Apple: Κρατήστε αυτά τα προϊόντα μακριά από ιατρικές συσκευές

, Apple: Κρατήστε αυτά τα προϊόντα μακριά από ιατρικές συσκευές

Η Apple εξέδωσε προειδοποίηση για τυχόν παρεμβολές που μπορούν να έχουν κάποια προϊόντα της με ιατρικές συσκευές. Η Apple δημοσίευσε μία λίστα με όλα τα προϊόντα της που θα έπρεπε να βρίσκονται σε ικανή απόσταση από ένα ιατρικό εργαλείο.

Η Apple αναγνωρίζει το γεγονός ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι συσκευές της ενδέχεται να προκαλέσουν παρεμβολές σε ιατρικές συσκευές και εργαλεία, σε ευαίσθητους αισθητήρες που διαθέτουν, ειδικά όταν τα προϊόντα της βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση. Η Apple θεωρεί ότι θα πρέπει να υπάρχει μία απόσταση 15 εκατοστών για ασφάλεια, ή ακόμα και 30 εκατοστών σε περίπτωση που γίνεται ασύρματη φόρτιση μίας συσκευής.

Το ζήτημα προέκυψε όταν σε ιατρικό ινστιτούτο των ΗΠΑ εντοπίστηκε παρεμβολή από ένα iPhone 12 σε μηχανικά υποβοηθούμενη καρδιά ασθενούς. Αυτό έγινε τον Ιανουάριο του 2021 και άμεσα ξεκίνησε μία σχετική διερεύνηση που έκανε την Apple να φτάσει στη συγκεκριμένη ανακοίνωση. Τις συσκευές που η εταιρεία προτείνει να βρίσκονται σε ικανή απόσταση από ένα ιατρικό εργαλείο μπορείτε να τις βρείτε κάνοντας κλικ εδώ.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
wtf

“Κρατήστε αυτές τα προϊόντα μακριά από ιατρικές συσκευές”
Αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.