Apple event: Εδώ θα μάθεις για όλα όσα ανακοινώθηκαν εχθές

, Apple event: Εδώ θα μάθεις για όλα όσα ανακοινώθηκαν εχθές

Η Apple παρουσίασε στο χθεσινό, διαδικτυακό Apple Event τα νέα iMac και iPad Pro που ενσωματώνουν τον πανίσχυρο επεξεργαστή M1, το ολοκαίνουριο και προηγμένο Apple TV 4K, καθώς και την προσθήκη μίας νέας απόχρωσης του εκθαμβωτικού iPhone 12 σε μωβ φινίρισμα. Παράλληλα, ανακοινώθηκε η κυκλοφορία του AirTag, ενός αξεσουάρ που επιτρέπει την εύρεση αντικειμένων μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής Εύρεσης στο iPhone.

, Apple event: Εδώ θα μάθεις για όλα όσα ανακοινώθηκαν εχθές

Ο νέος επιτραπέζιος υπολογιστής iMac εντυπωσιάζει με την εμφάνιση και την ισχύ του. Διαθέτει επεξεργαστή M1 και συμπαγή, λεπτό σχεδιασμό, στα 11,5 χιλιοστά. Η πανέμορφη Retina 4,5K οθόνη 24-ιντσών έχει ευκρίνεια 11,3 εκατομμυρίων pixel, φωτεινότητα στα 500 nits και πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρώματα. Ενσωματώνει FaceTime HD κάμερα 1080p, μικρόφωνα με επαγγελματική απόδοση ποιότητας και δυνατό σύστημα ήχου έξι ηχείων. Ο συνδυασμός του M1 επεξεργαστή και του λειτουργικού macOS Big Sur επιτρέπει στον χρήστη να εκτελεί απρόσκοπτα και ταχύτατα ακόμα και τις πιο απαιτητικές εργασίες, όπως η επεξεργασία ενός 4K βίντεο. Παράλληλα, παρέχει 85% ταχύτερη απόδοση CPU και 2x ταχύτερη απόδοση GPU, ενώ ο Neural Engine 16-πυρήνων προσφέρει 3x γρηγορότερη μηχανική εκμάθηση σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Ο iMac γίνεται πιο διαισθητικός, ισχυρός και ικανός από ποτέ και διατίθεται σε επτά υπέροχες ζωντανές αποχρώσεις: πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί, ροζ, μωβ, μπλε και ασημί.

, Apple event: Εδώ θα μάθεις για όλα όσα ανακοινώθηκαν εχθές

Το νέο iPad Pro είναι πιο ισχυρό από ποτέ με επιδόσεις που το καθιστούν κορυφαίο στην κατηγορία του. Ενσωματώνει τον ευφυή επεξεργαστή M1, ο οποίος έχει σχεδιαστεί από την Apple και προσφέρει ασύλληπτες ταχύτητες. Το iPad Pro 12,9-ιντσών διαθέτει Liquid Retina XDR οθόνη, παρέχοντας μία εκθαμβωτική εμπειρία θέασης με εκπληκτική λεπτομέρεια ακόμα και στις πιο απαιτητικές HDR εργασίες. Τα Cellular μοντέλα υποστηρίζουν για πρώτη φορά ταχύτητες 5G για ακόμα πιο γρήγορη σύνδεση μέσω δεδομένων δικτύου, ενώ η Ultra Wide κάμερα στο μπροστινό μέρος της συσκευής επιτρέπει τη λειτουργία Center Stage, η οποία βάζει σε κεντρικό πλαίσιο τον χρήστη για ακόμα καλύτερες βιντεο-κλήσεις. Το νέο iPad Pro διαθέτει χώρο αποθήκευσης έως 2TB και σε συνδυασμό με το iPadOS, καθώς και το Magic Keyboard που διατίθεται πλέον και σε λευκή απόχρωση, είναι η ισχυρότερη συσκευή iPad που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

, Apple event: Εδώ θα μάθεις για όλα όσα ανακοινώθηκαν εχθές

To ολοκαίνουριο Apple TV 4K επανασχεδιάστηκε και φέρνει μία νέα εμπειρία κινηματογραφικών προβολών σε κάθε σπίτι. Προσφέρει υψηλό ρυθμό καρέ HDR με Dolby Vision και την καλύτερη ποιότητα σε αγαπημένους τίτλους ταινιών και σειρών. Ενσωματώνει A12 Bionic επεξεργαστή προσφέροντας μία εξαιρετικά σημαντική αναβάθμιση στην απόδοση γραφικών, στην αποκωδικοποίηση των βίντεο και στην επεξεργασία ήχου. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το λειτoυργικό tvOS και με ένα νέο σχεδιασμό στο Siri Remote που το καθιστά ακόμα πιο εύχρηστο και απολαυστικά απλό. Το Apple TV 4K αλλάζει τα δεδομένα στην τηλεόραση.

, Apple event: Εδώ θα μάθεις για όλα όσα ανακοινώθηκαν εχθές

Τέλος, η Apple ανακοίνωσε την προσθήκη μίας νέας, ζωηρής μωβ απόχρωσης στα αγαπημένα iPhone 12 και iPhone 12 mini και την κυκλοφορία του AirTag, ενός έξυπνου αξεσουάρ για την εύρεση προϊόντων. Η μικρή και κομψά σχεδιασμένη, καινούρια συσκευή βοηθά στην παρακολούθηση και την εύρεση των αντικειμένων που έχουν αξία στο χρήστη, με την εφαρμογή Εύρεσης της Apple. Είτε είναι συνδεδεμένο σε μια τσάντα, σε κλειδιά, σε σακίδιο ή σε άλλα αντικείμενα, το AirTag εισέρχεται στο παγκόσμιο δίκτυο του οικοσυστήματος και μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό ενός χαμένου αντικειμένου, διατηρώντας ταυτόχρονα τα δεδομένα τοποθεσίας ιδιωτικά και ανώνυμα.

Οι νέες σειρές προϊόντων iMac, iPad Pro, Apple TV 4Κ, το νέο ιPhone 12 και iPhone 12 mini με φινίρισμα μωβ καθώς και το AirTag θα είναι σύντομα διαθέσιμα σε Ελλάδα και Κύπρο από το δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Μεταπωλητών Apple της iSquare.

Δελτίο Τύπου

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Gear Apple iPad Air

To iPad Air θα είναι το επόμενο OLED tablet της Apple

Το iPad Air θα είναι το επόμενο tablet της Apple που θα υιοθετήσει την τεχνολογία πάνελ οθόνης OLED μετά τα επερχόμενα μοντέλα OLED iPad Pro.