Apple M5 τσιπ: Η σχεδίαση διπλής χρήσης θα τροφοδοτήσει μελλοντικούς Mac και σέρβερ τεχνητής νοημοσύνης

Apple M5, Apple M5 τσιπ: Η σχεδίαση διπλής χρήσης θα τροφοδοτήσει μελλοντικούς Mac και σέρβερ τεχνητής νοημοσύνης

Πληροφορίες θέλουν την Apple να χρησιμοποιεί μια πιο προηγμένη τεχνολογία συσκευασίας SoIC για τα τσιπ M5 της, ως μέρος μιας στρατηγικής με δύο σκέλη για να καλύψει την αυξανόμενη ανάγκη της για πυρίτιο που μπορεί να τροφοδοτήσει τους Mac και να βελτιώσει την απόδοση των κέντρων δεδομένων της και των μελλοντικών εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης που βασίζονται στο cloud.

Η τεχνολογία SoIC (System on Integrated Chip), η οποία αναπτύχθηκε από την TSMC και παρουσιάστηκε το 2018, επιτρέπει τη στοίβαξη τσιπ σε τρισδιάστατη δομή, παρέχοντας καλύτερη ηλεκτρική απόδοση και θερμική διαχείριση σε σύγκριση με τα παραδοσιακά σχέδια δισδιάστατων τσιπ.

Σύμφωνα με την Economic Daily, η Apple έχει επεκτείνει τη συνεργασία της με την TSMC για ένα υβριδικό πακέτο SoIC επόμενης γενιάς που συνδυάζει επιπλέον την τεχνολογία χύτευσης σύνθετων ινών από θερμοπλαστικό άνθρακα. Το πακέτο λέγεται ότι βρίσκεται σε μια μικρή δοκιμαστική φάση παραγωγής, με σκοπό τη μαζική παραγωγή των τσιπ το 2025 και το 2026 για νέους Mac και σέρβερ για την τεχνητή νοημοσύνη.

Αναφορές σε αυτό που πιστεύεται ότι είναι το τσιπ M5 της Apple έχουν ήδη ανακαλυφθεί στον επίσημο κώδικα της Apple. Η Apple εργάζεται σε επεξεργαστές για τους δικούς της διακομιστές AI κατασκευασμένους με τη διαδικασία 3nm της TSMC, με στόχο τη μαζική παραγωγή έως το δεύτερο εξάμηνο του 2025 . Ωστόσο, σύμφωνα με τον αναλυτή της Haitong, Jeff Pu , τα σχέδια της Apple στα τέλη του 2025 είναι να συγκεντρώσει διακομιστές για την τεχνητή νοημοσύνη που θα τροφοδοτούνται από το τσιπ M4 της.

Αυτή τη στιγμή, οι διακομιστές cloud της Apple για την τεχνητή νοημοσύνη πιστεύεται ότι εκτελούνται σε πολλαπλά συνδεδεμένα τσιπ M2 Ultra, τα οποία αρχικά σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για Mac desktop. Κάθε φορά που υιοθετείται το M5, ο προηγμένος σχεδιασμός διπλής χρήσης του πιστεύεται ότι είναι ένα σημάδι της μελλοντικής προστασίας της Apple για το σχέδιό της να ενσωματώσει κάθετα την αλυσίδα εφοδιασμού της για λειτουργικότητα AI σε υπολογιστές, διακομιστές cloud και λογισμικό.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Νέες φήμες ότι θα έχει την 5x τηλεφακό κάμερα του iPhone 15 Pro Max

Το επερχόμενο iPhone 16 Pro της Apple θα αποκτήσει την κάμερα περισκοπίου τετραπρισμού με οπτικό ζουμ 5x του iPhone 15 Pro Max.

Software Apple iOS iPad

Apple Weather για iPhone, iPad και Mac: Διέρρευσαν λεπτομέρειες για νέες χρήσιμες αλλαγές

Στο πλαίσιο των αλλαγών που κάνει στις περισσότερες από τις εφαρμογές της με το iOS 18, η Apple φέρνει δύο νέα χαρακτηριστικά στην εγγενή εφαρμογή Καιρού.

Smartphones Apple Google iPhone

Φήμες ότι τα iPhone 16 Pro και Pixel 9 θα αφήσουν πίσω το Galaxy S24 Ultra σε τεχνολογία οθόνης

H Samsung κατασκευάζει μερικά από τα καλύτερα smartphone Android της αγοράς αλλά και τα καλύτερα πάνελ OLED.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple ετοιμάζεται για 100 εκατ. παραγγελίες – Τρεις λόγοι που θα μπορούσαν να το κάνουν πιο δημοφιλές από το iPhone 15

Η Apple αναμένει ότι το iPhone 16 θα πωληθεί ακόμα καλύτερα από το iPhone 15, κάνοντας λόγο για έως και 10 εκατ. επιπλέον μονάδες το 2024.