Apple: Εντυπωσιακές επιδόσεις στις πωλήσεις smartwatch το γ’ τρίμηνο του 2022

Apple smartwatch, Apple: Εντυπωσιακές επιδόσεις στις πωλήσεις smartwatch το γ’ τρίμηνο του 2022

Η Apple αποτελεί κυρίαρχο στην πώληση smartphones με τα iPhone να προκαλούν πανικό στους καταναλωτές, όμως παρουσίασε εντυπωσιακά νούμερα και όσων αφορά τις πωλήσεις των smartwatch. Συγκεκριμένα η εταιρεία από το Κουπερτίνο κατάφερε να πουλήσει πάνω από το 50% (50,6%) του συνολικού ποσού των έξυπνων ρολογιών του πλανήτη.

Η Counterpoint Research παρουσίασε μία έκθεση για την πώληση “έξυπνων” ρολογιών, με την Apple να “σαρώνει” κάθε αντίπαλο. Η απίστευτη υπεροχή των ρολογιών της Apple έναντι των άμεσων αντιπάλων τους και των εναλλακτικών λύσεων είναι πιο εμφανής από ποτέ, με το συνδυασμένο μερίδιο αγοράς όλων των ανταγωνιστών να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις πωλήσεις του τρίτου τριμήνου 2022 των πιο δημοφιλών smartwatches της αγοράς.

Apple smartwatch, Apple: Εντυπωσιακές επιδόσεις στις πωλήσεις smartwatch το γ’ τρίμηνο του 2022

Περισσότερα από ένα στα δύο έξυπνα ρολόγια “υψηλού επιπέδου” που πωλήθηκαν σε όλο τον κόσμο το χρονικό πλαίσιο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου προέρχονταν από τον τεχνολογικό γίγαντα του Κουπερτίνο και παρά το πολύ νεαρό της ηλικίας του, το Apple Watch Series 8 πιστώνεται μεγάλο μέρος αυτής της επιτυχίας. Οι συνολικές αποστολές smartwatch της Apple αυξήθηκαν κατά σχεδόν 50% από το τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η Samsung κατάφερε να βελτιώσει τόσο τις αποστολές έξυπνων ρολογιών υψηλού επιπέδου όσο και το μερίδιο αγοράς της σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, και όπως ήταν αναμενόμενο, αυτό οφειλόταν κυρίως στην κυκλοφορία νέων μοντέλων. Φυσικά, το Galaxy Watch 5 και το Watch 5 Pro δεν είναι τόσο επιτυχημένα όσo περίμενε ο κατασκευαστής για να αμφισβητήσει πραγματικά τον πρωταθλητή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung επεκτείνει εντυπωσιακά το προβάδισμά της έναντι της Amazfit που βρέθηκε τρίτη, αλλά και από τις Huawei και Garmin που τελείωσαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.