Apple: Ίσως ετοιμάζει έναν πιο συμπαγή φορτιστή GaN 30W

Apple, Apple: Ίσως ετοιμάζει έναν πιο συμπαγή φορτιστή GaN 30W

Apple, Apple: Ίσως ετοιμάζει έναν πιο συμπαγή φορτιστή GaN 30W

Η Apple θα μπορούσε να ετοιμάζει έναν νέο φορτιστή 30W φέτος, ο οποίος θα χρησιμοποιεί νιτρίδιο του γαλλίου (GaN) στην κατασκευή του, σύμφωνα με τον αναλυτή της Apple Ming-Chi Kuo.

Το νιτρίδιο του γαλλίου είναι ένα υλικό που επιτρέπει στους φορτιστές να παράγουν λιγότερη θερμότητα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να είναι μικρότεροι ενώ παράλληλα προσφέρουν υψηλές ισχύς.

Ο πρώτος φορτιστής GaN της εταιρείας ήταν αυτός των 140 W που κυκλοφόρησε με το πιο πρόσφατο MacBook Pro 16 ιντσών. Ωστόσο, η πολύ χαμηλότερη ισχύς του νέου φορτιστή 30 W πιθανότατα θα τον έκανε να ταιριάζει καλύτερα σε ένα από τα iPhone, iPad ή φορητούς υπολογιστές χαμηλότερης ισχύος της Apple, όπως το MacBook Air.

Αξίζει να πούμε πως το περσινό iPhone 13 Pro Max φέρεται να αύξησε τη μέγιστη ταχύτητα φόρτισης του iPhone στα 27 W όταν χρησιμοποιήθηκε με τον σωστό φορτιστή, κάτι που δικαιολογεί το γιατί η Apple προσπαθεί να ανανεώσει τον φορτιστή ισχύος 30 W.

Σίγουρα δεν είναι σαφές εάν πρόκειται να δούμε τον πιθανό νέο φορτιστή 30W να αποστέλλεται στο κουτί των συμβατών συσκευών. Μέχρι τώρα, η Apple αποστέλλει φορτιστές με τους φορητούς υπολογιστές και τα tablet της, αλλά όχι με τα τηλέφωνα ή τα smartwatches της.

 

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giannis V

Θα μπορούσε να δοκιμάσει να πάρει τεχνολογία μπαταριών από τα eαυτοκίνητα με τον ανάλογο φορτιστή.
Ωστόσο θα μπορούσε να κόψει από την συσκευασία των καινούργιων iPhone το λαμάκι για το συρτάρι της SIM Card.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.