Apple A11X: Πρώτη φορά αναμένουμε οκταπύρηνη CPU από την Apple

Apple A11X octacore, Apple A11X: Πρώτη φορά αναμένουμε οκταπύρηνη CPU από την Apple

Τον Σεπτέμβριο, μαζί με τα iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X, η Apple έφερε και τον νέο της επεξεργαστή A11 Bionic. Αργότερα συνηθίζει να παρουσιάζει την X έκδοση, που μπαίνει στα iPads, οπότε περιμένουμε το Apple A11X chipset.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από την Κίνα, το Apple A11X θα είναι το πρώτο chipset της Apple με οκταπύρηνη CPU και θα είναι κατασκευασμένο με τη διαδικασία των 7nm από την TSMC.

Η νέα οκταπύρηνη CPU αναμένεται με τρεις δυνατούς πυρήνες Monsoon και πέντε αποδοτικούς πυρήνες Mistral. Οι αποστολές θα ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2018, λίγο πριν την ανακοίνωση των νέων iPad Pro 2018.

TSMC και Apple έχουν συνεργασία τα τελευταία χρόνια με την δεύτερη να αναλαμβάνει την κατασκευή του Apple SoC. Η στενή σχέση μεταξύ τους έκανε την Apple να επιλέξει τον κατασκευαστή από την Ταϊβάν για τον A11X 7nm, ο οποίος θα ανοίξει τον δρόμο για τον Apple A12, που θα έρθει στα νέα iPhone τον Σεπτέμβριο του 2018.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
bezilys

Τι να την κάνεις τόση υσχυει στο ios?……

James

@bezilys οταν με τον Α11 που είναι 50% πιο δυνατός από τον δυνατότερο ανταγωνιστή δεν καταφέρνει να είναι πιο γρήγορο το iOS σε επιδόσεις, καταλαβαίνεις τι τη θέλει την ισχύ. Δεν είναι τόσο ελαφρύ όσο ισχυρίζονται

Chris966

Τι να την κάνεις τόση ισχύ στο ios όταν δεν ξέρεις σε τι επίπεδο βρίσκεται η μπαταρία σου;

Υ.Γ Δεν είναι ρητορικό το ερώτημα..
Είναι πέρα για πέρα αληθινό!!

Mary

Chris966 σου έχω και εγώ μια ερώτηση. Χεράκια δεν έχεις να τραβήξεις από πάνω το control center να δεις το ποσοστό ή θα κουραστείς πολύ;

Chris966

Mary, Σοβαρά; Αυτή τη δουλειά θα κάνεις; Θα μυρίζεις τα νύχια σου για την κατάσταση της μπαταρίας σου, ή θα κάνεις αυτή την ενοχλητική κίνηση κάθε τρείς και λίγο να σέρνεις το κέντρο ελέγχου, που σημειωτέον είναι και στην πιό δύσχρηστη θέση που θα μπορούσαν να σκεφτούν;
Και το γεγονός ότι αυτή τη δυνατότητα την είχες ανέκαθεν σε όλα τα iphone ανεξαιρέτως και τώρα ξαφνικά σου την αφαιρεί δεν σ’ ενοχλεί καθόλου;
Οι οχτώ πυρήνες σε μάραναν, όταν σου αφαιρεί τα πιό στοιχειώδη…

Κώστας Βλαχάκης

Chris966, Σε παρακαλώ μην συνεχίσεις και σε άλλο άρθρο τις αναφορές σου για την ένδειξη της μπαταρίας στο iPhone X. Είναι ήδη το δεύτερο άρθρο που το κάνεις. Μπορώ να καταλάβω ότι έχεις σπαστεί με αυτό, αλλά θα πρέπει να καταλάβεις και εσύ ότι δεν θα επιτρέψω σε κάθε άρθρο να ανακυκλώνουμε τα ίδια 🙂

