Η Apple κατασκευάζει πλέον εξαρτήματα AirPods στην Ινδία

apple airpods, Η Apple κατασκευάζει πλέον εξαρτήματα AirPods στην Ινδία

Ένας προμηθευτής της Apple με έδρα τις ΗΠΑ έχει αρχίσει να κατασκευάζει εξαρτήματα για τα AirPods στην Ινδία, σύμφωνα με το Bloomberg. Η κίνηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας απεξάρτησής της από την Κίνα και της παράλληλης επέκτασης στην Ινδία.

Το εργοστάσιο του κατασκευαστή ηλεκτρονικών ειδών Jabil με έδρα τη Φλόριντα στην Ινδία έχει αρχίσει να αποστέλλει πλαστικά περιβλήματα AirPods στην Κίνα και το Βιετνάμ, καθιστώντας τα ακουστικά το δεύτερο προϊόν της Apple μετά τα iPhone που κατασκευάζονται στη χώρα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Jabil, η εταιρεία λειτουργεί μια εγκατάσταση 80.000 τετραγωνικών μέτρων που απασχολεί περισσότερους από 2.500 εργαζομένους στο Pune, στη δυτική Ινδία.

Την ίδια στιγμή, οι προμηθευτές της Apple με έδρα την Κίνα εξακολουθούν να περιμένουν την έγκριση της ινδικής κυβέρνησης για να ξεκινήσουν την παραγωγή τους εκεί, με τους The Economic Times να αναφέρουν ότι 14 κινεζικές εταιρείες έχουν λάβει μέχρι στιγμής μόνο την αρχική άδεια.

Οι εταιρείες βιάζονται να αποκτήσουν έγκριση καθώς η κυβέρνηση του Ινδού πρωθυπουργού Narendra Modi καταρτίζει σχέδια για να προσφέρει οικονομικά κίνητρα σε εταιρείες που παράγουν ασύρματα ακουστικά και smartwatches τοπικά.

Η Apple φέρεται να θέλει να τριπλασιάσει την παραγωγική της ικανότητα iPhone στην Ινδία μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, οι αποστολές iPhone κατασκευής Ινδίας στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή πρόκειται να φτάσουν τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια έως τον Μάρτιο του 2023, σχεδόν διπλασιάζοντας τα iPhone αξίας 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που εξήγαγε η χώρα από το έτος έως τον Μάρτιο του 2022.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε πέρυσι ότι θα χρειαζόταν περίπου οκτώ χρόνια για να μεταφερθεί μόνο το 10% της παραγωγικής ικανότητας της Apple από την Κίνα, όπου εξακολουθεί να κατασκευάζεται περίπου το 98% των iPhone.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.

Smartphones featured

Ulefone Armor Pad 3 Pro: Tablet με μπαταρία 33.280 mAh που δε νιώθει τίποτα

Η Ulefone θα αποκαλύψει ένα νέο ανθεκτικό tablet με το όνομα Armor Pad 3 Pro το οποίο θα έρχεται με εκπληκτική μπαταρία 33.280 mAh.