Apple iPad: Αποκτά το Final Cut Pro και το Logic Pro

Apple iPad, Apple iPad: Αποκτά το Final Cut Pro και το Logic Pro

H Apple θα κυκλοφορήσει το Final Cut Pro και το Logic Pro για iPad στις 23 Μαΐου. Οι δύο εφαρμογές επεξεργασίας βίντεο και μουσικής διαθέτουν πλέον διεπαφή φιλική προς την αφή και άλλες βελτιώσεις ειδικά για το iPad, όπως υποστήριξη Pencil και Magic Keyboard.

Το Final Cut Pro προσθέτει ένα jog wheel για να σας βοηθήσει να πλοηγηθείτε γρήγορα και να κάνετε ορισμένες αλλαγές. Υποτίθεται ότι θα κάνει τη διαδικασία επεξεργασίας «πιο εύκολη από ποτέ», επιτρέποντάς σας να πλοηγηθείτε στη μαγνητική λωρίδα χρόνου, να μετακινήσετε κλιπ και να εκτελέσετε επεξεργασίες χρησιμοποιώντας μόνο το δάχτυλό σας και τις χειρονομίες πολλαπλής αφής.

Μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται Ζωντανό Σχέδιο σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το Apple Pencil για να σχεδιάζετε και να γράφετε απευθείας πάνω από το περιεχόμενο βίντεο. Μπορείτε να επεξεργαστείτε βίντεο HDR σε ένα iPad Pro 12,9 ιντσών και υπάρχει ακόμη και μια λειτουργία επαγγελματικής κάμερας που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε στοιχεία όπως η ισορροπία λευκού και (σε ​​iPad M2) εγγραφή σε μορφή ProRes.

Ταυτόχρονα, υποστηρίζει επεξεργασία βίντεο με πολλές κάμερες, καθώς και προσαρμόσιμα γραφικά και αυτόματη προσαρμογή των soundtrack. Διαθέτει επίσης ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης ήχου που χρησιμοποιεί “δυναμικό φιλτράρισμα” για να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε διαφορετικούς τύπους ήχων, με επιλογές για επιδιορθώσεις οργάνων, ενημερώσεις ήχου, προεπιλογές προσθηκών, δείγματα και βρόχους. Τα έργα που δημιουργούνται στο iPad μπορούν να σταλούν σε Mac (και αντίστροφα) και μπορείτε να φέρετε βίντεο από το iMovie για iOS.

Επιπλέον, η Apple εισάγει ένα πρόσθετο για το Logic Pro που μεταμορφώνει τον χρόνο και τον τόνο, που ονομάζεται Beat Breaker, επιτρέποντάς σας να σύρετε και να τσιμπήσετε για να “αναδιαμορφώσετε και να ανακατέψετε ήχους”. Η εφαρμογή υποστηρίζει επίσης το Apple Pencil, το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να “σχεδιάζετε λεπτομερή αυτοματισμό κομματιού”.

Θα βρείτε μια συλλογή οργάνων που μπορείτε να παίξετε χρησιμοποιώντας πληκτρολόγια και άλλες εικονικές διεπαφές, και ένας μίκτης περιλαμβάνει ταινίες καναλιών, faders, πρόσθετα και παρόμοια χειριστήρια. Υπάρχει ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης ήχου που σας βοηθά να βρείτε ενημερώσεις κώδικα, δείγματα και άλλο περιεχόμενο σε ένα μέρος. Μαζί με τα συνηθισμένα εφέ και τα πρόσθετα (συμπεριλαμβανομένων των vintage EQ), υπάρχουν νέα εργαλεία για το χειρισμό δειγμάτων, τη δημιουργία beats, το σχεδιασμό drum kit και την παραγωγή βρόχων.

Και οι δύο εφαρμογές θα είναι διαθέσιμες με 4,99 $ το μήνα ή 49 $ ετησίως στο iPad από τις 23 Μαΐου. Για σύγκριση, η αγορά του Logic Pro σε Mac κοστίζει 199,99 $ και η αγορά του Final Cut Pro συνήθως κοστίζει 299,99 $. Μια δωρεάν δοκιμή ενός μήνα θα είναι διαθέσιμη τόσο για το Logic Pro όσο και για το Final Cut Pro.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.