Apple AirPods: Μονοπώλησαν την αγορά των hearables το τέταρτο τρίμηνο του 2018

Apple AirPods 2, Apple AirPods: Μονοπώλησαν την αγορά των hearables το τέταρτο τρίμηνο του 2018

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Counterpoint Research, η Apple κυριαρχεί στην παγκόσμια βιομηχανία hearables, με τα Apple AirPods. H εταιρεία είχε το 60% του μεριδίου της αγοράς το τέταρτο τρίμηνο του 2018.

Σύμφωνα με τη μελέτη, στο τέταρτο τρίμηνο συνολικά αγοράστηκαν παγκοσμίως 12,5 εκατομμύρια ασύρματα ακουστικά. Τα Apple AirPods είχαν εξαιρετικές πωλήσεις σε όλες τις αγορές, εκτός από αυτήν της Κίνας. Επίσης, τα Apple AirPods κατείχαν το 24% της αγοράς στη Βόρεια Αμερική. Η Apple θα μπορούσε να έχει κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο αν οι πελάτες της δεν περίμεναν τη κυκλοφορία των Apple AirPods 2.

Κατά τα άλλα, τα Apple AirPods ακολουθούν σε πωλήσεις κάποια άλλα high-end hearables. Στη δεύτερη θέση βρίσκουμε τα Jabra Elite Active 65t, τρίτα είναι τα Samsung Gear IconX και η τέταρτη θέση ανήκει στα Bose SoundSport Free.

Apple AirPods 2, Apple AirPods: Μονοπώλησαν την αγορά των hearables το τέταρτο τρίμηνο του 2018

Όμως, όπως είναι εμφανές από το infographic, στη δεκάδα βρίσκουμε και κάποια αξιόλογα midrange hearables, καθώς και μερικές νέες μάρκες, η οποίες εμπόδισαν την Apple να κερδίσει ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς. Μερικα ενδιαφέροντα παραδείγματα είναι η JLab με τα Lab JBuds Air True Wireless και η QCY με τα QCY T1.

Αν και η Apple παρουσίασε καλές πωλήσεις παγκοσμίως, όπως ήταν αναμενόμενο τα Apple AirPods πούλησαν τα περισσότερα κομμάτια στην Αμερική. Στην Ευρώπη την πρώτη θέση κατέκτησε η Jabra με 14% μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από την Apple. Όσον αφορά την αγορά της Ασίας-Ειρηνικού, η Apple είχε να αντιμετωπίσει ασιάτικες μάρκες όπως η Britz και η GLIDiC. Ωστόσο, κατάφερε να έχει ικανοποιητικές πωλήσεις.

Apple AirPods 2, Apple AirPods: Μονοπώλησαν την αγορά των hearables το τέταρτο τρίμηνο του 2018

Τέλος, η κινέζικη αγορά αποτέλεσε τη μεγαλύτερη πρόκληση από όλες, αφού η Apple είχε να αντιμετωπίσει τις τοπικές μάρκες όπως οι QCY, Honor, Edifier και ENKOR, οι οποίες κάνουν βρίσκονται πάντα στην κορυφή των πωλήσεων. Παρ’ όλα αυτά, κατάφερε να κάνει σεβαστές πωλήσεις.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.