Apple HomePod: Εκτιμήσεις για 4 εκατομμύρια αποστολές το 2018

Apple HomePod 4 εκατομμύρια αποστολές 2018, Apple HomePod: Εκτιμήσεις για 4 εκατομμύρια αποστολές το 2018

Το HomePod της Apple αναμενόταν να κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο, αλλά με ανακοίνωση που εξέδωσε η ίδια η εταιρεία το έξυπνο ηχείο θα διατεθεί στις αρχές του νέου έτους. Παρά την καθυστέρηση αλλά και τον ισχυρό ανταγωνισμό, το Cupertino έχει μεγάλες προσδοκίες από το προϊόν του.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Apple έχει ενημερώσει τους προμηθευτές της πως αναμένεται να αποστείλει 4 εκατομμύρια HomePods μέσα στο 2018. Πρόκειται για μια αισιόδοξη πρόβλεψη, αν συλλογιστεί κανείς πως αναφερόμαστε στην πρώτη γενιά του HomePod ως προϊόν, την στιγμή που η Amazon με την σειρά Echo κυριαρχεί στην αγορά των έξυπνων ηχείων (που στην ουσία η ίδια δημιούργησε).

Οι λειτουργίες του HomePod είναι φυσικά η αναπαραγωγή μουσικής, αλλά και η επικοινωνία με την Siri, η οποία θα εκτελεί τις εκάστοτε εντολές που δίνει ο χρήστης. Ως συσκευή το ηχείο της Apple εστιάζει περισσότερο στην ποιότητα ήχου και την εμπειρία “home cinema”, ενώ τα Echo της Amazon διαφημίζουν την αλληλεπίδραση των κατόχων με την Alexa, την ψηφιακή βοηθό που συναντάμε στα προαναφερθέντα smart speakers και είναι σε θέση να επιτελέσει αρκετές περισσότερες λειτουργίες (συγκριτικά με την Siri).

Εν ολίγοις, αν κάποιος αγοράζει ένα έξυπνο ηχείο για την μουσική, θα προτιμήσει το HomePod. Αν όμως προτιμάει την λειτουργικότητα και ένα είδος διευκόλυνσης στην καθημερινότητα, η σειρά Echo μοιάζει ως η ορθότερη επιλογή. Άλλοι ανταγωνιστές είναι το Google Home με την Google Assistant και το Microsoft Invoke με την Cortana, αλλά δεν έχουν σημειώσει ακόμα την επιτυχία των ηχείων της Amazon.

Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε αν η Apple με το HomePod καταφέρει να εκθρονίσει την Amazon με τα Echo. Να σημειωθεί πως η φθηνότερη Echo έκδοση, το Dot, κοστίζει μόλις 50 δολάρια, ενώ η τιμή του HomePod είναι επταπλάσια, 350 δολάρια. Πάντως, η πρόβλεψη των 4 εκατομμυρίων αποστολών από το Cupertino δείχνει την εμπιστοσύνη του κατασκευαστή στο προϊόν του. Θα επαληθευτούν οι αναλυτές της Apple; Θα γίνει το HomePod μια νέα παγκόσμια επιτυχία; Ίσως ναι, ίσως όχι.

Apple HomePod 4 εκατομμύρια αποστολές 2018, Apple HomePod: Εκτιμήσεις για 4 εκατομμύρια αποστολές το 2018

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.