iPad Pro: Ετοιμάζεται το μεγαλύτερο update από το 2018

Apple iPad Pro, iPad Pro: Ετοιμάζεται το μεγαλύτερο update από το 2018

Το iPad Pro της Apple θα υποβληθεί στον μεγαλύτερο επανασχεδιασμό από το 2018, σύμφωνα με ένα νέο δημοσίευμα. Η συσκευή, η οποία προορίζεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2024, σχεδιάζει να ανατρέψει τις χαμηλές πωλήσεις tablet των τελευταίων χρόνων.

O αξιόπιστος αναλυτής Mark Gurman του Bloomberg ισχυρίζεται ότι έχει γνώση των σχεδίων της Apple, δηλώνοντας ότι το νέο iPad Pro θα έχει τα πάντα, από ένα νέο τσιπ έως μια νέα τεχνολογία οθόνης, διαφορετικό σχεδιασμό και ανανεωμένο αξεσουάρ πληκτρολογίου.

Ξεκινώντας, το τρέχον iPad Pro έχει το τσιπ M2 και το νέο θα έχει προφανώς το M3, βελτιώνοντας την απόδοση. Προχωρώντας στην οθόνη, ο Gurman υποστηρίζει ότι θα έρθει με OLED, όπως έχουν και τα iPhone. Η OLED προσφέρει βαθύτερα μαύρα, καλύτερη αντίθεση και πιο πλούσιο χρώμα από τις οθόνες LCD που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στις σειρές iPad και MacBook της Apple.

Ο αναλυτής επισημαίνει πως οι οθόνες OLED είναι «πιο ευκρινείς και φωτεινότερες» από τις οθόνες LCD, κάτι που χρειάζεται περαιτέρω εξηγήσεις αφού η ευκρίνεια έχει να κάνει με την ανάλυση και όχι με τον τύπο της οθόνης.

Ο Gurman γράφει ότι το νέο iPad Pro θα κυκλοφορήσει σε μεγέθη 11 και 13 ιντσών. Το τρέχον iPad Pro είναι διαθέσιμο σε παραλλαγές 11,2 και 12,9 ιντσών και, αν θεωρήσατε ότι πρόκειται για στρογγυλοποίηση, κάνετε λάθος, αφού ο αναλυτής υπογραμμίζει τη διαφορά μεταξύ 12,9 και 13 ιντσών, επομένως ίσως μιλάμε για έναν μικρό επανασχεδιασμό.

Τέλος, αναφέρεται ότι θα επανασχεδιαστεί το περιφερειακό Magic Keyboard. Η αναφορά υποστηρίζει ότι «το νέο αξεσουάρ κάνει το iPad Pro να μοιάζει ακόμα περισσότερο με laptop από την τρέχουσα ρύθμιση και προσθέτει ένα μεγαλύτερο trackpad».

Το νέο iPad Pro αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη ή το φθινόπωρο του 2024.

 

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS

iOS 18: Φήμες για διασύνδεση μεταξύ των εφαρμογών Calendar και Reminders

Mε την έλευση του iOS 18, η εφαρμογή Calendar στο iPhone θα διαθέτει διασύνδεση με την εφαρμογή Reminders, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το AppleInsider.

Smartphones Apple Google iPhone

Google: Πλήρωσε στην Apple 20 δισ. $ το 2022 για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari

Tα δικαστικά έγγραφα που σχετίζονται με την αντιμονοπωλιακή αγωγή του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά της Google μόλις αποσφραγίστηκαν.

Smartphones Apple featured iPhone

iOS 17.5 beta: Θα επιτρέπει στο Find My να είναι ενεργό όταν το iPhone είναι για επισκευή

Σύντομα η Apple θα επιτρέπει στους χρήστες iPhone να στέλνουν τη συσκευή τους για επισκευή χωρίς να απενεργοποιούν το Find My.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Ultra: Φήμες ότι δεν θα δει «σχεδόν καμία» αναβάθμιση hardware φέτος

Ενώ η πιθανότητα κυκλοφορίας ενός νέου Apple Watch Ultra το 2024 «μειωνόταν», τώρα φαίνεται ότι θα υπάρχει ένα Apple Watch Ultra 3 φέτος.