Apple: Ξανά ο κορυφαίος πωλητής wearables παγκοσμίως

Apple wearables κορυφαίος πωλητής, Apple: Ξανά ο κορυφαίος πωλητής wearables παγκοσμίως

Η Apple αδιαμφισβήτητα είναι ένας εκ των κορυφαίων κατασκευαστών παγκοσμίως. Τα προϊόντα της γίνονται ανάρπαστα και το ίδιο φαίνεται πως ισχύει με την οικογένεια της από wearables, τις σειρές Apple Watch.

Από τα μέσα του 2015 όπου και διατέθηκαν για πρώτα φορά τα smartwatches της Apple, ο Αμερικανός κολοσσός έχει καταφέρει να σκαρφαλώσει στην κορυφή της σχετικής λίστας με τους κατασκευαστές που κατέχουν τις περισσότερες πωλήσεις wearables. Σύμφωνα με νέα έρευνα της εταιρείας Canalys, το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς απεστάλησαν 17.3 εκατομμύρια έξυπνα βραχιόλια / ρολόγια και ο πρώτος πωλητής ήταν το Cupertino.

Φαίνεται πως η νέα σειρά Apple Watch Series 3 έπεισε αρκετούς χιλιάδες καταναλωτές ώστε να δώσουν στην Apple την πρωτιά (που είχε χάσει τους προηγούμενους μήνες) και συνολικά το 23% των 17.3 εκατομμυρίων, δηλαδή περίπου τέσσερα εκατομμύρια αποστολές Apple Watches, με τις 800 χιλιάδες εξ’ αυτών να είναι cellular Series 3 μοντέλα. Ακριβώς πίσω από τους Αμερικάνους βρίσκεται η Xiaomi με 3.6 εκατομμύρια wearables (21%). Ακολουθούν οι Fitbit με 20%, Huawei με 6% και τέλος η Samsung με 5%. Το υπόλοιπο 25% είναι προϊόντα άλλων κατασκευαστών οι οποίοι δεν έχουν ισχυρό ποσοστό μόνοι τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η διαφορά τιμής των wearables της Xiaomi με τα αντίστοιχα της Apple (ο πρώτος και δεύτερος της λίστας) είναι χαοτική. Αρκεί να λάβει κανείς υπόψιν του πως σε γνωστή αλυσίδα καταστημάτων της Ελλάδας, το Xiaomi Mi Band 2 (η καλύτερη πρόταση της εταιρείας) κοστίζει 40 ευρώ, ενώ το Apple Watch Series 3 χωρίς cellular modem για συνδεσιμότητα με πάροχο τηλεφωνίας ξεκινάει από 400 ευρώ. Παρά την τεράστια απόκλιση όμως η Apple έρχεται πρώτη παγκοσμίως.

Η αλήθεια είναι πως η cellular έκδοση των Series 3 έξυπνων ρολογιών μπορεί να αποβεί εξαιρετικά χρήσιμη. Αυτός πιθανόν να είναι και ο λόγος που η Apple ανέκτησε τα ηνία της κορυφής το τρίτο εξάμηνο της χρονιάς. Μένουν άλλοι τρεις μήνες για να πέσει η αυλαία του 2017. Ίσως η κατάσταση διαφοροποιηθεί. Ίσως πάλι, με τα Series 3 να βρίσκονται σε πλήρη διαθεσιμότητα κοντά στην περίοδο των Χριστουγέννων, η Apple να αυξήσει ακόμα περισσότερο την ψαλίδα από τους ανταγωνιστές.

Apple wearables κορυφαίος πωλητής, Apple: Ξανά ο κορυφαίος πωλητής wearables παγκοσμίως

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

Ακομη ασχολειται ο κοσμος με smartwatch?

Ανδρέας Τ.

τα καλυτερα ειναι τα garmin και ασε να παιρνουν μηλορολογα

χρηστος

Τα applewatch οπως και καθε προιον της εταιριας ειναι για τα φανατισμενα-ανηξερα απο τεχνολογια. Δοκιμαστε οπως ειπε ο @Αδρεας Τ. ενα garmin ή το samsung gear s3 και θα καταλαβετε..

Don Mitso Mou

Food for thought…..το κέρδος της apple από τα wearables είναι μεγαλύτερο όλων των άλλων εταιριών μαζί σε έσοδα κινητών

bezilys

Πολύ περιττό gadget τα wearables είναι αποκλειστικά μόνο για όσους τους περισσεύουν και δεν έχουν που να τα ξοδέψουν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Smartphones Apple featured

Apple: Τέλος η παραγωγή των FineWoven αξεσουάρ

Η Apple φέρεται να έχει βάλει τέλος στην παραγωγή αξεσουάρ FineWoven, σύμφωνα με τον συλλέκτη ειδών της Apple, γνωστό ως “Kosutami”.

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.