Apple M4 Mac: Τα 16 GB μνήμης RAM ίσως είναι η νέα ελάχιστη μνήμη

Apple Mac, Apple M4 Mac: Τα 16 GB μνήμης RAM ίσως είναι η νέα ελάχιστη μνήμη

Όλοι οι επερχόμενοι νέοι Mac της Apple φέτος είναι πιθανό να έχουν τουλάχιστον 16 GB μνήμης RAM προεγκατεστημένη στάνταρ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Με αυτή την κίνηση, η εταιρεία έσπασε μια παράδοση χρόνων, σύμφωνα με την οποία πρόσφερε μόλις 8 GB RAM στους περισσότερους βασικούς Mac της, υποχρεώνοντας τους πελάτες να πληρώσουν επιπλέον $200+ για επιπλέον μνήμη.

Το αν επαρκούν τα 8 GB μνήμης RAM σε Mac είναι ένα ζήτημα που απασχολεί για πάνω από μια δεκαετία. Η συζήτηση ξεκίνησε το 2012, όταν η Apple παρουσίασε το πρώτο Retina MacBook Pro με 8 GB RAM ως στάνταρ. Η Apple εξακολουθεί σήμερα να προσφέρει 8 GB ως βασική διαμόρφωση μνήμης για πολλά μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των M3 MacBook Pro 14 ιντσών, M3 iMac και M3 MacBook Airs.

Τώρα, ο Mark Gurman του Bloomberg αναφέρει ότι η Apple δοκιμάζει τέσσερα νέα μοντέλα Mac εξοπλισμένα με τσιπ M4 και όλα έχουν ενοποιημένη μνήμη είτε 16GB είτε 32GB. Ο Gurman ανέφερε προηγουμένως ότι η Apple σχεδιάζει να ανανεώσει τα MacBook Pro, Mac mini και iMac με τσιπ M4 φέτος.

Είναι πιθανό η Apple να έκρινε ότι τα 16 GB μνήμης RAM θα ​​πρέπει να είναι το νέο λειτουργικό ελάχιστο για μελλοντικές λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης στο πλαίσιο ενσωμάτωσης της Apple Intelligence στις συσκευές, αλλά αυτό θα πρέπει να περιμένουμε για να το επιβεβαιώσουμε.

Πέρυσι, η Apple παρουσίασε ένα βασικό MacBook Pro 14 ιντσών με τσιπ M3, το οποίο αντικατέστησε το MacBook Pro 13 ιντσών που είχε διακοπεί στη σειρά Mac της Apple. Ξεκινώντας από 1.599 $, το M3 MacBook Pro 14 ιντσών διαθέτει 8 GB ενοποιημένης μνήμης. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν 16 GB ή 24 GB στο ταμείο, αλλά αυτές οι επιλογές διαμόρφωσης κοστίζουν επιπλέον 200 $ και 400 $ κατά την αγορά, αντίστοιχα, και δεν μπορούν να αναβαθμιστούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία λόγω της ενοποιημένης αρχιτεκτονικής μνήμης της Apple.

Κάποιοι χρήστες πιστεύουν ότι τα 8 GB δεν είναι επαρκής ποσότητα μνήμης RAM για τις περισσότερες δημιουργικές επαγγελματικές ροές εργασίας και ότι τα 16 GB θα πρέπει να είναι το ελάχιστο για ένα μηχάνημα που διατίθεται στην αγορά ως “Pro”. Η Apple υποστήριξε προηγουμένως ότι τα 8 GB σε ένα M3 MacBook Pro είναι πιθανώς ανάλογο με τα 16 GB σε άλλους υπολογιστές λόγω των κερδών απόδοσης από τη χρήση ενοποιημένης αρχιτεκτονικής.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 16 Pro Max

iPhone 16 Pro: Χαμηλότερη από το αναμενόμενο φέρεται να είναι η ζήτηση

H ζήτηση για τα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max ήταν «χαμηλότερη από το αναμενόμενο» από τότε που έγιναν διαθέσιμα για προπαραγγελία.

Gear Apple Apple iPad featured

Οι χρήστες iPad στην ΕΕ θα μπορούν να κατεβάζουν εφαρμογές από εναλλακτικά καταστήματα από τις 16 Σεπτεμβρίου

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει την πώληση εφαρμογών iPad μέσω καταστημάτων εφαρμογών τρίτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τη Δευτέρα.

Smartphones Apple iPhone 16 iPhone 16 Pro Max

iPhone 16: Όλα τα μοντέλα υποστηρίζουν γρήγορη φόρτιση έως και 45 W μέσω USB-C

Όλα τα μοντέλα iPhone 16 υποστηρίζουν έως και 45 W ενσύρματης γρήγορης φόρτισης μέσω της θύρας USB-C, μια αύξηση από τα 29 W του iPhone 15.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 17: 10 λόγοι για τους οποίους αξίζει να το περιμένεις

H Αpple εργάζεται για τις επόμενες γενιές iPhone της από πολύ νωρίς και συνεργάζεται με πολλούς προμηθευτές για τα μοντέλα της.