Apple και Google θέλουν να κάνουν τα κλειδιά μας ψηφιακά

, Apple και Google θέλουν να κάνουν τα κλειδιά μας ψηφιακά

Η εποχή που ξεκλειδώναμε πόρτες με φυσικά κλειδιά τείνει να περάσει στο παρελθόν, εάν πιστέψουμε όσα υπόσχονται οι Apple και Google. Η αρχή θα γίνει με τα κλειδιά των αυτοκινήτων, μία αλλαγή που θα συμβεί ήδη από τη φετινή χρονιά.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Apple στο πλαίσιο του WWDC, το iOS 15 θα επιτρέπει σε ένα iPhone να συνδέεται με το αυτοκίνητο που θα βρίσκεται κοντά του μέσω της τεχνολογίας UWB, ενώ παρόμοιες ανακοινώσεις έκανε και η Google για τα όσα φέρνει το Android 12. Στο πλαίσιο του Google I/O, σημειώθηκε ότι ανάλογα με το μοντέλο του αυτοκινήτου θα υποστηρίζεται η λειτουργία ξεκλειδώματος με ένα Android 12 smartphone, με τη βοήθεια της τεχνολογίας NFC ή του UWB.

Με τη βοήθεια αυτών των πρωτοκόλλων επικοινωνίας, δηλαδή του NFC και του UWB, θα είναι εφικτός και ο χειρισμός επιμέρους στοιχείων του αυτοκινήτου, όπως είναι για παράδειγμα ο κλιματισμός και άλλες λειτουργίες. Εκτός από την Tesla, η BMW φαίνεται να ενδιαφέρεται να ενσωματώσει στα μελλοντικά της μοντέλα αυτές τις τεχνολογίες.

Εννοείται ότι θα υπάρχει ως backup και το φυσικό κλειδί, αλλά ο τρόπος εισόδου και εξόδου από ένα όχημα, πολύ σύντομα θα αλλάξει ριζικά.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

ο τροπος ξεκλειδωματος εχει αλλαξει χροοοονια τωρα με το keyless entry…Το οτι θα ξεκλειδωνει με το κινητο ηταν θεμα χρονου…

Αλέξης

Αυτά είναι νέα! Είσαι βόλτα στο κέντρο με αυτοκίνητο. Σου κλέβουν το κινητό. Επειδή το κινητό είναι και κλειδιά για το αυτοκίνητο και να επιστρέψεις δεν μπορείς να το βάλεις μπροστά. Αναγκάζεσαι να επιστρέψεις σπίτι με ταξί ή λεωφορείο.
Σενάριο 2 : το κινητό είναι και ψηφιακό πορτοφόλι με τα μοναδικά χρήματα που έχεις και το ψηφιακό εισιτήριο του ΟΑΣΑ. Άρα δεν έχεις ούτε λεφτά για ταξί, ούτε εισιτήριο, ούτε κινητό για να ειδοποιήσεις του φίλους συγγενείς σου για να έρθουν να σε πάρουν. Άρα σου μένει να εκλιπαρείς τους περαστικούς να πάρουν τηλέφωνο για λογιαριασμό σου για να λυθεί το πρόβλημα.
Αλλιώς σπίτι με τα πόδια. Ωραίο μέλλον!!!!! κάνει και καλό στην υγεία.Πολύ καλό αν μένεις Μέγαρα ή Νέα Μάκρη..:)
Υ.Γ. και δεν είναι μόνο το κλέβουν. είναι και το χαλάει. Μην ξεχνάμε ότι είναι μια ηλεκτρονική συσκευή που σπάει, βρέχεται κλπ κλπ)

Κώστας Βλαχάκης

Απελπισία…

Κώστας

Δεν είναι απελπισία είναι τεχνολογία!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iOS iPad

iOS 17.4.1: Έρχεται η επόμενη ενημέρωση του iPhone – Τι θα περιλαμβάνει

Το iOS 17.4.1 και το iPadOS 17.4.1 αναμένεται να κυκλοφορήσουν εντός των επόμενων ημερών σε iPhone και iPad.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 8a: Νέα στοιχεία προμηνύουν ότι έρχεται σύντομα

Το φημολογούμενο Pixel 8a εμφανίστηκε στον ιστότοπο της FCC, κάτι που δείχνει ότι η Google είναι έτοιμη να το κυκλοφορήσει.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.