Apple ΑirPods: Φημολογείται ότι ετοιμάζει μοντέλο με ενσωματωμένες κάμερες

Apple Airpods, Apple ΑirPods: Φημολογείται ότι ετοιμάζει μοντέλο με ενσωματωμένες κάμερες

Η Apple φέρεται να φέρνει κάμερες στα AirPods, με τις φήμες να τη θέλουν να σκοπεύει να παράγει μαζικά ανανεωμένα ακουστικά με ενσωματωμένες κάμερες υπέρυθρης ακτινοβολίας έως το 2026.

Οι πληροφορίες έρχονται από μια νέα έκθεση του έγκυρου αναλυτή της Apple, Ming-Chi Kuo. Οι κάμερες θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Apple να ενισχύσει τα τρέχοντα και μελλοντικά ακουστικά επαυξημένης πραγματικότητας με βελτιωμένες δυνατότητες χωρικού ήχου, έγραψε ο αναλυτής.

Επικαλούμενος μια έρευνα για την εφοδιαστική αλυσίδα, ο Kuo ανέφερε ότι ο συνδυασμός αυτών των βελτιωμένων buds με το Vision Pro θα μπορούσε να κάνει τη χωρική υπολογιστική εμπειρία της Apple πιο ζωντανή. Για παράδειγμα, «αν οι χρήστες γυρίσουν το κεφάλι τους για να κοιτάξουν προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, μπορεί να τονιστεί η πηγή ήχου προς αυτή την κατεύθυνση», είπε ο αναλυτής.

Οι κάμερες υπερύθρων θα μπορούσαν να προσφέρουν άλλα προνόμια, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς χειρονομιών “in-air” στα AirPods. Η μονάδα υπερύθρων θα μπορούσε να είναι παρόμοια με τον δέκτη που τροφοδοτεί τη λειτουργία αναγνώρισης προσώπου της Apple, FaceID.

Παράλληλα έχει γίνει λόγος για AirPods με δυνατότητες παρακολούθησης της υγείας , αλλά η Apple δεν έχει κυκλοφορήσει τέτοια λειτουργικότητα μέχρι σήμερα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple ετοιμάζεται για 100 εκατ. παραγγελίες – Τρεις λόγοι που θα μπορούσαν να το κάνουν πιο δημοφιλές από το iPhone 15

Η Apple αναμένει ότι το iPhone 16 θα πωληθεί ακόμα καλύτερα από το iPhone 15, κάνοντας λόγο για έως και 10 εκατ. επιπλέον μονάδες το 2024.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18: 10 νέες λειτουργίες αρχικής οθόνης και οθόνης κλειδώματος

Στο iOS 18, η Apple αναθεώρησε την αρχική οθόνη, εισάγοντας αλλαγές σχεδιασμού που επιτρέπουν περισσότερη προσαρμογή και εξατομίκευση.

Software Apple Google iPhone

Google Messages: Αφαιρέθηκε το εικονίδιο “μη κρυπτογράφησης end-to-end” από τις συνομιλίες RCS του iPhone

Με την έκδοση beta 2 για προγραμματιστές του iOS 18, χρήστες iPhone μπορούν να στέλνουν μηνύματα σε χρήστες Android χρησιμοποιώντας RCS.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Leak επιβεβαιώνει τέσσερα μοντέλα με το ίδιο τσιπ A18

Κώδικας που ανακαλύφθηκε στο backend της Apple επιβεβαιώνει τα σχέδια της εταιρείας να κυκλοφορήσει τέσσερα μοντέλα iPhone 16 φέτος.