Η Apple εξετάζει οθόνες χαμηλότερης ανάλυσης για να πετύχει φθηνότερα Vision headset

Apple Vision headset, Η Apple εξετάζει οθόνες χαμηλότερης ανάλυσης για να πετύχει φθηνότερα Vision headset

Φήμες θέλουν την Apple να εξετάζει τη χρήση οθονών χαμηλότερης ανάλυσης για μια φθηνότερη έκδοση του Vision Pro, όπως αναφέρει δημοσίευμα των DigiTimes και άλλες πηγές του κλάδου.

Η Apple έχει λάβει δείγματα οθόνης OLED από την Japan Display (JDI) με πυκνότητα pixel περίπου 1.500 pixel ανά ίντσα (PPI), ισχυρίζεται το The Elec. Αυτό είναι σημαντικά χαμηλότερο από τις οθόνες 3.391 PPI που χρησιμοποιούνται στο τρέχον Vision Pro, το οποίο κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος, με τιμή από 3.500 $.

Με τη μείωση της πυκνότητας των pixel, η Apple θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά το κόστος κατασκευής και παράλληλα να προσφέρει μια οπτική εμπειρία υψηλής ποιότητας. Δημοσιεύματα από τον Ιούνιο δείχνουν ότι η Apple έχει στείλει αιτήματα για πληροφορίες (RFI) σε διάφορους κατασκευαστές οθονών, συμπεριλαμβανομένων των Samsung Display και LG Display. Αυτά τα RFI φέρεται να έχουν ζητήσει οθόνες OLED με πυκνότητες pixel περίπου 1.700 PPΙ.

Το δείγμα που παρέχεται από την JDI λέγεται ότι χρησιμοποιεί τεχνολογία OLED με υπόστρωμα γυάλινου πυρήνα (GCS), αντί για οθόνες OLED-on-Silicon (OLEDoS) που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος στο Vision Pro. Αυτή η αλλαγή στην τεχνολογία οθόνης θα μπορούσε να συμβάλει περαιτέρω στη μείωση του κόστους.

Ο Mark Gurman του Bloomberg τον Ιούνιο ισχυρίστηκε ότι ένα φθηνότερο Vision Pro θα μπορούσε να απαιτήσει ένα συνδεδεμένο iPhone ή Mac για να λειτουργήσει, κάτι που θα επέτρεπε στην Apple να εξοικονομήσει χρήματα στην επεξεργαστική ισχύ και τα εξαρτήματα που απαιτούνται για να γίνει αυτόνομη συσκευή. Ο Gurman ισχυρίστηκε επίσης ότι ένα υπάρχον πρωτότυπο headset χαμηλού κόστους, με την κωδική ονομασία N107, έχει στενότερο οπτικό πεδίο σε σύγκριση με το Vision Pro. Η Apple θα μπορούσε ακόμη και να εξαλείψει τη δυνατότητα EyeSight και να χρησιμοποιήσει ελαφρύτερα υλικά κατασκευής.

Παράλληλα, το DigiTimes αναφέρει ότι μπορεί να χρειαστούν δύο έως τρία χρόνια πριν αυτό το φημολογούμενο headset εισέλθει στη μαζική παραγωγή. Αυτό είναι πολύ αργότερα από τις προηγούμενες προβλέψεις ότι θα μπορούσαμε να δούμε μια κυκλοφορία στα τέλη του 2025. Εν τω μεταξύ, ο ανταγωνισμός μεταξύ των κατασκευαστών οθονών για την εξασφάλιση των παραγγελιών της Apple αναμένεται να ενταθεί, με εταιρείες από τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και την Ταϊβάν να διεκδικούν ένα κομμάτι από το δυνητικά επικερδές συμβόλαιο.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iFixit iPhone 16

iPhone 16: Η αντικατάσταση της μπαταρίας διαρκεί μόλις 90 δευτερόλεπτα

Η αντικατάσταση της μπαταρίας του iPhone 16 έχει κερδίσει την υψηλότερη βαθμολογία επισκευασιμότητας που έχει πάρει ποτέ συσκευή της Apple.

Gear Apple Apple iMac featured

Θα επιστρέψει ποτέ ένα μεγαλύτερο iMac;

Έχουν περάσει περισσότερα από δυόμισι χρόνια από τότε που η Apple διέκοψε τo iMac 27 ιντσών, στο πλαίσιο της απομάκρυνσής της από τους επεξεργαστές Intel.

Software Apple Apple Music

Apple Music Classical 2.0: Κυκλοφόρησε με ενημερωτικά βιβλιαράκια για χιλιάδες άλμπουμ

Η Apple Music Classical ενημερώθηκε με την έκδοση 2.0 που φέρνει μερικές αξιόλογες νέες λειτουργίες στην εφαρμογή iPhone και iPad.

Smartphones Apple iPhone iPhone 16 Pro Max

iPhone 16 Pro Max: Πώς τα πήγε το νέο Ceramic Shield σε απαιτητικό drop τεστ;

Τα τελευταία μοντέλα iPhone 16 της Apple διαθέτουν hardware δεύτερης γενιάς Ceramic Shield, το οποίο η Apple λέει ότι είναι ακόμη πιο σκληρό.