Δεν είμαστε άνθρωποι. Η Lime βάζει κόφτη στα ηλεκτρικά πατίνια της Αθήνας

Lime Αθήνα, Δεν είμαστε άνθρωποι. Η Lime βάζει κόφτη στα ηλεκτρικά πατίνια της Αθήνας

Η Lime συμμετείχε σε ομάδα εργασίας του Δήμου Αθηναίων. Σε συνέχεια των συζητήσεων με τον Δήμο Αθηναίων, η Lime ανακοινώνει τα παρακάτω μέτρα για την ασφάλεια των Αθηναίων πολιτών που χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά πατίνια της εταιρείας για τις σύντομες διαδρομές τους στην πόλη:

Με στόχο την καλύτερη υιοθέτηση των ηλεκτρικών πατινιών της Lime από ολόκληρη την κοινωνία και θέτοντας τα θέματα της ασφάλειας ως βασική προτεραιότητα, η Lime αποφάσισε να μειώσει την ταχύτητα στα 20 χλμ/ώρα. Η Αθήνα θα αποτελέσει την πρώτη πόλη στην Ευρώπη όπου η Lime μειώνει την ταχύτητα των πατινιών.

Η Lime θα αποθαρρύνει την οδήγηση των ηλεκτρικών πατινιών της στις πιο επιφορτισμένες με κίνηση λεωφόρους της πόλης χρησιμοποιώντας τεχνολογία GPS και δημιουργώντας εικονικές περιφράξεις (geofence) σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης.

Η Lime θα υλοποιήσει την παγκόσμια δράση της εταιρείας και στην Αθήνα, μέσω της οποίας θα διανεμηθούν δωρεάν κράνη σε στρατηγικά σημεία της πόλης τις επόμενες εβδομάδες ώστε να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες να τα χρησιμοποιούν όταν οδηγούν τα ηλεκτρικά πατίνια στην Αθήνα.

Update:
Επίσημη δήλωση της Lime για τα μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη

Ο Alessandro Tommasi, Διευθυντής Κυβερνητικών Σχέσεων της Lime για την Eλλάδα, δήλωσε νωριτερα σημερα: “Το αίτημα του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη υλοποιείται ήδη από την ομάδα μηχανικών μας σύμφωνα με τη δέσμευσή μας στα θέματα ασφάλειας. Ο,τι ανακοινώσαμε νωρίτερα σήμερα για την πόλη της Αθήνας, θα εφαρμοστεί σε ολόκληρη τη χώρα. Η Θεσσαλονίκη ήταν η πρώτη Μεσογειακή πόλη που συνεργάστηκε μαζί μας για την λειτουργία των ηλεκτρικών πατινιών και δεν μπορούμε παρά να συνεχίσουμε να προχωράμε μαζί της για ένα καινοτόμο σύστημα κινητικότητας στην πόλη.”

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Merci

Κι εγω νομιζα οτι το αρθρο θα αναφεροταν στα κλεμενα και παραπεταμενα.

gtsip

πως κ δε τα εχουν μαζεψει ολα οι γυφταιοι?

Χρήστος

Εγώ λέω ότι δεν χρειάζεται να μπει κόφτης αλλά να μοιράσουν τα κράνη και να έχουν συνέχεια άτομα στους δρόμους που να ενημερώνουν και όσους είναι σε ένα lime και τους περαστικούς για να το καταλάβουν από μόνη τους το να μπει κόφτης δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να πέσει κάτω η πανό σε ένα αμάξι πρέπει να το μάθουν από μόνη τους

Ότι του φανεί του χιπστερ

Αντί για κράνη να μοιράσουν μυαλά.αυτα λείπουν. Η’ κράνη με λίγο μυαλό μέσα. Σε Όσλο και Μιλάνο είχαν την βούληση κ τα απαγόρευσαν εδώ στα τέσσερα!

Agnostos13

Ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά πατίνια. Άλλο ένα απλό θέμα που στην Ελλάδα καταφέραμε να το κάνουμε σίριαλ!
Από τη μία έχουμε αυτούς που τα κράζουν, τα κλέβουν, τα βανδαλίζουν και φυσικά τους ταξιτζήδες που τα πολεμούν (όπως κάθε εναλλακτικό μέσο μεταφοράς που θεωρούν οτι τους παίρνει κομμάτι από την πίτα) και από την άλλη έχουμε αυτούς που τα νοικίαζουν ενώ δεν ξέρουν να τα οδηγήσουν, κινούνται χωρίς εξοπλισμό ασφαλείας ή πηγαίνουν λες και είναι μόνοι τους χωρίς να κοιτάνε πεζούς, άλλα οχήματα, σήματα, φανάρια κλπ.
Και φυσικά κανένα ρυθμιστικό πλαίσιο, ο καθένας κάνει ότι του κατέβει και αποτέλεσμα ένα μπάχαλο…

ΥΓ. Στη Γερμανία ενοικιάζονται χρόνια τώρα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης με παρόμοιο τρόπο χωρίς προβλήματα και στην Ελλάδα δεν τα καταφέρνουμε κυριολεκτικά ούτε με τα πατίνια!

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

Αφου ειμαστε πιθηκοι..

Δημοσθένης

Εμένα παραλίγο να σκάσουν πάνω μου κάτι μαλακισμένα στην πλατεία Συντάγματος που πήγαιναν τέρμα μέσα στην πλατεία και στην συνέχεια έκαναν πετάγματα με αυτά! Ίσως να έπρεπε να βάλουν και όριο ηλικίας

Σουλα

Βόγκα νεοέλληνα μου…άνθρωπος δεν θα γίνεις ποτέ ούτε πάνω ούτε κάτω από πατίνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google Maps

Google Maps: Δείχνει τα οχήματα της Lime και πώς να φτάσεις σε αυτά

Εδώ και μήνες η Lime με τη Google δοκιμάζουν την ενσωμάτωση των υπηρεσιών του πρώτου στο Google Maps, με στόχο τη διευκόλυνση των χρηστών.

Gear Lime

H επίσημη απάντηση της Lime για τα προβλήματα με τις δωρεάν διαδρομές την ημέρα των εκλογών

Επισκέπτες του Techblog σχολίασαν ότι δοκίμασαν και χρησιμοποίησαν την εφαρμογή με τον κωδικό χωρίς όμως να μπορέσουν να λάβουν τις δωρεάν διαδρομές που είχε υποσχθεί η Lime.

Gear featured Lime

Δωρεάν διαδρομές με τα ηλεκτρικά πατίνια Lime στις εκλογές της Κυριακής 26 Μαΐου

Η Lime θα προσφέρει δωρεάν διαδρομές ώστε να ενθαρρύνει τους κατοίκους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης να ψηφίσουν στις επερχόμενες Ευρωπαϊκές εκλογές και αυτοδιοικητικές στις 26 Μαΐου 2019.

Gear Lime

Τραυματίες με τα ηλεκτρικά πατίνια της Lime ανά τον κόσμο

Η Lime εκτός της αναβάθμισης των όρων χρήσης και ασφαλείας ερευνά και τα περιστατικά με τα scooter της, για να δει περαιτέρω αν υπάρχουν προβλήματα μηχανικής φύσεως.