Apple: Φήμες ότι έχει παράγει πρωτότυπα iPad Pro με οθόνες AMOLED για το 2024

ipad pro amoled, Apple: Φήμες ότι έχει παράγει πρωτότυπα iPad Pro με οθόνες AMOLED για το 2024

Το πρώτο iPad που θα διαθέτει οθόνη AMOLED υποτίθεται ότι θα έρθει τον επόμενο χρόνο με το μοντέλο iPad Pro (2024).

Σύμφωνα με τον tipster ShrimpApplePro η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει τις εργασίες που απαιτούνται για να ξεκινήσει η ανάπτυξη των μοντέλων AMOLED iPad Pro. Υπάρχουν τέσσερα πρωτότυπα υπό ανάπτυξη , όπως αναφέρει ο tipster σε tweet, υποστηρίζοντας ακόμη ότι τα μεγέθη οθόνης είναι 11 ίντσες και 13 ίντσες (12,9 ίντσες).

Στο tweet του λέει ακόμα ότι τα πάνελ OLED δεν είναι τα ίδια με αυτά που χρησιμοποιούνται στο iPhone. Αντί να είναι ευέλικτα όπως οι οθόνες OLED που χρησιμοποιούνται για τα smartphone της Apple, τα πάνελ που προορίζονται για το iPad Pro είναι δύσκαμπτα. Τέτοια πάνελ OLED χρησιμοποιούνται στις γραμμές Pixel 6 και Pixel 7. Αν και λέγεται πως είναι φθηνότερο στην παραγωγή, θεωρείται ότι προσφέρει χειρότερες γωνίες θέασης.

Η Samsung πιστεύεται ότι παράγει double-stacked πάνελ OLED για τα μοντέλα iPad Pro του 2024 χρησιμοποιώντας δύο στρώματα εκπομπών. Αυτά τα στρώματα παράγουν τον απαραίτητο φωτισμό για την οθόνη, έτσι ώστε ο οπίσθιος φωτισμός να μη χρειάζεται, όπως συμβαίνει με τις οθόνες LCD. Η χρήση δύο στρώσεων θα διπλασιάσει τη φωτεινότητα της οθόνης ενώ θα της επιτρέψει να έχει διάρκεια ζωής τετραπλάσια από αυτή ενός πάνελ OLED με ένα μόνο στρώμα εκπομπής.

Αφού μιλάμε για υψηλότερο κόστος παραγωγής, οι τιμές για τα μοντέλα iPad Pro του 2024 θα μπορούσαν να είναι έως και 80% υψηλότερες. Το iPad Pro 11 ιντσών (2024) θα μπορούσε να ξεκινήσει από τα 1.500 $, ενώ το iPad Pro 12,9 ιντσών (2024) θα μπορούσε να κοστίζει περισσότερα από 1.800 $.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.