Mary

Εμενα φιλε μου δεν ενοχλεί γιατί έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να το πάρω, αλλά έλεος εδώ μέσα έχετε κάτι πιο ασήμαντο γκρινιάζετε; Βαριέστε που ζείτε μιλάμε, ξυπνήστε γιατί σας κάψει τελείως η ‘τεχνολογια’

Agnostos13

Ντάξει παιδιά… Καταλάβαμε! Δεν θα το πάρετε από επιλογή!
Δεν μασάτε που έχει 1200…αλλά τυχαίνει να βρίσκετε ένα με 120 που κάνει τη δουλεία σας καλύτερα!
Μεγειά σας! Μην τα λέμε όμως κάθε 3 και λίγο τα ίδια!

Nickolas

Μπορεί να στοιχίζει ένα κάρο χρήματα, όμως μόνο θετικό είναι το γεγονός οτι η Apple δίνει τόσο ισχυρούς επεξεργαστές στα κινητά της.

Πολλοί αλλάζουν τα κινητά σαν τα πουκάμιασα και μπορεί να μη δουν καμιά διαφορά, αλλά για κάποιον που θα κρατήσει αρκετό καιρό ένα iPhone και με τις αναβαθμίσεις που θα πάρει, με τέτοια ισχύ είναι σίγουρος οτι το κινητό του δε θα σέρνεται.

Επίσης οι εφαρμογές στα κινητά γίνονται όλο και πιο πολύπλοκες και νέες τεχνολογίες όπως AR ζητούν αρκετούς πόρους. Μακάρι βέβαια να έκανε κάτι αντίστοιχο με το Continuum η Apple και να τρέχαμε και κανα Photoshop αλλά για την ώρα λιγάκι δύσκολο το κόβω.

johny

αν και λατρευω το ios η apple θα πρεπει απο δω και περα να ξανακερδισει το κοινο της.δεν ειναι μονο το ποσοστο της μπαταριας που εχουν αναφερει καποιοι αλλα ειναι παρα μα παρα πολλα τα προβληματα.αυτη η ασχημη εγκοπη πανω παρουσιαζει προβληματα στις εφαρμογες και δεν ξερω αν σημβαινει και στα βιντεο.η μπαταρια μετα απο καποια ωρα χρησης ειναι απλα καυτη.το πισω μερος καιερι αρκετα και ειναι και αυτο εννοχλητικο και θα ελεγα οτι σε φοβιζει απο τη στιγμη που εχουν γινει και αναφορες και για φουσκωμενες μπαταριες αλλα εδω εχουν γινει οι αναφορες για το 8ρι.και παμε παρακατω.παρουσιασε προβλημα και στην οθονη οταν εχει πολυ κρυο.δεν εργαζεται σωστα.επισης η οθονη παρουσιασε προβλημα με μια πρασινη γραμμη.αρκετοι χρηστες ειπαν οτι ακουγεται και ενας αρκετα εννοχλητικος θορυβος στον ηχο.αν πεσει κατω και σπασει το γυαλι ξεχναμε την ασυρματη φορτιση και το κοστος παει πανω απο 500ρικο.και ολα αυτα για μια συσκευη που κοστιζει 1200 ευρω.προσωπικα ηθελα πολυ να την αγορασω αυτη την συσκευη αλλα με ολα αυτα που ακουω εχω πραγματικα τρομοκρατηθει.δεν μιλησα επισης για το face id που το βρισκω προχειρο,και το σωστα δοκιμασμενο δαχτυλικο αποτυπωμα απουσιαζει.τωρα ερχονται αναφορες οτι μπορει και ενα μικρο παιδι να το ξεκλειδωσει.οκ ξεχναω για… Συνέχεια »

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά, έχουν αφαιρεθεί όλα τα σχόλια του “JohnWaves”, έκανε παράφραση το όνομα υπαρκτού χρήστη του “JohnWave” για να μας μπερδέψει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.