Apple iPadOS 16: Μεταμορφώνει τη multitasking εμπειρία

ipados, Apple iPadOS 16: Μεταμορφώνει τη multitasking εμπειρία

Στις 6 Ιουνίου που έρχεται το WWDC περιμένουμε ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος για όλα τα βασικά προϊόντα της Apple. Όπως αναφέρει ο Mark Gurman του Bloomberg, μία από τις μεγάλες νέες αλλαγές που θα έρθει με το iPadOS 16 είναι μια επανασχεδιασμένη multitasking διεπαφή που δείχνει τις εφαρμογές που είναι ανοιχτές στο background.

Ακόμα, τα iPad θα έχουν νέες επιλογές για την αλλαγή μεγέθους των παραθύρων των εφαρμογών, βελτίωση της εναλλαγής μεταξύ των εργασιών και νέους τρόπους χειρισμού πολλαπλών εφαρμογών ταυτόχρονα.

ipados, Apple iPadOS 16: Μεταμορφώνει τη multitasking εμπειρία

Η τρέχουσα έκδοση του iPadOS 15 μπορεί να κάνει split-view multitasking όπου έχετε δύο εφαρμογές δίπλα-δίπλα και μπορείτε να προσθέσετε μια ακόμα στο Slide Over, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί στο πλάι.

Οι προσθήκες αυτές στο multitasking γίνονται προκειμένου το iPad να καταφέρει να αντικαταστήσει το laptop και να μην είναι πιο κοντά στα smartphone.

Η ανανεωμένη εμπειρία iPad θα είναι μία από τις μεγαλύτερες αναβαθμίσεις που θα ανακοινωθούν στο WWDC, σύμφωνα με τον Gurman. Οι προγραμματιστές θα αποκτήσουν πρόσβαση beta την ίδια μέρα- 6 Ιουνίου- και η Apple θα βελτιώσει το λογισμικό iPadOS 16 κατά τη διάρκεια αρκετών μηνών προτού το κυκλοφορήσει το φθινόπωρο μαζί με το iOS 16.

Nα πούμε πως η σειρά iPad αντιπροσωπεύει το 9% των ετήσιων πωλήσεων της Apple και οι χρήστες της έχουν αυξηθεί πολύ τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giannis V

Apple.
iPhone SE 3rd Generation
Apple Watch SE 1st Generation
Why not iPad SE?

KostasB

Δες τα απλά μοντέλα iPad ως εκδόσεις SE και είσαι καλυμμένος.
Στην ουσία αυτό είναι. Πιο σύγχρονο hardware σε παλιό σκαρί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.