαδήποτε διαρροή εντός του χώρου που θα τοποθετηθεί, ενώ είναι σε θέση να καταλάβει και να λήξει το συναγερμό όταν η περιοχή στεγνώσει. Το LeaksProtect έχει προστασία IP65, που σημαίνει ότι σκόνη και υγρασία δε θα αποτελούν πρόβλημα για εσάς.

HomeSiren

, Ajax Security System: Πλήρης λύση ασφάλειας για το σπίτι και έλεγχο από απόσταση

Για να έχουν όλα τα μέλη του σπιτιού σωστή προειδοποίηση σε περίπτωση ανάγκης, το HomeSiren είναι σε θέση να ειδοποιεί αν κάποια συνδεδεμένη στο Hub συσκευή εντοπίσει κάποιον κίνδυνο. Μπορείτε να ορίσετε τον ήχο αλλά και τη διάρκεια της σειρήνας μέσω της εφαρμογής για το smartphone σας, ενώ το ενσωματωμένο LED δείχνει ανά πάσα στιγμή αν είναι ενεργοποιημένος ή όχι ο συναγερμός. Αν πάλι θέλετε να το τοποθετήσετε σε σπίτι ατόμου με χαμηλή ακοή, μπορείτε να τοποθετήσετε το εξωτερικό LED ειδοποιήσεων, ώστε σε περίπτωση ανάγκης να ειδοποιήσει τον κάτοικο.

SpaceControl

, Ajax Security System: Πλήρης λύση ασφάλειας για το σπίτι και έλεγχο από απόσταση

Με το SpaceControl μπορείτε να έχετε ένα φορητό χειριστήριο ελέγχου των συσκευών σας οπουδήποτε είστε. Η συσκευή διαθέτει τέσσερα διαφορετικά πλήκτρα, τα οποία διαθέτουν LED ειδοποίησης όταν έχετε ενεργοποιημένο κάποιο mode, τα οποία μπορείτε να βρείτε στην εφαρμογή. Μέσω της συσκευής μπορείτε εύκολα και γρήγορα να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το συναγερμό, ενώ διαθέτει και ειδικό πλήκτρο για άμεση ανάγκη, το οποίο επικοινωνεί απευθείας με τον Κεντρικό Σταθμό Παρακολούθησης.

Button

, Ajax Security System: Πλήρης λύση ασφάλειας για το σπίτι και έλεγχο από απόσταση

Το Ajax Button είναι η απόλυτη λύση για κάθε ενδεχόμενο. Μπορεί να εγκατασταθεί για γρήγορη ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του συστήματος ασφαλείας που έχετε στο μαγαζί ή το σπίτι σας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως panic button σε περίπτωση ληστείας ή μπορεί να δοθεί σε ηλικιωμένο ή με προβλήματα υγείας άτομο, ώστε να σε περίπτωση ανάγκης να καλέσει άμεσα ένα ασθενοφόρο. Η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως και 1.300 μέτρα μακριά από το Hub, με τις λειτουργίες της να αλλάζουν μέσα από την εφαρμογή.

Socket

, Ajax Security System: Πλήρης λύση ασφάλειας για το σπίτι και έλεγχο από απόσταση

Μία μικρή αλλά σημαντική προσθήκη στα παραπάνω είναι η ενσωμάτωση έξυπνων πριζών στο σπίτι, με το Ajax Socket να είναι ο ιδανικός υποψήφιος. Χάρη στο ενσωματωμένο LED του το Socket σας ειδοποιεί συνέχεια για τα kW που καταναλώνει η πηγή στην οποία θα το τοποθετήσετε. Μέσω της εφαρμογής ή του SpaceControl μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε οποιαδήποτε στιγμή την παροχή ρεύματος, προστατεύοντας παράλληλα τις συσκευές σας από υπερφόρτωση και βραχυκυκλώματα.

Τα παραπάνω μπορούν να σας δώσουν μία πλήρη προστασία για το σπίτι σας, ενώ ξεχωριστά μπορείτε να προσαρμόσετε την ποικιλία των συσκευών βάση των δικών σας αναγκών. Μπορείτε να βρείτε όλα τα προϊόντα της Ajax και να δημιουργήσετε τη δική σας ιδανική λύση για το σπίτι στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Johnnakis

Τον έχω Κώστα. Μιλάμε ότι είναι κορυφή. Ακριβός αλλά όχι για αυτά που μπορεί να κάνει. Δεν τον αλλάζω με τίποτα. Πάρτε τον… Απλά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.