Apple: Ακυρώνει τα σχέδια για τη δημιουργία ηλεκτρικού αυτοκινήτου;

Εδώ και πάρα πολύ καιρό ακούμε για το ότι η Apple ενδιαφέρεται να μπει στον τομέα του αυτοκινήτου φτιάχνοντας το δικό της αυτόνομο ηλεκτρικό όχημα, και η εσωτερική ονομασία του νέου εγχειρήματος, συχνά αναφερόταν ως Project Titan.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg, η Apple αφήνει πίσω της τα σχέδια για τη δημιουργία ηλεκτρικού αυτοκινήτου και τις φιλοδοξίες να συναγωνιστεί μεγάλα ονόματα όπως η Tesla.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι η εταιρεία έχει στρέψει την προσοχή της στην δημιουργία self-driving software, το οποίο μπορεί να αναπτυχθεί σε συνεργασία με τους υπάρχοντες κατασκευαστές αυτοκινήτων. Από την ομάδα του Project Titan τους τελευταίους μήνες έχουν φύγει εκατοντάδες άτομα, είτε έχουν μεταφερθεί αλλού, είτε έχουν παραιτηθεί ή απολυθεί. Αυτό που συνέβαλε στο να ληφθεί η απόφαση στροφής στο software, ήταν οι διαφωνίες μηνών σχετικά με την στρατηγική που θα ακολουθηθεί, οι προκλήσεις στην αλυσίδα προμηθευτών και οι συνεχείς αλλαγές στην ηγεσία.

Αν και οι ενδείξεις και οι επαφές της με μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, ήταν πολλές, η Apple ουσιαστικά δεν παραδέχτηκε ποτέ ανοιχτά ότι πράγματι εργάζεται πάνω σε ένα Apple Car, επομένως δε περιμένουμε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την παραπάνω είδηση.

apple project titan, Apple: Ακυρώνει τα σχέδια για τη δημιουργία ηλεκτρικού αυτοκινήτου;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kateriniotis

Το έχω γράψει επανειλημμένα σε πολλά αυτά: Ή apple όπως και η Google δεν είναι σε θέση να βγάλουν ποτέ πραγματικό αυτοκίνητο που να πάρει έγκριση να κυκλοφορεί στους δρόμους. Πολύ απλά και δεν έχει την τεχνογνωσία, δεν μπορεί να την αποκτήσει αλλά και δεν πρόκειται ποτέ να την αφήσουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

N

Τα μεγάλα αφεντικά θέλουν αυτοκίνητα ηλεκτρικά ώστε να κάνουμε μικρές αποστάσεις για να φεύγουμε και πολύ από το μαντρί , gps για να ξέρουν που πάμε και τι διαδρομές κάνουμε , ποίους έχουμε μέσα στο αυτοκίνητο κλπ κλπ . Επειδή βιάζονται, πάνε στο πλάνο Β θα τα κατασκευάζουν οι εταιρίες που υπάρχουν και απλά οι Apple google θα βάζουν το λογισμικό … και αν θέλεις κάποια στιγμή να ξεφύγεις από παράλογο παγκόσμιο κράτος που ετοιμάζουν δεν θα μπορείς . Θα σε απενεργοποιούν το αυτοκίνητο και θα σε κλειδώνουν μέσα … το καλό είναι ότι εδώ είμαστε 40 χρόνια πίσω και Μπατιρακια για τέτοια αυτοκίνητα αλλά το gps δεν θα το γλιτώσουμε … θα μας το επιβάλουν με το “επόμενο” ΚΤΕΟ…

Giannis

Το έγραφα εδώ και καιρό ότι καμία από αυτές τις εταιρείες δεν πρόκειται α βγάλει αυτοκίνητο στην αγορά. Το πολύ να έφταναν μέχρι κάποιο πρωτότυπο το οποίο θα ενσωμάτωνε νέες τεχνολογίες. Σίογυρα όμως απεκτησαν τεχνονγωσία σε πολλά θέματα που ίσως φανεί χρήσιμη στο μέλλον.

james

@N προσπερναω ολα τα υπολοιπα και στεκομαι λιγο σε αυτο:

” και αν θέλεις κάποια στιγμή να ξεφύγεις από παράλογο παγκόσμιο κράτος που ετοιμάζουν δεν θα μπορείς .Θα σε απενεργοποιούν το αυτοκίνητο και θα σε κλειδώνουν μέσα”

Να ξεφυγεις να πας που δηλαδη; σε αλλο πλανητη με το αυτοκινητο;

ChristosT

Όσο η τεχνολογία σε ορισμένους τομείς αναπτύσεται τόσο ο άνθρωπος χάνει την ελευθερία του και το δικαίωμα στην επιλογή. Μία ανασκόπηση στις ταινίες των επιστημονικών φαντασιών θα σας πέισει.Όλα μα ΟΛΑ γίνονται για τον έλεγχο και την παρακολούθηση των ανθρώπων.
Ένα αυτοκινούμενο θα έχει ΠΑΝΤΟΥ κάμερες και Μικρόφωνα, Φανταστείτε η κύρια μονάδα ελέγχου να χακαριστεί τι θα πάθετε. Είστε έρμαια των νοσηρών μυαλών της εκάστοτε στιγμής.
Με μία απλή σκέψη θα έπρεπε να τρομάζει τον κάθε λογικό άνθρωπο που θα έχει την κοπέλα του, την οικογένεια του μέσα ακόμη και τον ίδιο ατομικά.
Σε περίπτωση πολέμου δέ και ΗΜΠ…απλά θα κάθεσαι και θα το χαζέυεις. Οι άνθρωποι σε ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ τομείς το ξαναλέω δεν έχουν ιδεα τι πάνε να κάνουν.

Don mitso mou

Και κάπως έτσι το techblog έγινε defencenet……..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.