Apple M4 chip: Με το ταχύτερο Νeural Engine που έχει κατασκευάσει η εταιρεία

Apple M4 chip, Apple M4 chip: Με το ταχύτερο Νeural Engine που έχει κατασκευάσει η εταιρεία

Η Apple παρουσίασε επίσημα το τσιπ M4, το νεότερο σύστημά της σε τσιπ για τη σειρά iPad Pro 2024 που έρχεται με τον ταχύτερο Neural Engine που έχει κατασκευάσει η εταιρεία, ικανό για έως και 38 τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο, κάτι που η εταιρεία λέει ότι είναι “γρηγορότερο από τη μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας οποιουδήποτε υπολογιστή τεχνητής νοημοσύνης σήμερα”.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το τσιπ M4 διαθέτει μια νέα CPU έως και 10 πυρήνων με έως και τέσσερις πυρήνες απόδοσης και έξι πυρήνες αποδοτικότητας. Το τσιπ M4 διατίθεται σε δύο διαφορετικά μοντέλα: CPU 9 πυρήνων με 3 πυρήνες απόδοσης και 6 πυρήνες απόδοσης (για 256 GB και 512 GB iPad Pro‌) και CPU 10 πυρήνων με 4 πυρήνες απόδοσης και 6 πυρήνες απόδοσης (για 1TB και 2TB iPad Pro).

Apple M4 chip, Apple M4 chip: Με το ταχύτερο Νeural Engine που έχει κατασκευάσει η εταιρεία

Το τσιπ M4 είναι κατασκευασμένο με τεχνολογία 3 nm δεύτερης γενιάς και διαθέτει νέο display engine που διαθέτει υποστήριξη tandem OLED και ProMotion 10Hz-120Hz. Παρέχει έως και 50% ταχύτερη απόδοση CPU από το M2 στο προηγούμενο iPad Pro και τέσσερις φορές ταχύτερη απόδοση rendering.

Apple M4 chip, Apple M4 chip: Με το ταχύτερο Νeural Engine που έχει κατασκευάσει η εταιρεία

Για απόδοση στο gaming, το τσιπ M4 διαθέτει Dynamic Caching που συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση της απόδοσης για απαιτητικές επαγγελματικές εφαρμογές και παιχνίδια. Επιτρέπει επίσης για πρώτη φορά ray tracing με επιτάχυνση υλικού στο iPad.

Apple M4 chip, Apple M4 chip: Με το ταχύτερο Νeural Engine που έχει κατασκευάσει η εταιρεία

Τέλος, το M4 περιλαμβάνει έναν Neural Engine που τροφοδοτεί επιταχυνόμενους φόρτους εργασίας AI. Η Apple ανέφερε ότι αυτή είναι η πιο ισχυρή Neural Engine της εταιρείας που έχει υπάρξει ποτέ, ικανή για 38 τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο και βοηθά τους χρήστες να εκτελούν εργασίες τεχνητής νοημοσύνης γρήγορα στο ‌iPad Pro‌.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Chrome Google

Το Circle to Search έρχεται στα iPhone;

Η λειτουργία “Circle to Search” της Google επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν αντικείμενα κάνοντας κύκλους γύρω τους μέσα σε εικόνες.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16 Pro Max: Φήμες ότι έρχεται με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας

Η Apple στο iPhone 16 Pro Max θα χρησιμοποιεί κυψέλες μπαταρίας με αυξημένη ενεργειακή πυκνότητα, σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo.

Smartphones Apple featured iPhone

IPhone 16 Pro Max: Θα είναι ίσως το μεγαλύτερο iPhone που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η Apple – Δείτε το δίπλα στο iPhone 15 Pro Max

Tο επερχόμενο iPhone 16 Pro Max αναμένεται να έχει αρκετά μεγαλύτερο μέγεθος, ανεβαίνοντας από τις 6,7 ίντσες στις 6,9.

Gear Apple iPad iPad Pro

Apple iPad Pro: Πώς τα πήγε το εξαιρετικά λεπτό tablet στο bend τεστ;

Τα νέα iPad Pro είναι οι πιο λεπτές συσκευές που κατασκεύασε ποτέ η Apple, με το μοντέλο των 11 ιντσών να έρχεται στα 5,3 χιλιοστά