Apple Glasses: Πατέντες αποκαλύπτουν σημαντικά χαρακτηριστικά

Apple, Apple Glasses: Πατέντες αποκαλύπτουν σημαντικά χαρακτηριστικά

Τα Apple Glasses είναι ένα προϊόν για το οποίο ακούμε ότι θα κυκλοφορήσει η εταιρεία με έδρα το Cupertino εδώ και αρκετό καιρό. Πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο το προηγούμενο διάστημα υποστήριζαν ότι ο αμερικανικός κολοσσός έβαλε τέλος στο project αυτό.

Τώρα εντοπίστηκαν δύο πατέντες οι οποίες κατατέθηκαν στο U.S. Patent and Trademark Office (USPTO) τον Φεβρουάριο και αποκαλύπτουν μερικές πληροφορίες για την συσκευή.

Apple, Apple Glasses: Πατέντες αποκαλύπτουν σημαντικά χαρακτηριστικά

Η πρώτη έχει όνομα “Scanning Mirror Display Devices” και σύμφωνα με αυτήν τα γυαλιά θα χρησιμοποιούν laser και καθρέφτες ώστε να προβάλουν το υλικό κατευθείαν στα μάτια του χρήστη. Αυτή η τεχνολογία ίσως χρησιμοποιηθεί με τέτοιον τρόπο ώστε οι Augmented Reality εικόνες να επικαλύπτουν αυτές του πραγματικού κόσμου.

Apple, Apple Glasses: Πατέντες αποκαλύπτουν σημαντικά χαρακτηριστικά

Η δεύτερη πατέντα ονομάζεται “Magnetic Sensor Based Proximity Sensing” και όπως προδίδει το όνομα της χρησιμοποιεί μαγνητικό αισθητήρα ο οποίος βασίζεται στην ευαισθησία. Ο αισθητήρας χρησιμοποιεί μαγνήτες για να εντοπίσει την θέση του χρήστη ο οποίος φοράει ένα ειδικό γάντι. Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει τον έλεγχο του mixed reality headset της εταιρείας το οποίο έχει AR και VR λειτουργίες.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά ίσως δούμε οθόνη ανάλυσης 7680 x 4320 pixels για κάθε μάτι αντίστοιχα. Η συσκευή έχει κωδική ονομασία T288 και ίσως υποστηρίζει το rOS λειτουργικό σύστημα. Τα γυαλιά μάλλον θα τροφοδοτούνται από 5nm chip της TSMC του οποίου η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2020.

Επιπλέον, θα υπάρχουν αισθητήρες οι οποίες θα αναγνωρίζουν την κίνηση των φρυδιών και ματιών ώστε να καταλαβαίνουν τα γυαλιά τις εκφράσεις του χρήστη καθώς και κάμερες στην δεξιά και αριστερή πλευρά.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS iPhone

iOS 18: Όλα τα νέα για την εφαρμογή Αριθμομηχανή

Η Apple, με το iOS 18, θα αναβαθμίσει αξιοσημείωτα την εφαρμογή Αριθμομηχανή και ετοιμάζει σημαντική ενοποίηση με την εφαρμογή Σημειώσεις.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Slim: Το νέο σούπερ λεπτό iPhone θα έρθει με μία μόνο κύρια κάμερα

Η Apple φημολογείται ότι θα σταματήσει να κυκλοφορεί το iPhone Plus από το επόμενο έτος και θα το αντικαταστήσει με το iPhone 17 Slim.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 17: Με οθόνη LTPO και μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης 120Hz

Προτού η Apple προλάβει να κυκλοφορήσει τη σειρά iPhone 16, έχουν ξεκινήσει να κυκλοφορούν αρκετές φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17.

Smartphones Apple iPhone

iPhone SE 4: Φήμες ότι έρχεται με οθόνη OLED, κάμερα 48MP και πολλά άλλα στις αρχές του 2025

Το iPhone SE τέταρτης γενιάς θα προσφέρει μια σειρά από σημαντικές αναβαθμίσεις σε σχέση με το τρέχον μοντέλο, σύμφωνα με τον Ice Universe.