Η Apple κατέκτησε την αγορά των hearables πουλώντας πάνω από 12,5 εκατομμύρια AirPods το τέταρτο τρίμηνο της χρονιάς που μας πέρασε. Οι πιο δύσκολες αγορές για τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό είναι οι ασιατικές.
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Counterpoint Research, η Apple κυριαρχεί στην παγκόσμια βιομηχανία hearables, με τα Apple AirPods. H εταιρεία είχε το 60% του μεριδίου της αγοράς το τέταρτο τρίμηνο του 2018.
Σύμφωνα με τη μελέτη, στο τέταρτο τρίμηνο συνολικά αγοράστηκαν παγκοσμίως 12,5 εκατομμύρια ασύρματα ακουστικά. Τα Apple AirPods είχαν εξαιρετικές πωλήσεις σε όλες τις αγορές, εκτός από αυτήν της Κίνας. Επίσης, τα Apple AirPods κατείχαν το 24% της αγοράς στη Βόρεια Αμερική. Η Apple θα μπορούσε να έχει κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο αν οι πελάτες της δεν περίμεναν τη κυκλοφορία των Apple AirPods 2.
Κατά τα άλλα, τα Apple AirPods ακολουθούν σε πωλήσεις κάποια άλλα high-end hearables. Στη δεύτερη θέση βρίσκουμε τα Jabra Elite Active 65t, τρίτα είναι τα Samsung Gear IconX και η τέταρτη θέση ανήκει στα Bose SoundSport Free.
Όμως, όπως είναι εμφανές από το infographic, στη δεκάδα βρίσκουμε και κάποια αξιόλογα midrange hearables, καθώς και μερικές νέες μάρκες, η οποίες εμπόδισαν την Apple να κερδίσει ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς. Μερικα ενδιαφέροντα παραδείγματα είναι η JLab με τα Lab JBuds Air True Wireless και η QCY με τα QCY T1.
Αν και η Apple παρουσίασε καλές πωλήσεις παγκοσμίως, όπως ήταν αναμενόμενο τα Apple AirPods πούλησαν τα περισσότερα κομμάτια στην Αμερική. Στην Ευρώπη την πρώτη θέση κατέκτησε η Jabra με 14% μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από την Apple. Όσον αφορά την αγορά της Ασίας-Ειρηνικού, η Apple είχε να αντιμετωπίσει ασιάτικες μάρκες όπως η Britz και η GLIDiC. Ωστόσο, κατάφερε να έχει ικανοποιητικές πωλήσεις.
Τέλος, η κινέζικη αγορά αποτέλεσε τη μεγαλύτερη πρόκληση από όλες, αφού η Apple είχε να αντιμετωπίσει τις τοπικές μάρκες όπως οι QCY, Honor, Edifier και ENKOR, οι οποίες κάνουν βρίσκονται πάντα στην κορυφή των πωλήσεων. Παρ’ όλα αυτά, κατάφερε να κάνει σεβαστές πωλήσεις.
Η Apple στα 50 της δηλώνει ότι το iPhone θα παραμείνει στο επίκεντρο και στην εποχή της AI, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες κατηγορίες προϊόντων.
Η νέα έκδοση macOS 26.4 φέρνει ορατές βελτιώσεις σε browser, σημειώσεις, αγορές οικογένειας, υπότιτλους και emoji, με έμφαση στην πιο εύκολη καθημερινή χρήση.
Η Apple ανακοίνωσε το WWDC26 για τις 8-12 Ιουνίου, με online παρουσίαση νέου software, AI εξελίξεις, πάνω από 100 sessions και ειδική εκδήλωση στο Apple Park.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Προσθήκη σχόλιου